Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο Τουρκικό λαό


Για δεύτερη μέρα συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι μεγάλες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και σε άλλες πόλεις της Τουρκίας και η βίαιη καταστολή τους από το τουρκικό φασιστικό κράτος

Οι αναφορές μιλούν για εκατοντάδες συλλήψεις και τραυματισμούς διαδηλωτών, πολλοί από αυτούς σοβαροί, αλλά ακόμα και για νεκρούς.

Εδώ και μέρες κάτοικοι της Κωνσταντινούπολης διαμαρτύρονταν στο πάρκο Γκεζί για το σχέδιο καταστροφής του και μετατροπής του σε πολυκατοικίες. Με δεδομένο το τι σηματοδοτεί η πλατεία Ταξίμ για την Αριστερά και τον αγωνιζόμενο λαό της Τουρκίας. Χθες το πρωί η αστυνομία έκανε επιχείρηση βίαιης εκκένωσης του πάρκου από τους διαδηλωτές που είχαν κατασκηνώσει εκεί. Η αγριότητα της επιχείρησης κατέβασε στο δρόμο χιλιάδες λαού και μετέτρεψε τη διαμαρτυρία για το πάρκο σε μια από τις μεγαλύτερες αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων.
Η απάντηση της αστυνομίας ήταν ακόμα πιο άγρια. Αντλίες νερού, δακρυγόνα και γκλόμπς επιστρατεύτηκαν κατά του εχθρού λαού, ο οποίος, όμως δεν υποχωρεί και συνεχίζει μέχρι και σήμερα να παραμένει στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης και να διαδηλώνει.

Το τουρκικό κράτος δεν ανέχεται την παραμικρή “παραφωνία” στην πορεία διεκδίκησης ρόλου στην περιοχή και τον κόσμο. Το αποκαλούμενο από πολλούς “μικρό οικονομικό θαύμα” της Τουρκίας βασίζεται στην εξαθλίωση του λαού, στην καταπίεση και την καταστολή των κινητοποιήσεών του.

Να σταθούμε  αλληλέγγυοι στον αγώνα του τουρκικού λαού και να καταδικάσουμε τη φασιστική καταστολή του από το τουρκικό κράτος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: