Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Εκδήλωση των Αγωνιστικών Κινησεων


Με τη συμμετοχή αρκετών εκπαιδευτικών έγινε η εκδήλωση των Αγωνιστικών Κινήσεων στο Ηράκλειο.
Στην εισήγηση του ο συν Πάνος Χουντής αναφέρθηκε στην αντιλαϊκή επίθεση του συστήματος στην εκπαίδευση, στους βασικούς άξονες της άποψης μας και στη διέξοδο που βλέπουμε, που είναι ο δρόμος της αντίστασης και πάλης, η συγκρότηση των δυνάμεων εκείνων που θα συμβάλλουν στη δημιουργία κινήματος αντίστασης στην άγρια επέλαση της κυβέρνησης και των ιμπεριαλιστών.








Αρκετοί συναγωνιστές αναφέρθηκαν στις δυσκολίες της περιόδου, στην αναποτελεσματικότητα των απεργιών εκείνων (πχ 8 Δεκέμβρη) που στόχο έχουν τη παραπέρα αποσυγκρότηση των όποιων αντιστάσεων γεννιούνται.. Αναδείχτηκε από τη κουβέντα η αναγκαιότητα της συγκρότησης ενός μαζικού κινήματος που θα έχει απαλλαγεί από τη σαβούρα των απόψεων του ρεφορμισμού, που θα έχει αποκοπεί από τις γραμμές τις συνδιοίκησης που θεωρούν τη διοίκηση και το κράτος συνομιλητές, φίλους και όχι αντιπάλους.
Τονίστηκε ότι είμαστε με την πλατιά κοινή δράση όλων εκείνων των δυνάμεων που παλεύουν για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και διαχωριζόμαστε με όλους αυτούς που θέλουν το κίνημα απονευρωμένο πολιτικά και ιδεολογικά, να κάνει προτάσεις και να χρησιμοποιείται ως μέσο κυβερνητικών εναλλαγών των δυνάμεων του συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: