Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Για την ημερίδα της ΟΛΜΕ στο Ηράκλειο



Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα της ΟΛΜΕ στο Ηράκλειο στις 22/3 και μάλιστα με άδεια προϊσταμένων με θέμα «Τα εργασιακά προβλήματα των αναπληρωτών και η πολιτική των μη διορισμών». Είχαν το θράσος να μοιράσουν και βεβαιώσεις παρακολούθησης του ΄΄σεμιναρίου΄΄ όπως γίνεται συνήθως σε εκπαιδευτικά προγράμματα, για να δικαιολογηθεί η άδεια, αν και υπήρξαν έντονες αποδοκιμασίες εκ μέρους μας αλλά και από άλλους συναγωνιστές. Μάλιστα τις μοίρασαν στο τέλος για να μη αδειάσει το αμφιθέατρο νωρίτερα όπως υπογράμμισε κάποιο μέλος του ΔΣ.
Η όλη διαδικασία ήταν  απαράδεκτη και χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Ήταν ένα φιάσκο όπως την χαρακτήρισε ένας συνάδελφος αναπληρωτής. Με τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ) να μιλεί την περισσότερη ώρα για το πόσο η ΟΛΜΕ ενδιαφέρεται για τους αναπληρωτές, πόσο συνέβαλε η ομοσπονδία στα συλλαλητήρια των αναπληρωτών, πόσο αγωνιστική είναι η προσωπική του στάση και της παράταξης του, αφού έχει δώσει πολλούς αγώνες για το καλό του κλάδου. Όλοι βέβαια γνωρίζουν τη ξεπουληματική  στάση της ΔΑΚΕ στους μεγάλους αγώνες των εκπαιδευτικών το 1998, το 2013 κλπ. Νομίζουμε ότι δεν είναι η ώρα να απασχοληθούμε με αυτό, αλλά είναι πρόκληση να ακούμε τη ΔΑΚΕ να μας κάνει μαθήματα αγωνιστικής στάσης και πρακτικής. Και μας έκανε εντύπωση που δεν βγήκε κανένα μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ ( και της μειοψηφίας)  για να εγκαλέσει τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ που με θρασύτατο και επιθετικό ύφος απαντούσε σε όποιον ασκούσε κριτική.

Οι αναπληρωτές συνάδελφοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΟΛΜΕ και γέμισαν το αμφιθέατρο. Αυτό έχει να κάνει με την οργή, την αγανάκτηση, τη διάθεση τους να παλέψουν για το δικαίωμα τους στην δουλειά. Αυτά καταγράφηκαν και στις λίγες τοποθετήσεις τους και το  προεδρείο της ΟΛΜΕ τους απάντησε με την πρόταση της για το σύστημα διορισμών που συζητά με το υπουργείο. Μια πρόταση που διαλύει το κίνημα που βρίσκεται σε διαδικασία συγκρότησης με ζήτημα αιχμής: Μαζικοί διορισμοί- Να διοριστούν μόνιμα όλοι οι αναπληρωτές. Ένα σύνθημα που αποτελεί ενοποιητικό στοιχείο για όλους τους συμβασιούχους συναδέλφους. Και δικαίως άσκησαν κριτική στην ΟΛΜΕ ρωτώντας το πρόεδρο της, αν η ΟΛΜΕ είναι υπέρ των αναπληρωτών ή εναντίον τους
Οι Αγωνιστικές Κινήσεις μοίρασαν προκηρύξεις και τοποθετηθήκαν  καταγγέλλοντας την ΟΛΜΕ για την στήριξη της στην κυβερνητική πολιτική, για την προσπάθεια της να διαλύσει το  κίνημα των συμβασιούχων αναπληρωτών με τις γνωστές μεθόδους που τόσα χρόνια τώρα εφαρμόζουν και ξέρουν καλά. Και πράττουν έτσι, γιατί θορυβήθηκαν πολύ, η συνδικαλιστική ηγεσία και οι ρεφορμιστές και  όλοι τους  έτρεξαν να κάνουν προτάσεις και  διάλογο με το υπουργείο, παρεμπόδισαν-ανέβαλαν  κινητοποιήσεις, καλλιέργησαν και συνεχίζουν να καλλιεργούν την ηττοπάθεια.
Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών κάλεσαν τους αναπληρωτές να συγκροτηθούν από μόνοι τους ξεπερνώντας τα εμπόδια που ο κρατικός συνδικαλισμός προσπαθεί να τους επιβάλλει. Τόνισαν ότι ο μόνος δρόμος είναι ο δρόμος του αγώνα, χωρίς διαχωρισμούς, προτασεολογία, χωρίς αναβολές στις κινητοποιήσεις, χωρίς ηττοπάθεια προκειμένου να διεκδικήσουμε το δικαίωμα στη δουλειά και πρότειναν νέες γενικές συνελεύσεις, νέες κινητοποιήσεις κόντρα σε ψεύτικους φίλους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: