Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Ανταπόκριση από την κινητοποίηση (23/11) για τις ελλείψεις καθηγητών στον Πειραιά





Ανταπόκριση από την κινητοποίηση (23/11) 
για τις ελλείψεις καθηγητών στον Πειραιά

       Γύρω στα 80 άτομα συγκεντρώθηκαν στις 23/11 στις 12:30έξω από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στην κινητοποίηση ενάντια στα κενά που υπάρχουν στα σχολεία του Πειραιά που καλούσε η ΕΛΜΕ Πειραιά και κάποιοι σύλλογοι γονέων. Ενδεικτικό της κατάστασης ότι η πλειοψηφία ήταν μαθητές (οι περισσότεροι από το ΓΕΛ Ρέντη), ενώ οι εκπαιδευτικοί μετρούνταν στα δάκτυλα δυο χεριών, με τρανταχτή την απουσία ή την δια αντιπροσώπου παρουσία των δυνάμεων του ΔΣ της ΕΛΜΕ.
      Ακολούθησε μικρή διαδήλωση προς την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας (ΔIΔE) Πειραιά, με τον τόνο να τον δίνουν οι μαθητές –οι οποίοι χειροκροτήθηκαν από τους περαστικούς- με συνθήματα που απαιτούσαν προσλήψεις καθηγητών για τα σχολεία τους. Ενδεικτικά μόνο να πούμε ότι στο ΓΕΛ Ρέντη οι κενές ώρες κάθε βδομάδα λόγω ελλείψεων είναι 60, ενώ σε αρκετά σχολεία δεν έχουν γίνει ακόμα παραδόσεις σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα. Έξω από την ΔIΔE φωνάχτηκαν συνθήματα ενώ μια αντιπροσωπεία ανέβηκε και συναντήθηκε με υπεύθυνο της Διεύθυνσης.
 Οι απαντήσεις που δόθηκαν είναι ότι βρισκόμαστε σε αναμονή για να μπορέσουν να καλυφτούν κάποια κενά από αναπληρωτές χωρίς όμως να γνωρίζουν την ακριβή ημερομηνία.
 Είναι φανερό λοιπόν για ποια «ομαλότητα» και «επίλυση των προβλημάτων της εκπαίδευσης» μιλάει η κυβέρνηση και το υπουργείο.
       Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών συμμετείχαν στην κινητοποίηση με την ανακοίνωσή τους πάνω στο θέμα των ελλείψεων. Είναι γεγονός ότι ήταν μια ενθαρρυντική –από μεριάς μαθητών- κινητοποίηση. Αλλά το κρίσιμο είναι, αυτή η αγανάκτηση να πάρει ευρύτερα χαρακτηριστικά και να γίνει υπόθεση και των εκπαιδευτικών (αναπληρωτών και μόνιμων) για μόνιμους και μαζικούς διορισμούς. Σε αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθούν οι Αγωνιστικές Κινήσεις  Εκπαιδευτικών το επόμενο διάστημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: