Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τετάρτη, 9 Μαΐου 2018

ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΗ ΚΑΛΕΣΤΗΚΕ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ


ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΗ ΚΑΛΕΣΤΗΚΕ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία της Α'ΕΛΜΕ Δυτ.Αττικής σύσκεψη για να διοργανωθεί αντιπολεμική συγκέντρωση. Η πλειοψηφία του Δ.Σ. θεωρώντας ότι δεν θα μπορούσε η ΕΛΜΕ να πάρει μόνη της την πρωτοβουλία να καλέσει σε συγκέντρωση το λαό της Ελευσίνας και των γύρω περιοχών, προτίμησε να καλέσει σε σύσκεψη ,χωρίς να πιστεύει και ιδιαίτερα τη δυνατότητα να κινητοποιήσει σωματεία της περιοχής .Είναι χαρακτηριστικό ότι ούτε και το mail δεν είχαν τη διάθεση να στείλουν, για να μην πούμε για την παντελή έλλειψη συνδέσμων με τα άλλα σωματεία της περιοχής .Έτσι ,  λοιπόν κατέληξε όλη η διαδικασία να γίνει από εμάς.
Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν η ΛΑΑΑΣ,ο σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης "Δελμούζος,' το σωματείο του Θριάσιου  Νοσοκομείου, και με συμφωνία συμμετοχής χωρίς τη δυνατότητα παρουσίας στη σύσκεψη, η ΕΛΜΕ Ανω-Λιοσίων -Ζεφυρίου και η Πρωτοβουλία Αγώνα στα ΕΛΠΕ.
Παρά τη διάθεση των παρευρισκομένων να προχωρήσουμε σε διοργάνωση συγκέντρωσης  και συναυλίας για τη νεολαία, τα μέλη του Δ.Σ, άρχισαν να προβάλλουν εμπόδια που δεν θα μας επέτρεπαν να τη διοργανώσουμε, είτε θέτοντας σαν πρόβλημα την ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση του κινήματος, που για αυτούς θα οδηγούσε σε μια άμαζη ; ;; συγκέντρωση των 60 ατόμων. είτε προβάλλοντας την μη συμμετοχή των γειτονικών σωματείων με ένα επαρκή αριθμό, είτε τις πανελλαδικές εξετάσεις, είτε το ακατάλληλο των ημερών(Γενοκτονία Ποντίων, Τριήμερο Αγιου Πνεύματος)Χαρακτηριστική η στάση του ΠΑΜΕ που προέβαλλε τις πρωτοβουλίες της ΕΔΥΕΕ με καλλιτεχνικά δρώμενα και τις κεντρικές πρωτοβουλίες του ΚΚΕ, αποφεύγοντας να τοποθετηθεί θέτοντας πάλι το ερώτημα αν μπορούμε να πετύχουμε μαζική συγκέντρωση, λες και για να παλέψουμε χρειάζεται να έχουμε υπογράψει συμβόλαιο με το κίνημα .Λες και ο ρόλος του συνδικαλιστικού κινήματος δεν έχει την υποχρέωση να παλέψει για αυτό το ζητούμενο.
Με πολύ πίεση από τη μεριά μας, να παρέμβουμε σε γονείς και μαθητές, αποφασίστηκε να καλεστεί συγκέντρωση στις 2-6-2018,με πορεία στην Ελευσίνα και συναυλία.
Ο καθένας όμως μπορεί να καταλάβει πως με όλη αυτή την απροθυμία, είμαστε εμείς που θα πρέπει να το παλέψουμε και να του δώσουμε τη βαρύτητα που πρέπει. Δυστυχώς, όπως και στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό, έτσι κι εδώ, η κατάσταση της αριστεράς είναι εντελώς αναντίστοιχη της ανάγκης για ανάπτυξη αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.Σημεία των καιρών,που δεν πρέπει να μας αποθαρρύνουν στο να επιμένουμε να παλεύουμε σε αυτή την κατεύθυνση και με βάση τις τελευταίες διεθνείς εξελίξεις,που κάνουν όλο και πιο βαθύ των ανταγωνισμό των ιμπεριαλιστών στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: