Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Ανακοίνωση για την εκλογοαπολογιστική συνέλευση στο σύλλογο «Αλ. Δελμούζο»,


Η τακτική Γενική Συνέλευση του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. «Αλ. Δελμούζος» στις 15/11/2011 είχε ως αποτέλεσμα να παρθούν μια σειρά σημαντικές αποφάσεις ως πολιτικό πλαίσιο και πρόγραμμα.

Υπερψηφίστηκε το κοινό πολιτικό πλαίσιο-πρόγραμμα δράσης των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών και της Ανεξάρτητης Ριζοσπαστικής Παρέμβασης-Συνεργαζόμενοι που καταδείκνυε τον αντιδραστικό ρόλο της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ υπό την κηδεμονία ευρωπαίων και αμερικάνων αφεντικών, την πλήρη νεοαποικιοποίηση της χώρας, την καθοριστική παρέμβαση του λαϊκού κινήματος στις πολιτικές εξελίξεις και έθετε την αναγκαιότητα συγκρότησης ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ενάντια στα βάρβαρα μέτρα που προωθούνται ,κόντρα στην κυβερνητική, υποταγμένη και εχθρική στα συμφέροντα των εργαζομένων συνδικαλιστική ηγεσία. Επίσης, πάρθηκαν αποφάσεις για τη συνέχιση της λειτουργίας Επιτροπής Αγώνα, για πρωτοβουλίες μαζικής άρνησης πληρωμής των χαρατσιών και για συντονισμό της δράσης με άλλους συλλόγους εκπαιδευτικών, μαθητές, γονείς και εργαζομένων.

Στις εκλογές που ακολούθησαν για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. του συλλόγου σημειώθηκε άνοδος των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών και γενικά σημαντική άνοδος των παρατάξεων της αριστεράς συγκριτικά με τις προηγούμενες εκλογές για Δ.Σ. Επίσης, καταγράφηκε πολύ μεγάλη μείωση των δυνάμεων της ΠΑΣΚ (έχασε το 1/3 των ψήφων της) και την απόλυτη πλειοψηφία που είχε στο Δ.Σ. για πάρα πολλά χρόνια ενώ καμία πρότασή της δεν υπερψηφίστηκε από τη Γ.Σ. Η ΔΑΚΕ διατήρησε τις δυνάμεις της, ενώ δεν έθεσε καμιά πρόταση σε ψηφοφορία και οχυρώθηκε πίσω από τη γραμμή περί «ανεξαρτησίας» και «ενότητας» προς άγραν ψήφων. Κυβερνητική παράταξη, πια, απέφυγε σε αυτή τη φάση την «έκθεση» για να μην ταυτιστεί από τους συναδέλφους με την κυβερνητική πολιτική.

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών πήραν την πρωτοβουλία και απευθύνθηκαν στις άλλες παρατάξεις της αριστεράς που δραστηριοποιούνται στο σύλλογο, δηλαδή την Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση-Συνεργαζόμενοι και ΕΣΑΚ-ΔΕΕ (ΠΑΜΕ),για να συμφωνήσουν σε κοινό πλαίσιο και προεδρείο της Γ.Σ. Τελικά, συμφωνήθηκε κοινό πολιτικό πλαίσιο και πρόγραμμα δράσης με την Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση (για δεύτερη φορά). Σε ό,τι αφορά το θέμα του προεδρείου, έχοντας εμπειρία του πραξικοπηματικού τρόπου που η ΠΑΣΚ διέλυε προηγούμενες συνελεύσεις, υπήρξε πολιτική συμφωνία ανάμεσα και στις τρεις παρατάξεις με στόχο να μη διαλυθεί η συνέλευση ξανά.

Αυτή η κοινή δράση, που συσπείρωσε γύρω από τα πλαίσια και τα ψηφίσματά της τη συντριπτική πλειοψηφία της ΓΣ, όχι μόνο τρομάζει τις κυβερνητικές παρατάξεις αλλά δείχνει να έχει προοπτική. Στην κοινή δράση, που είναι βασική πλευρά της πολιτικής φυσιογνωμίας των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών, θα παραμείνουμε σταθεροί. Τις διαφορετικές και σε πολλά σημεία σημαντικές διαφωνίες που υπάρχουν ανάμεσα στις παρατάξεις όχι μόνο δεν τις υποτιμούμε αλλά τις σεβόμαστε ως υπαρκτές και πραγματικές. Έχοντας επίγνωση της σοβαρότητας των καταστάσεων που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ως εκπαιδευτικοί, αλλά και συνολικά ο λαός μας, θεωρούμε ως αναγκαία προϋπόθεση την κοινή δράση όλων των δυνάμεων που αναφέρονται στο κίνημα και την αριστερά. Το «όλοι μαζί» δεν είναι ένα «πιασάρικο» ψηφοθηρικό σύνθημα αλλά πολιτικό καθήκον αφού αυτό πια που έχει τεθεί στην ημερήσια διάταξη είναι το «ποιος ποιον». Για να υπερασπιστούμε τις ζωές μας και των παιδιών μας, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

Το πόσο ζορισμένη είναι η ΠΑΣΚ από τα εκλογικά αποτελέσματα αλλά και από το γεγονός ότι δεν υπερψηφίστηκε καμιά πρότασή της από τη ΓΣ, φαίνεται από την ανακοίνωση που φρόντισε να δημοσιεύσει άμεσα και παντού. Έχοντας χάσει κάθε έλεγχο του εκνευρισμού της, γράφει χοντροκομμένα ψέματα. Βλέπει παντού φαντάσματα να την κυνηγούν. Φανερά ενοχλημένη από την κοινή δράση των παρατάξεων που πρόσκεινται στην αριστερά, χαρακτηρίζει τη Γ.Σ. «μια προσχεδιασμένη, ενορχηστρωμένη και καλά σκηνοθετημένη παράσταση…». Η αλήθεια είναι ότι από την αρχή που δεν κατάφερε να τοποθετήσει δικό της προεδρείο στη συνέλευση, αποφάσισε να τη διαλύσει. Το πιο σοβαρό, όμως, είναι ότι η ΠΑΣΚ αμφισβήτησε ανοιχτά, επικαλούμενη μάλιστα το καταστατικό, τη βασική δημοκρατική αρχή κάθε σωματείου πως η γενική συνέλευση είναι το ανώτατο όργανό του. Συγκεκριμένα, υποστήριξε πως η Γ.Σ. δεν είχε τη δυνατότητα να αναιρέσει την απόφαση του ΔΣ για την ημερήσια διάταξη και τη διαδικασία. Ευχόμαστε να μην αποδειχτεί η στάση αυτή της ΠΑΣΚ, ως κυβερνητικό φερέφωνο που είναι, προάγγελος των παρεμβάσεων που ετοιμάζει η συγκυβέρνησή τους για παραπέρα διάλυση των συνδικάτων.

Στο τέλος, έθεσε θέμα να σταματήσει η συνέλευση και να ξεκινήσει η ψηφοφορία. Δεν τόλμησε, όμως, να θέσει σε ψηφοφορία την πρότασή της στο σώμα της Γ.Σ. , όπως προτάθηκε από το προεδρείο, ξέροντας πως θα καταψηφιστεί αφού οι συνάδελφοι ξεσηκώθηκαν εναντίον της. Είναι φανερό, λοιπόν, πως αυτό που την ενόχλησε από την αρχή της ΓΣ, την οποία έχει το θράσος να χαρακτηρίζει ως παρωδία αν και συμμετείχε σε αυτή θέτοντας σε ψηφοφορία τα πλαίσιά της, είναι ότι ολοκληρώθηκε και κατέληξε σε αποφάσεις που την ξεμπρόστιασαν πολιτικά. Άλλωστε, από την ανακοίνωσή της προκύπτει ότι τις αμφισβητεί. Διαβάζοντας το παραλήρημα της ΠΑΣΚ, δεν αποκλείεται να ισχυριστεί πως και για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη τη μέρα, συνωμότησε το προεδρείο της Γ.Σ. με τις «παρατάξεις αυτές»(!) «συντεταγμένα και συμφωνημένα».

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Άμεσα, έχουμε μπροστά μας την υλοποίηση των αποφάσεων της Γ.Σ. που είναι καθήκον όλων όσων τις πιστεύουν και τις στηρίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: