Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018

ΕΞΩ ΝΑΤΟ-ιμπεριαλιστές απ’ τα ΒΑΛΚΑΝΙΑ

ΕΞΩ ΝΑΤΟ-ιμπεριαλιστές  απ’ τα ΒΑΛΚΑΝΙΑ
Ανάγκη   να οικοδομηθεί αντιιμπεριαλιστικό –αντιπολεμικό κίνημα
Ειρήνη – φιλία και αλληλεγγύη με τους γειτονικούς  λαούς.

 «Η  περιοχή και τα ζητήματα που αφορούν τα Δυτικά Βαλκάνια αποτελούν υψηλή προτεραιότητα για την αμερικανική κυβέρνηση» δήλωσε πρόσφατα  αμερικανός αξιωματούχος. Όταν οι ιμπεριαλιστές ενδιαφέρονται για μια περιοχή, οι λαοί πρέπει να ανησυχούν. Αυτό φανερώνουν τα καραβάνια των προσφύγων και η διάλυση χωρών, όπως η Λιβύη,  το Ιράκ, το Αφγανιστάν, η καταστροφή ολόκληρων περιοχών στη Συρία, η πολύπαθη Μ. Ανατολή  αλλά και η μόνιμη αλλά «αφανής» εξόντωση λαών της Αφρικής. Με τραγικά αποτελέσματα και το αίμα τους  πλήρωσαν οι λαοί της πρώην Γιουγκοσλαβίας  το ενδιαφέρον πρώτα  της Γερμανίας  και μετά των ΗΠΑ. Χιλιάδες νεκροί, πρόσφυγες  και  ο διαμελισμός  της Γιουγκοσλαβίας  ήταν το αποτέλεσμα, προκειμένου το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ να βάλουν πόδι πολιτικά και στρατιωτικά στην περιοχή.
Στις μέρες μας ο ανταγωνισμός των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ -Ε.Ε  Ρωσία –Κίνας  οξύνεται σε επίπεδο παροξυσμού, οι πολεμικές μηχανές εκσυγχρονίζονται, εξαρτημένες χώρες εκβιάζονται για πλήρη ευθυγράμμιση και στοίχιση στα φιλόπολεμα σχέδια τους, υποδαυλίζονται υπαρκτές και κατασκευασμένες διαφορές, ενθαρρύνονται εθνικισμοί και σωβινισμοί με μοναδικό στόχο την υπηρέτηση των συμφερόντων των ιμπεριαλιστών.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση οι ΗΠΑ και κύρια για να στριμώξουν την Ρωσία, βιάζονται να εντάξουν και την Π.Γ.Δ.Μ  στο ΝΑΤΟ επιβάλλοντας και στις δυο χώρες να «τα βρουν» σε σχέση με το όνομα της γειτονικής χώρας. Η όποια «λύση» είναι σίγουρο, ότι θα έχει τη σφραγίδα  των ΗΠΑ –ΝΑΤΟ και θα είναι όπλο στα χέρια τους για  κάθε χρήση. Είτε  «ειρηνικής συνύπαρξης», είτε για να υποδαυλίσουν αλλυτρωτικές κινήσεις και εμπόλεμες συρράξεις.  
Όλα τα κόμματα του συστήματος με πρωταγωνιστή την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ_ΑΝΕΛ που ξεχειλίζει από φιλαοαμερικανική υποταγή αποδέχονται τις επιλογές των ΗΠΑ στην περιοχή. Αυτή η στάση είναι συνέχεια  της μετατροπής  της χώρας σε προχωρημένο φυλάκιο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, της επέκτασης τω βάσεων στη  Σούδα, της αναβάθμισης των  νατοϊκών στρατηγείων στη χώρα, οι ανακοινώσεις για νέες βάσεις σε άλλες περιοχές,   οι στρατηγικές  συμμαχίες με Ισραήλ και Αίγυπτο, με Σαουδική Αραβία, και οι δηλώσεις διαθεσιμότητας και ετοιμότητας  του Καμένου  για συμμετοχή σε πολεμικές επιχειρήσεις, όπου τους ζητηθεί. Η αστική  τάξη της χώρας εξαρτημένη και υποτελής διαχρονικά στηρίζει την ύπαρξη της στην ξένη «προστασία» και πρόθυμα παραδίδει  τη χώρα και το λαό στους ιμπεριαλιστές  προκείμενου να κάνει μπίζνες στο Αιγαίο ή στα Βαλκάνια ή να αρπάξει «κανένα κοκαλάκι» απ’ τη λεία των ιμπεριαλιστών. 
Όσοι σήμερα  αυτοπροβάλλονται σαν πατριώτες (εκκλησία, φασιστοειδή- ακροδεξιά και συστημικά κόμματα) «υπερασπιζόμενοι το όνομα της Μακεδονίας», είναι αυτοί που  διαχρονικά  στηρίζουν την ξένη εξάρτηση και καλο-υποδέχονται  τους ιμπεριαλιστές σφαγείς  των λαών και είναι αυτοί που αποτελούν τη  θρυαλλίδα για να ανάψουν οι φωτιές του πολέμου αφού γίνονται υποχείρια των ιμπεριαλιστών προς κάθε χρήση. Το ίδιο ισχύει και για την αστική τάξη της ΠΓΔΜ που η εξάρτηση της  έφτασε στο σημείο να δέχεται να της ορίζουν ανοιχτά κυβέρνηση οι ΗΠΑ και οι  «αλλυτρωτικές της κραυγές» οριοθετούνται απ’ τον ξένο παράγοντα.

Συνάδελφοι, χρειάζεται να δούμε την πραγματικότητα όπως είναι:  Μπροστά στην ανοιχτή επέμβαση των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, Ε.Ε, Ρωσίας στην περιοχή των Βαλκανίων και τη δυνατότητα που τους δίνουν οι εξαρτημένες αστικές τάξεις των χωρών, η αναγκαιότητα ανάπτυξης μαζικού αντιιμπεριαλιστικού –αντιπολεμικού κινήματος προβάλλει επιτακτικά. Ένα κίνημα που θα παλεύει ενάντια στην επαναχάραξη των συνόρων στην περιοχή και θα καλλιεργεί την  αλληλεγγύη και τη  φιλία ανάμεσα στους  γειτονικούς λαούς ενάντια στους κοινούς εχθρούς, τους ιμπεριαλιστές και τις  αστικές τάξεις των χωρών. Οι λαοί των Βαλκανίων δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους. Τους «χωρίζουν» τα ξένα συμφέροντα και οι κάθε λογής πατριδοκάπηλοι και εθνικιστές ένθεν  και ένθεν των συνόρων. Οι όποιες διαφορές τους  μπορούν να λυθούν ειρηνικά άμα λείψουν οι μεγάλοι προστάτες και οι κάθε λογής υποτακτικοί τους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: