Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Η ηγεσία του «Δελμούζου» ξέρει και συγκαλύπτει, υπονομεύει και σιωπά


Η ηγεσία του «Δελμούζου» ξέρει και συγκαλύπτει, υπονομεύει και σιωπά
Ίσως κάποιος θα σκεφτόταν να χαρακτηρίσει την ηγεσία του «Δελμούζου»επαγγελματική επειδή τόσα πολλά χρόνια ελέγχει το σωματείο (ΠΑΣΚ - Προοδευτικά Ρεύματα), ωστόσο οι χειρισμοί της την κατατάσσουν στους ερασιτέχνες. Δεν μπορεί ούτε να κρυφτεί.
Για να γίνουμε πιο σαφείς. Τα Προοδευτικά Ρεύματα γνώριζαν από την πρώτη στιγμή ότι η διευθύντρια του 3ου Δ.Σ. Αρτέμιδας έστησε απεργοσπαστικό μηχανισμό ορίζοντας προσωπικό ασφαλείας στις 5/10/18, ημέρα απεργίας. Γνώριζαν πολύ καλά τις μεθοδεύσεις επιβολής του 30ωρου. Γνώριζαν πολύ καλά την τρομοκράτηση των συναδέλφων από τη διοίκηση. Γνώριζαν, συγκάλυψαν και συγκαλύπτουν. Έως σήμερα, δεν έχουν βγάλει ανακοίνωση ούτε  ως Προοδευτικά Ρεύματα ούτε ως Δ.Σ. Δελμούζου αφού πια αυτά τα δύο είναι ταυτόσημες έννοιες. Τους καταγγέλλουμε γι’ αυτό.
Για κακή τους τύχη, τα αποδεικτικά στοιχεία έφτασαν στα χέρια μας (διαπιστώσαμε πως τα μάθαμε τελευταίοι όλων)και προχωρήσαμε άμεσα σε καταγγελία.(http://www.syllogosdelmouzos.gr/index.php/anakoinoseis-paratakseon/agonistikes-kiniseis-ekpaideftikon/565-kataggelia-gia-ti-diefthyntria-tou-3ou-d-s-artemidas)
Εμείς, πάντως, θα συνεχίσουμε να πιέζουμε για καταγγελία της διευθύντριας και των ενεργειών της από Δ.Σ. του Δελμούζου και επιμένουμε να ζητούμε τη διαγραφή της από το σωματείο. Περιμένουμε,επίσης, τη δημόσια τοποθέτηση όλων των παρατάξεων.
Τέλος, είναι αποκλειστική ευθύνη των Προοδευτικών Ρευμάτων ο τραγέλαφος με τον ορισμό της ημερομηνίας της Γενικής Συνέλευσης του σωματείου. Προχώρησαν σε καταγγελία της Δ/ντριας Εκπαίδευσης , για να συγκαλύψουν την πολιτική τους επιλογή να μην γίνονται γενικές συνελεύσεις , με διάφορες μεθοδεύσεις και έτσι, να μην παίρνονται αποφάσεις. Γι’ αυτό, ζήτησαν άδεια για Τακτική Γενική Συνέλευση λίγες μόνο μέρες πριν τη ολομέλεια προέδρων, άρα κανένα περιθώριο αναβολής της Γ.Σ, και για μια μόνο συγκεκριμένη ημερομηνία που τους ειπώθηκε από την αρχή να την αλλάξουν και όρισαν τελικά τη συνέλευση κακήν κακώς την τελευταία στιγμή μετατρέποντας την σε έκτακτη, δηλαδή απόγευμα, με άμεση συνέπεια την προφανή έλλειψη συμμετοχής. Φυσικά, ως Δ.Σ. δεν κατεβάζουν στη συνέλευση καμία εισήγηση όπως και τους δεκάδες των υποψηφίων τους! Εμείς τους καταγγέλλουμε γιατί υπονομεύουν συστηματικά τις διαδικασίες βάσης του σωματείου και το έχουν καταντήσει ουρά των ορέξεων της Δ/ντριας Εκπαίδευσης. Τα σωματεία δεν μπορούν να εξαρτούν τη λειτουργία τους από τη διοίκηση. Είναι ανεξάρτητα από τη διοίκηση και βρίσκονται απ’ τη φύση τους σε αντίθεση με αυτή.
Καλούμε τους συναδέρφους να συμμετέχουν μαζικά στην έκτακτη γενική συνέλευση.


Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Αλ. Δελμούζος»





Δεν υπάρχουν σχόλια: