Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Καταγγελία

Κάτω τα χέρια από τη συνδικαλιστική δράση – Κλιμάκωση του αγώνα για να μπλοκαριστούν οι συγχωνεύσεις

Η κυβέρνηση τρέμει τις κινητοποιήσεις ενάντια στις συγχωνεύσεις – κλεισίματα σχολείων. Δεν μπορεί αλλιώς να εξηγηθεί ο χοντροκομμένος τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε την κινητοποίηση – κατάληψη της Περιφέρειας την Παρασκευή 18/3. Το Υπουργείο, τόσο σε Δελτίο Τύπου, όσο και μέσω φιλικού του συγκροτήματος, στοχοποίησε τους μαθητές που συμμετείχαν στην κινητοποίηση αλλά και αγωνιστές εκπαιδευτικούς μαζί με ολόκληρους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς χώρους.

Παρακάμπτουμε το γκροτέσκο του πράγματος που προκύπτει από την υποκρισία της (ψευδούς) αναφοράς σε βανδαλισμούς και καταστροφές από αυτούς που καταστρέφουν (μέσω των συγχωνεύσεων) πάνω από 1200 σχολεία στη χώρα. Από αυτούς που διαλύουν το παρόν και το μέλλον των σημερινών και αυριανών εργαζόμενων (ή μάλλον άνεργων)…
Και μένουμε στην ουσία:

• Παίζουν με τη φωτιά και στο ζήτημα αυτό. Οι χοντροκοπιές τους αποδεικνύουν ότι η κλιμάκωση των αγώνων και η ένταση της κοινής δράσης εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών μπορεί να ματαιώσει το αντιλαϊκό – αντιεκπαιδευτικό σχέδιο κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ για συγχωνεύσεις σχολείων – συμπτύξεις τμημάτων.
• Η στοχοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης δε στοχεύει μόνο τους άμεσους αποδέκτες της αλλά αφορά κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο που αγανακτεί με την κατάσταση, κάθε φωνή που αντιστέκεται και δρα.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει. Η βαρβαρότητα της πολιτικής τους θα στρατεύει κάθε μέρα νέους αγωνιστές στα κινήματα αντίστασης όσες απειλές κι αν χρησιμοποιούν, όσα χημικά κι αν πετάνε στις διαδηλώσεις, όσες συλλήψεις κι αν κάνουν. Όσο κι αν στοχοποιήσουν τον «εχθρό λαό»…

Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών, 20/3/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: