Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τρίτη, 17 Απριλίου 2018

ανάγκη αντιπολεμικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος


Φονιάδες των λαών ΕΕ – Αμερικάνοι!
Ζήτημα ζωής, η ανάγκη αντιπολεμικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος
Ο ελληνικός λαός να βροντοφωνάξει: Καμία διευκόλυνση στον ιμπεριαλισμό, στα σχέδιά του να σφαγιάσει το συριακό λαό!
Η μεγαλύτερη εγκληματική δύναμη στον κόσμο, ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός τα ξημερώματα του Σαββάτου 14 Απριλίου εξαπέλυσε τα φονικά του όπλα ενάντια στον Συριακό λαό. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ με ένα αναίσχυντο και υποκριτικό διάγγελμά του ανήγγειλε την έναρξη της επίθεσης με πυραύλους με πρόσχημα την καταστροφή των χημικών όπλων του καθεστώτος Ασαντ.
Όπως κατέστρεψαν το Αφγανιστάν, ύστερα το Ιράκ, αργότερα την Λιβύη, θέλουν τώρα να αποτελειώσουν την Συρία. Στην πραγματικότητα ο μοναδικός στόχος που καθοδηγεί τους πυραύλους τους είναι ο ανταγωνισμός τους με την Ρωσία για ηγεμονία, για τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και την γεωπολιτική επιρροή σε βάρος των λαών και των χωρών της Μέσης Ανατολής.
Δίπλα στους Αμερικάνους φονιάδες συντάχθηκαν αυτήν την φορά πέρα από τους πάντα πρόθυμους Εγγλέζους και οι Γάλλοι ιμπεριαλιστές. Επιδιώκουν με αυτό τον τρόπο να αναστήσουν την επιρροή τους στα παλιά αποικιοκρατικά εδάφη τους και να αναβαθμίσουν τον ρόλο τους στην Ευρώπη και τον κόσμο με το αίμα και την δυστυχία αθώων ανθρώπων.
Η Συρία συνεχίζει να γίνεται ένα απέραντο πεδίο βολής συνεχούς δοκιμής νέων όπλων που προσθέτουν και άλλους νεκρούς κι άλλη καταστροφή. Λίγο παραδίπλα, ο μπάτσος του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στην περιοχή, το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ δολοφονεί καθημερινά τον ηρωικό Παλαιστινιακό λαό.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υποκριτικά αφήνει να εννοηθεί ότι «διαφωνεί με το βομβαρδισμό της Συρίας» την ίδια στιγμή που η ίδια κυβέρνηση, σε κρεσέντο αμερικανοδουλείας- παραχωρεί τα πάντα στη νατοϊκή δολοφονική μηχανή και η βάση της Σούδας έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στο βομβαρδισμό αυτό (λίγες μέρες νωρίτερα οι μισθοφόροι φονιάδες – πλήρωμα του USS Porter, που εξαπέλυσε τους Τόμαχοκ, είχε συμμετάσχει σε καθαρισμό των ακτών στο Σταλό!). Από κοντά και οι άλλοι αμερικανόδουλοι, η ΝΔ η οποία συνεπής με την αντιδραστική πολιτική που τόσα χρόνια υπηρετεί, δηλώνει ότι «η πυραυλική επίθεση ήταν αναγκαία»!
Πρόκειται συνολικά για μια μεγάλη παρέα μεγάλων εγκληματιών και των μικρών λακέδων τους. Οι αντιπολεμικές κινητοποιήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα είναι σαφώς κάτω από τις αναγκαιότητες. Εχει παίξει το ρόλο της όχι μόνο η ένταση της αντιδραστικής επίθεσης και το κλίμα απογοήτευσης στο λαό, αλλά και η κατάντια των βασικών κομματιών της Αριστεράς που εδώ και χρόνια έχουν προβοκάρει και έχουν συκοφαντήσει την αναγκαιότητα συγκρότησης αντιιμπεριαλιστικού κινήματος. Όμως, ποτέ δεν είναι αργά! Οι κίνδυνοι για την ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο και τον κόσμο είναι πιο μεγάλοι από κάθε άλλη φορά. Οι εμπρηστές του πολέμου απειλούν να βάλουν φωτιά σε όλη την γειτονική περιοχή μας και οι φλόγες να έρθουν μέχρι το Αιγαίο και τα Βαλκάνια! Ο ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι και οι νέοι πρέπει να ξεσηκωθούν και να πάρουν ενεργά μέρος στο αντιπολεμικό κίνημα.
·        Καμία διευκόλυνση στις πολεμικές μηχανές του ΝΑΤΟ – καμία συμμετοχή – εμπλοκή της χώρας
·        Να κλείσουν οι βάσεις –ορμητήρια πολέμου. Εξω το ΝΑΤΟ.
·       Να ενώσουμε την φωνή μας μαζί με αυτές των άλλων λαών της περιοχής που ζητάνε να σταματήσει η αιματοχυσία και η ιμπεριαλιστική επέμβαση.
·       Να συμβάλουμε στη συγκρότηση μαζικού αντιιμπεριαλιστικού αντιπολεμικού κινήματος – να υπερασπίσουμε το δικαίωμα στη ζωή κόντρα στους άδικους αντιδραστικούς πολέμους.
ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Δασκάλων - Νηπιαγωγών να πάρουν πρωτοβουλίες διοργάνωσης αντιπολεμικών συλλαλητηρίων σε κάθε περιοχή

Δεν υπάρχουν σχόλια: