Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Αποτελέσματα εκλογών ΕΛΜΕ Σάμου





2017
2016
Ψήφισαν
152
ΕΔΡΕΣ
126
ΕΔΡΕΣ
Λευκά
07

05

Άκυρα
06

02

Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών
21
(1)
18
(1)
Δημοκρατική Συσπείρωση
40
(2)
37
(2)
ΔΑΚΕ
34
(2)
31
(2)
ΣΥΝΕΚ
24
(1)
22
(1)
ΠΑΜΕ
20
(1)
11
(1)

Με άμαζη συνέλευση αλλά αυξημένη συμμετοχή στην κάλπη πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για ΔΣ της ΕΛΜΕ Σάμου την Τετάρτη 29-11-17. Στα αποτελέσματα αποτυπώνεται η κατάσταση αποσυγκρότησης του σωματείου και η ανυπαρξία των διαδικασιών του και με την εκ νέου ενίσχυση της ΔΑΚΕ (που συνεχίζει τη στάση αποχής-απαξίωσης κάθε διαδικασίας) όσο και με τη διατήρηση του άλλου πόλου του κυβερνητικού συνδικαλισμού, των ΣΥΝΕΚ. Η Δημοκρατική Συσπείρωση διατήρησε την πλειοψηφία της, ενισχύοντας ταυτόχρονα τα δεξιά στοιχεία στο λόγο της και στην πρακτική της, σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς αλλά και στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση. Σε αυτό το δεξιό κλίμα όπου θεωρείται «φυσιολογικό» ακόμα και για τη διαδήλωση του Πολυτεχνείου να υπάρχει «απόφαση» (χωρίς πραγματική πλειοψηφία) που σέρνει το σωματείο πίσω από τους σχεδιασμούς του ΠΑΜΕ, το τελευταίο κατέγραψε άνοδο – έκφραση μιας αντιπολιτευτικής διαμαρτυρίας που δεν εκφράζει κίνηση στην κατεύθυνση ζωντανέματος του σωματείου.

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών προσπάθησαν όλη τη χρονιά να συναντηθούν και να «δώσουν φωνή» στη βουβή δυσαρέσκεια, ανησυχία και οργή που υπάρχει σε σημαντικό κομμάτι των συναδέλφων. Ανέδειξαν τα στοιχεία εκφυλισμού της λειτουργίας του ΔΣ από τη σκοπιά της ανάγκης για ενεργητική αγωνιστική συμμετοχή των συναδέλφων στο σωματείο. Σε αυτά βασίστηκε το θετικό εκλογικό αποτέλεσμα που κατέγραψαν, με σταθεροποίηση των δυνάμεων τους σε ένα δύσκολο και αρνητικό τοπίο.
Ευχαριστούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους για τη στήριξη τους και ταυτόχρονα καλούμε σε πιο αποφασιστική προσπάθεια συγκρότησης της κατεύθυνσης αντίστασης και διεκδίκησης μέσα στο σωματείο.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση που αποφάσισε η Συνέλευση, έξω από το Εσπερινό ΕΠΑΛ τη Δευτέρα 4-12-17 (με ταυτόχρονη στάση εργασίας), στις 6.30μμ για να απαιτήσουμε να σταματήσει άμεσα το διπλό ωράριο που η Διοίκηση έχει επιβάλλει σε μια σειρά συναδέλφους, καταπατώντας κατακτημένο δικαίωμα μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: