Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Όλοι στη μάχη ενάντια στη διαθεσιμότητα και στις απολύσεις!


Το Πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή καταργεί 52 ειδικότητες συναδέλφων και οδηγεί στην απόλυση 2.500 χιλιάδες εκπαιδευτικούς, ενώ καταργούνται και όλες οι θέσεις σχολικών φυλάκων. 
Η κυβέρνηση της ΕΕ, του ΔΝΤ, η κυβέρνηση του ιμπεριαλισμού και του κεφαλαίου, προχωρά στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων με τους «δανειστές» και στέλνει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους στον Δημόσιο τομέα. Και αυτό είναι μόνο το πρώτο κύμα, όπως δηλώνει η ίδια η Κυβέρνηση δια του υπουργού της, αλλά και όπως φαίνεται στο άρθρο 90 του Πολυνομοσχεδίου: «Επιτρέπεται να καταργούνται θέσεις ανά κατηγορία, κλάδο ή και ειδικότητα σε υπουργεία, αυτοτελείς δημόσιες υπηρεσίες, αποκεντρωμένες διοικήσεις, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού και λοιπά νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου με απόφαση του Υπουργού ∆ιοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής ∆ιακυβέρνησης».
Με άλλα λόγια, οι απολύσεις είναι από δω και πέρα ζήτημα ρουτίνας! Θα επικυρώνονται με απλή υπουργική απόφαση.
Απέναντι σ’ αυτή την επίθεση στη ζωή μας πρέπει, μαζικά, οργανωμένα, ενωτικά και δυναμικά να προβάλουμε την αντίστασή μας.
Να γίνει δράση το σύνθημα: Δεν θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε !!
Ή αυτοί ή εμείς !!
Να στήσουμε παντού επιτροπές αγώνα. Τα σωματεία δεν μπορούν να πάρουν ούτε μέρα άδεια φέτος. Κάθε μέρα να χρησιμοποιείται για την οργάνωση και τη συγκρότηση του αγώνα.
·        Κανείς εκπαιδευτικός και κανένα σχολείο δεν περισσεύει!
·        Καμία διαθεσιμότητα, καμία υποχρεωτική μετάθεση, καμία απόλυση, κανένας κλάδος μόνος του.
·        Ενάντια στον κοινωνικό αυτοματισμό να σφυρηλατήσουμε κοινούς αγώνες των εργαζομένων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ενάντια στις απολύσεις και την ανεργία
·        Όλοι για έναν, ένας για όλους, ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
·   ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ


 

deltioake.blogspot.com                                                                                                                          9/7/2013


Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών

Δεν υπάρχουν σχόλια: