Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Μαζικός αγώνας για τη ζωή και τις ελευθερίες!

Ενάντια στις επιστρατεύσεις και την κρατική τρομοκρατία
Μαζικός αγώνας για τη ζωή και τις ελευθερίες!
Μέσα σε λίγους μήνες, ένας ακόμα κλάδος εργαζομένων, που δήλωσε… πρόθεση να απεργήσει, συνάντησε το γύψο της επιστράτευσης. Στους ναυτεργάτες και τους εργαζόμενους στο μετρό προστέθηκαν οι καθηγητές. Η κυβέρνηση στέλνει μήνυμα στην κοινωνία ότι όποιος σηκώνει κεφάλι θα επιστρατεύεται. Ότι σταδιακά θα μπει στο γύψο όσο κομμάτι της κοινωνίας απαιτείται, δηλαδή όσο κομμάτι της κοινωνίας αντιστέκεται.
Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση ανοίγει το ζήτημα του περιορισμού των διαδηλώσεων με ένα νέο θεσμικό πλαίσιο που θα στέλνει τις διαδηλώσεις στα πεζοδρόμια και θα απαιτεί προεγκρίσεις και διαδικασίες τρομοκράτησης και ελέγχου για τους φορείς που τις διοργανώνουν.
Ενώ οι κάθε είδους κρατικές και παρακρατικές δυνάμεις καταστολής τρομοκρατούν με κάθε αφορμή, σε κάθε γωνιά της χώρας, από την Ιερισσό μέχρι την Κρήτη.
Κεφαλαιοκράτες και ιμπεριαλιστές πανηγυρίζουν γι’ αυτήν την πορεία φασιστικοποίησης που είναι σε εξέλιξη από το πολιτικό προσωπικό του συστήματος.
Η άγρια επίθεση σε δημοκρατικά, πολιτικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες είναι απαραίτητο εργαλείο του εξαρτημένου ελληνικού καπιταλισμού για να μπορέσει να περάσει την πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας και του ξεπουλήματος κάθε πλουτοπαραγωγικής πηγής της χώρας στον ιμπεριαλισμό. Είναι απαραίτητο εργαλείο του για να αντιμετωπίσει το εχθρό λαό. Που παρά τις δεξιές και «αριστερές» Κασσάνδρες θα συνεχίζει να παλεύει, θα δυναμώσει την αντίστασή του.
·         Είναι πια καθαρό ότι για να αντιμετωπίσουμε αυτή την πορεία, είμαστε αναγκασμένοι να ανεβάσουμε το επίπεδο της συγκρότησης και της αποφασιστικότητάς μας σε τέτοια επίπεδα ώστε να πάμε κόντρα στη «νομιμότητα» του συστήματος. Να κάνουμε πλατιά συνείδηση και πλατιά πράξη τη φράση «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, του εργαζόμενου, του αγώνα».
·         Είμαστε, επίσης, αναγκασμένοι να συντρίψουμε τους εργατοπατέρες (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ κ.ά.) που έχουν κάνει ό,τι μπορούν για να αποσυγκροτήσουν το λαϊκό και εργατικό κίνημα. Αυτούς που φρόντισαν να στείλουν μήνυμα στους καθηγητές να μην επιχειρήσουν να σπάσουν την επιστράτευση (κηρύσσοντας «απεργία» μία μέρα πριν την έναρξη της επιστράτευσης!) και έτρεξαν στο Δένδια να συζητήσουν πώς θα κατασταλούν οι διαδηλώσεις. Αλλά και να προσπεράσουμε εκείνους που βροντοφωνάζουν «αριστερά», αλλά φροντίζουν οι αγώνες να μην περάσουν τα όρια που επιτρέπει το σύστημα. Που νομίζουν ότι με βαρύγδουπες δηλώσεις και τηλεοπτικά χάπενινγκ θα συγκροτηθεί η εργατική τάξη και οι εργαζόμενοι. Που «έκαναν κουρελόχαρτα μπροστά στις κάμερες τα φύλλα επιστράτευσης» και σε δυο ώρες οδηγούσαν τους απεργούς στη δουλειά. Και δυστυχώς, αυτά τα τελευταία, αφορούν μεγάλα κομμάτια της Αριστεράς.
Όμως, ο αγώνας του λαού και της εργατικής τάξης δε θα συγκροτηθεί με ψέματα, με βαυκαλισμούς και με υποταγή σε σχέδια επί χάρτου. Θα συγκροτηθεί στους δρόμους της αντίστασης, της σύγκρουσης με την πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, της εξάρτησης και της κρατικής τρομοκρατίας. Χωρίς καβάντζες και βεβαιότητες, με μοναδική εγγύηση ότι η υποταγή φέρνει πιο κοντά την κόλαση. Θα συγκροτηθεί στο καμίνι του αγώνα για την υπεράσπιση της ζωής μας.
·        Να αρθούν οι επιστρατεύσεις!
·        Να προετοιμάσουμε απεργιακούς αγώνες σπάζοντας επιστρατεύεις και απαγορεύσεις!
·        Κάτω τα χέρια από τις διαδηλώσεις!
·        Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, του απεργού, του άνεργου και του μετανάστη!
Όλοι στη συγκέντρωση ενάντια στην επιστράτευση, Παρασκευή 31 Μάη, Σύνταγμα
Προσυγκέντρωση: 7 μ.μ. στο άγαλμα Κολοκοτρώνη (Σταδίου)
Παρασκευή 31 Μάη 2013
Ταξική Πορεία
Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών


Δεν υπάρχουν σχόλια: