Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Φραγμός σε διαδήλωση εργαζομένων από την αστυνομία

Φραγμός σε διαδήλωση εργαζομένων από την αστυνομία!
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δείχνει στα αφεντικά της πόσο αποφασισμένα τα υπηρετεί!

Καταγγέλλουμε την πρωτοφανή κίνηση της κυβέρνησης, η οποία έδωσε εντολή στην Αστυνομία να παρεμποδίσει την συνέχιση διαδήλωσης εργαζομένων, μπλοκάροντάς την στην αρχή του πεζόδρομου της Ερμού!
Η διαδήλωση έγινε το Σάββατο 16 Φλεβάρη με πλαίσιο τον αγώνα για αυξήσεις και συλλογικές συμβάσεις και για αντίσταση στις απολύσεις και την εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία. Η πορεία, προσπαθώντας να κατέβει από την κάτω πλευρά του Συντάγματος στην οδό Ερμού, βρέθηκε μπροστά σε δυνάμεις των ΜΑΤ και ΥΜΕΤ που εμπόδισαν του διαδηλωτές να συνεχίσουν ενώ ο αξιωματικός της Αστυνομίας διαμήνυσε ότι είναι τελική απόφασή της μετά από άνωθεν εντολές.
Μετά τους φραγμούς προς την αμερικάνικη Πρεσβεία και το Μαξίμου, προστίθενται και νέοι φραγμοί που περιλαμβάνουν πια και πεζόδρομους! Στόχος (διακηρυγμένος άλλωστε από διάφορους λαγούς του συστήματος) είναι η ουσιαστική απαγόρευση των διαδηλώσεων στο κέντρο της πόλης για να κλιμακωθεί, έτσι, η επίθεση στις λαϊκές ελευθερίες και στη δυνατότητα των εργαζομένων να παλεύουν και να διαδηλώνουν.
Και όλα αυτά σε μια περίοδο που οι εργοδοσίες, αποχαλινωμένες από την αποτελεσματικότητα της επίθεσης τα τελευταία χρόνια επιβάλλουν συνθήκες γαλέρας και απόλυτης εκμετάλλευσης στους εργαζόμενους και στην εργατική τάξη της χώρας, μεγάλο μέρος της οποίας δεν γνωρίζει πια ούτε το ελάχιστο εργασιακό δικαίωμα.
Αποκαλύπτεται το κάλπικο του «φιλεργατικού» προσώπου που πουλάει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Αποκαλύπτεται το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ (όπως και όλα τα κόμματα εξουσίας) διαγκωνίζονται με μοναδικό στόχο να αποδείξουν στα αφεντικά τους πόσο αποφασισμένα αντιλαϊκή πολιτική ασκούν.
Αποκαλύπτεται, τέλος, ότι αυτή η περίφημη «δημοκρατία» των αστών και του κεφαλαίου παρέχει «ελευθερία» στις απολύσεις, στη φτώχεια, στην τρομοκρατία. Δεν είναι άλλωστε και πολύ μακριά η Γαλλία (του… ευρωπαϊκού δημοκρατικού κεκτημένου – μην ξεχνιόμαστε)! των 12 νεκρών, των 4.000 συλλήψεων, των 2.000 τραυματιών, των 20 ανθρώπων που έχουν χάσει το μάτι τους και την όρασή τους καθώς και χέρια – πόδια.
Αποδεικνύεται, τέλος, πως ο «μονόδρομος» της υποταγής στο σύστημα και στις κυβερνήσεις του, είναι ένας μονόδρομος προς μια κόλαση, όπου οι πόλεμοι, η απόλυτη εκμετάλλευση και η συντριβή ακόμα και της έννοιας «δικαίωμα» είναι στην ημερήσια διάταξη.

Πραγματικός μονόδρομος για τους εργαζόμενους είναι η συγκρότηση αντιστάσεων και διεκδικήσεων, η οργάνωση στους χώρους δουλειάς, το ξεπέρασμα των συνδικαλιστικών ηγεσιών που φέρνουν την ήττα και το ξεπούλημα αλλά και όλων των αντιλήψεων και των αυταπατών για μια διαχείριση προς όφελος του λαού ή για λύσεις που θα παραχθούν από την κοινοβουλευτική ενίσχυση της μιας ή της άλλη υποτίθεται φιλολαϊκής εκδοχής.

Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στη διαδήλωση- Κάτω τα χέρια από τις ελευθερίες



Δεν υπάρχουν σχόλια: