Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Η ΕΛΜΕ Σάμου για την απεργία στις 6 Νοέμβρη


ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ στις 6 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10πμ στο ΒΑΘΥ (πλατεία Πυθαγόρα)

ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΕ-ΔΝΤ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ-ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ!

Στη ρότα της επίθεσης σε κάθε εργασιακό δικαίωμα των εκπαιδευτικών και της διάλυσης του δωρεάν και δημόσιου σχολείου βρίσκονται όλες οι τελευταίες εξελίξεις, καθώς ανάμεσα στα άλλα:
  • Ανανεώθηκε με καινούρια διαπιστωτική πράξη το καθεστώς της διαθεσιμότητας για τους περίπου 2000 συναδέλφους μας των «καταργημένων ειδικοτήτων», ενώ προετοιμάζονται οι χιλιάδες άλλες για το «κύμα του Δεκέμβρη», οι 15.000 απολύσεις ως το τέλος του 2014, και δεκάδες χιλιάδες διαθεσιμότητες για την επόμενη χρονιά
  • Προωθείται προς υλοποίηση το καθεστώς της αξιολόγησης και η κατάργηση της οργανικότητας για όλους
  • Εγκύκλιοι ανακοινώνουν επισήμως τα 30άρια τμήματα και για τη γενική παιδεία και για τις κατευθύνσεις, ενώ στη Βουλή ψηφίστηκε ήδη το «παρουσιολόγιο των εκπαιδευτικών»
  • Πληθαίνουν διαρκώς οι καθηγητές-λάστιχο των «μέχρι και 5 σχολείων» ενώ αυξάνουν τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία που σε μια σειρά περιπτώσεις ( ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ Σάμου, ΕΕΕΕΚ, Εσπερινό ΕΠΑΛ) δεν λειτουργούν!
  • Οι μαθητικές καταλήψεις στη Σάμο και σε όλη τη χώρα, αντιμετωπίζονται ως ποινικές πράξεις με κάθε είδους απειλές, τραμπουκισμούς ακόμα και συλλήψεις και δικαστικές καταδίκες!
  • Καθηγήτρια της ΕΛΜΕ Πειραιά διώχθηκε και τέθηκε σε αργία γιατί ζήτησε άδεια!!!
Ανάλογα εξελίσσεται και η επίθεση συνολικά ενάντια στον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία. Οι συμβάσεις καταργούνται, οι απολύσεις «απελευθερώνονται», η περίθαλψη-υγεία συντρίβεται ως δικαίωμα και γίνεται «ιδιωτική υπόθεση», ενώ προετοιμάζεται νέο και «οριστικό» χτύπημα στην ασφάλιση-σύνταξη για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους. Το καινούριο φόντο αυτής της βαρβαρότητας είναι οι διατάξεις που προβλέπουν φυλάκιση για όσους αντιστέκονται στις αποφάσεις της ΕΕ και των άλλων κέντρων που καθοδηγούν την επιχείρηση λεηλασίας του λαού και της χώρας! Είναι δηλαδή η ανάδειξη της φασιστικοποίησης ως κεντρικής πολιτικής επιλογής του συστήματος και της κυβέρνησης του, για να αντιμετωπιστούν οι αγώνες και οι αντιστάσεις των εργαζόμενων και της νεολαίας!
Απέναντι σε αυτήν την πολιτική απεργούμε στις 6 Νοέμβρη! Απεργούμε και διαδηλώνουμε ότι δεν υποτασσόμαστε,ότι η ζωή μας και το μέλλον μας περνάει μέσα από την σύγκρουση με αυτή την πολιτική και την ανατροπή της!Ταυτόχρονα γνωρίζουμε πολύ καλά πια, πως οι μαζικοί και παρατεταμένοι αγώνες που χρειαζόμαστε για να αντισταθούμε σε αυτή την πολιτική καθόλου δεν είναι οι «αγώνες» που σχεδιάζουν και αποφασίζουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και οι κάθε λογής υποταγμένοι και στοιχημένοι στις ανάγκες του συστήματος εργατοπατέρες των Ομοσπονδιών. Χρειαζόμαστε ξανά να προσπεράσουμε τις εθιμοτυπικές ντουφεκιές εκτόνωσης και διαχείρισης της οργής των εργαζομένων, τις ψεύτικες διακηρύξεις «σχεδίων κλιμάκωσης» με τις οποίες επιχειρούν να βγάλουν και αυτή τη χρονιά. Χρειαζόμαστε ξανά να οργανώσουμε από κάτω τη μαχητική ενότητα μας, κόντρα στην ανθρωποφαγία που θέλουν να μας σπρώξουν. Για να αντισταθούμε στην πολιτική της ΕΕ-ΔΝΤ-κυβέρνησης, Για να υπερασπίσουμε τη δουλειά μας, τα δικαιώματα μας, τη ζωή μας!
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Σάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: