Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 12/6 ΣΤΗΝ Κ.Υ. ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 12/6 με επιτυχία (250-300 άτομα) η στάση εργασίας όλων των εργαζομένων (συμμετείχαν και οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί με κάλυψη της ΟΛΜΕ) στην κεντρική υπηρεσία του Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων. Με απόφαση, επίσης, της ομοσπονδίας των συλλόγων των εργαζομένων, φορέων που υπάγονται στο Υπ. Παιδείας, συμμετείχαν στη στάση και οι εργαζόμενοι στη Γ.Γ. Νέας Γενιάς και στη Γ.Γ. Δια Βίου Μάθησης, οι οποίες πλέον στεγάζονται στο ίδιο κτίριο.
Στο κοινό ψήφισμα των τριών συλλόγων, εκφράστηκε η αντίθεση όλων στο νόμο 4250/14 και κυρίως στα άρθρα που αφορούν την αξιολόγηση, τι σημαίνει πολιτικά η επιμονή της κυβέρνησης (Τροϊκα) στην πραγματοποίηση της συγκεκριμένης, καθώς επίσης και η αντίθεση σε κάθε επικείμενη απόλυση καθηγητών ή καθαριστριών που ετοιμάζεται τις επόμενες ώρες.
Το ραντεβού ανανεώθηκε με νέα Γενική Συνέλευση την επόμενη βδομάδα για να συζητηθεί η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ώστε να μπλοκαριστεί η όποια διαδικασία έκδοσης των ποσοστών της αξιολόγησης, η προθεσμία των οποίων να υπενθυμίσουμε ότι λήγει στις 30 Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: