Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

Στο στόχαστρο και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των αναπληρωτών.


Στο στόχαστρο και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των αναπληρωτών.

Κοινοποιήθηκε αυτές τις μέρες έγγραφο του ΥΠΕΠΘ της επιτελικής Δομής  ΕΣΠΑ 3624/1-8-2018, με το οποίο, προκειμένου  να πληρωθούν οι αναπληρωτές για τη μέρα που δίνεται συνδικαλιστική άδεια  σε όλους (μόνιμους και αναπληρωτές)για συμμετοχή στη Γενική συνέλευση του τοπικού συλλόγου να  ζητείται από τους αναπληρωτές « βεβαίωση συμμετοχής υπογεγραμμένη από τον πρόεδρο του συλλόγου»!!!
Το έγγραφο αυτό αποτελεί ευθύ χτύπημα στις συνδικαλιστικές ελευθερίες των αναπληρωτών , αφού η άδεια αυτή ( 1 μέρα το χρόνο)  είναι συνολική για όλους τους εκπαιδευτικούς για τη συμμετοχή τους στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση. Αποτελεί  ανοιχτή κρατική παρέμβαση στις μαζικές διαδικασίες  των σωματείων και των συλλόγων και αναίρεση του δικαιώματος των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Είναι πρόφαση «τα δικαιολογητικά» του ΕΣΠΑ για τη μισθοδοσία  και ανοίγει το δρόμο να ζητηθεί «βεβαίωση»  για όλους τους εκπαιδευτικούς, για ακόμη πιο ασφυκτικό κρατικό έλεγχο   στο συνδικαλιστικό κίνημα. Ήδη  η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ    στο 3ου μνημόνιο ψήφισε  διάταξη  που χτυπάει το δικαίωμα στην απεργία  («απαραίτητο»  το  50% των μελών  για να ισχύσει  η απόφαση γι απεργία για τα πρωτοβάθμια σωματεία.).
 Δεν είναι τυχαίο, το ότι με το ίδιο έγγραφο ζητούν από τους αναπληρωτές να προσκομίσουν βεβαίωση και για τη συμμετοχή τους στις κρατικές εκλογές για υπηρεσιακά συμβούλια, στις οποίες η Διοίκηση  έχει τις καταστάσεις των ψηφισάντων, αφού αυτή διοργανώνει τις εκλογές και ορίζει την εφορευτική επιτροπή. Εκβιάζουν μ’ αυτό τον τρόπο τους αναπληρωτές να συμμετέχουν σ’ αυτές τις εκλογές, οι οποίες καμιά σχέση δεν έχουν με το συνδικαλιστικό κίνημα. Ίσα-ίσα που το υπονομεύουν και εγκλωβίζουν τους εκπαιδευτικούς στις κυβερνητικές επιλογές. Γι αυτό οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών δεν συμμετέχουν σ’ αυτές τις εκλογές και καλούν τους συναδέλφους  να απέχουν.

Οι συνάδελφοι αναπληρωτές δεν είναι απλά οι εκπαιδευτικοί που δεν είναι  μόνιμοι. Τους έχει επιβληθεί ένα εργασιακό καθεστώς ασφυκτικού ελέγχου με τα παρουσιολόγια, τις εκθέσεις αξιολόγησης της ειδικής αγωγής, τη διδασκαλία σε πολλά σχολεία και τη μόνιμη εργασιακή ανασφάλεια. Με το παραπάνω έγγραφο το Υπουργείο χρησιμοποιεί τους αναπληρωτές σαν πολιορκητικό κριό για να κτυπήσει τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Απαιτούμε την απόσυρση του εγγράφου. Δεν εκχωρούμε τις, κατακτημένες με αγώνες, συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα.  Καλούμε  τις ομοσπονδίες, ΟΛΜΕ-ΔΟΕ τους τοπικούς συλλόγους ,ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ να καταγγείλουν αυτό το έγγραφο και απαιτήσουν την απόσυρση του και οπωσδήποτε να μην το εφαρμόσουν.
                                                                                                   Οκτώβρης 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια: