Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Για τα αποτελέσματα των εκλογών για αντιπροσώπους

Ενότητα  Αντίστασης  Ανατροπής
    (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ    &
   ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ)
          ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 21, ΠΕΙΡΑΙΑΣ 11-6-2013

1.       Ευχαριστούμε τους συναδέλφους που στήριξαν και σε αυτή τη μάχη την Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής. Το αποτέλεσμα παγιώνει την ισχυρή παρουσία της παράταξής μας στη δεύτερη εκλογική της παρουσία και της δίνει τη δυνατότητα να αποτελέσει πόλο αναφοράς για ένα αγωνιστικό κομμάτι των συναδέλφων.
2.       Ιδιαίτερη σημασία έχει ότι το αποτέλεσμα αυτό ήρθε μετά την καθαρή και χωρίς μισόλογα και χειρισμούς, αγωνιστική πρόταση της παράταξής μας και στην τελευταία μεγάλη συνέλευση. Όπου υποστηρίξαμε τη λογική να προχωρήσει η απεργία κόντρα στην επιστράτευση. Μια στάση που δεν επέτρεπε παρερμηνείες και «μεταφράσεις». Σταθερή, αποφασισμένη και συνεπής από την αρχή μέχρι το τέλος.
3.       Γνωρίζαμε ότι η εκλογική μάχη θα ήταν δύσκολη. Και ότι οι εκλογές έγιναν σε μια δύσκολη περίοδο, που χαρακτηρίστηκε από τη σύγχυση και την αγανάκτηση που δημιούργησαν οι χειρισμοί και τα συνδικαλιστικά μικροπολιτικά παιχνίδια που έκαναν άλλες δυνάμεις της αριστεράς (μαζί με τις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού), με τα γνωστά θλιβερά αποτελέσματα στο φιάσκο της ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ. H άνοδος σε σχέση με τις εκλογές για το προηγούμενο συνέδριο είναι σημαντική.
4.       Θετικό γεγονός ήταν η ουσιαστική περιθωριοποίηση των κυβερνητικών δυνάμεων ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚ παρά την τεράστια εκλογική κινητοποίηση που προσπάθησαν να κάνουν.
5.       Για την Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής, οι αλλαγές που χρειάζεται το συνδικάτο μας, δεν αφορούν μόνο ή βασικά τις έδρες, τα συνέδρια, τους συσχετισμούς εκεί. Αφορούν πρώτα και κύρια την ανατροπή της λογικής της «ανάθεσης» του αγώνα σε κάποιους συνδικαλιστές «που ξέρουν», της λογικής του ατομικού βολέματος και των πελατειακών σχέσεων με διοίκηση, αιρετούς κοκ.
Την αμέσως επόμενη περίοδο, ο κλάδος (όπως και όλοι οι εργαζόμενοι) θα βρεθούμε στη δίνη μιας νέας επίθεσης. Ο δρόμος δύσκολος, αλλά συγκεκριμένος. Πρόταση για αγώνα κεντρικό στις ΓΣ των ΕΛΜΕ, συντονισμός με γονείς, δασκάλους, άλλους δημόσιους υπαλλήλους που κινδυνεύουν από τις απολύσεις, ξεσηκωμός και λουκέτο στα σχολεία ακόμα και με απεργία κι ας είμαστε επιστρατευμένοι! Αλλιώς θα παραδοθούμε και θα διαχειριζόμαστε την μιζέρια των απολύσεων και της διαθεσιμότητας μέσα στα ΠΥΣΔΕ.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ! ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ! ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ και στις ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ, ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ!
ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
ΟΛΟΙ την Πέμπτη 13/6, 12.30, συγκέντρωση της ΕΛΜΕ στα γραφεία της ΔΕ Πειραιά
Τετάρτη 12/6, 12.30, συγκέντρωση της ΟΛΜΕ στο Υπουργείο Παιδείας
Σημ: Παρά την απόφαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ ότι ανώτερα διοικητικά στελέχη της εκπαίδευσης που μετέχουν σε διαδικασίες σχεδιασμού της κυβερνητικής πολιτικής δεν μπορούν να θεωρούνται μέλη του σωματείου, ήρθαν χτες να ψηφίσουν και ψήφισαν (πλειοψηφία της Εφορευτικής Επιτροπής ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚ - δύο δικαστικοί) στις εκλογές ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής και η Διευθύντρια ΔΕ Πειραιά. Πρέπει άμεσα να τεθεί στη γενική συνέλευση το θέμα της διαγραφής των δύο από την ΕΛΜΕ καθώς η ίδια η θέση τους έρχεται σε αντίθεση με τους συναδέλφους και με τους σκοπούς του σωματείου. Το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να απαλλαγεί πολιτικά αλλά και οργανωτικά από τα σαλιαρίσματα με τη Διοίκηση. Τέλος, θα πρέπει επιτέλους να τηρηθεί μια ενιαία στάση για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών και της καταμέτρησης και να μην παρατηρηθεί ξανά το φαινόμενο απόκλισης των ψηφισάντων από τα καταμετρημένα  ψηφοδέλτια.
Τα αποτελέσματα:
Αποτελέσματα εκλογών για το 16ο συνέδριο ΟΛΜΕ στην ΕΛΜΕ Πειραιά (10 – 6 – 2013)
2011 (15ο Συνέδριο)

Ψήφοι
Ποσ.(%)
Έδρες
Ψήφοι
Ποσ.(%)
Έδρες
Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής
(Αγ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ & Αγ. Κινήσεις)
237
24,4
3
116 + 59
12,7+6,5
1+1
ΠΑΜΕ – ΕΣΑΚ/ΔΕΕ
402
41,4
4
267
29,3
3
Συν/ζόμενες Εκπ/κές Κινήσεις
115
11,8
1
56
6,1
0
ΔΑΚΕ
118
12,1
1
177
19,4
2
ΠΑΣΚ
 99
10,2
1
236
25,9
2
‘Ακυρα/Λευκά
 12


29


ΨΗΦΙΣΑΝ
983


940




Δεν υπάρχουν σχόλια: