Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Αποτελέσματα εκλογών ΕΛΜΕ Καρδίτσας για το 19ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ



2019 ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΛΜΕ
2017 ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΛΜΕ
ΨΗΦΙΣΑΝ
457
467
ΛΕΥΚΑ/ΑΚΥΡΑ
7
8

ΨΗΦΟΙ
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ
ΨΗΦΟΙ
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ
Δ.Α.Κ.Ε. Δ.Ε.
173
2—38,5%
204
2—44,5%
ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
136
2—30,2%
111
1—24,2%
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (ΠΑΜΕ)
69
1—15,3%
57
1—12,5%
KOINH(ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ) ΔΡΑΣΗ
34
0—7,5%
49
1—10,8%
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
38
0—8,5%
23
0—5%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ(ΠΡΩΗΝ ΠΑΣΚ)


15
0—3%

Δύο παράγοντες καθόρισαν το αποτέλεσμα των εκλογών αντιπροσώπων για το 19ο συνέδριο της ΟΛΜΕ στην ΕΛΜΕ Καρδίτσας που έγιναν στις 21/5.

Από τη μια το προεκλογικό κλίμα τόσο το κεντρικό (ευρωεκλογές) όσο και το τοπικό (περιφερειακές-δημοτικές με υποψηφιότητες αρκετών εκπαιδευτικών). Από την άλλη είχαμε μια ακόμα κακή συνδικαλιστική χρονιά με άμαζες συνελεύσεις και απεργίες με ποσοστά γύρω στο 5%. Καμιά κίνηση κόσμου, τοπίο ερημικό και εγκαταλειμμένο.

Αυτοί οι παράγοντες διαμόρφωσαν το πολιτικό-συνδικαλιστικό κλίμα που ευνόησε όσες παρατάξεις έδωσαν τη “μάχη” με το βλέμμα στραμμένο στις εκλογές. Δηλαδή τις δυνάμεις του συστήματος αλλά και το ρεφορμισμό.

Οπότε το αποτύπωμα του κοινοβουλευτισμού στα εκλογικά αποτελέσματα ήταν η φυσική κατάληξη, καθώς επιβεβαιώθηκε ξανά ότι όταν δεν υπάρχουν αγώνες και

αντιστάσεις, λίγη σημασία έχει η συνδικαλιστική παρουσία και δράση στο σωματείο και λειτουργεί η γενικότερη αναφορά στα πολιτικά κόμματα και τις παρατάξεις τους.

Έτσι, ΔΑΚΕ και ΣΥΝΕΚ (ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ) κράτησαν και αύξησαν τους ψήφους τους αντίστοιχα. Τα ΣΥΝΕΚ είχαν και εκλογικό στόχο (2ο αντιπρόσωπο) και τα κατάφεραν με τη στήριξη τόσο της διοίκησης, όσο και πρώην στελεχών της ΠΑΣΚ. Άλλωστε συνυπάρχουν και στα αυτοδιοικητικά ψηφοδέλτια.

Το ΠΑΜΕ αποτέλεσε το “αριστερό” συμπλήρωμα της ψηφοθηρίας απογειώνοντας τον “κοινοβουλευτικό κρετινισμό” του, καλώντας από τη γενική συνέλευση σε ψήφο παντού στο “ψηφοδέλτιο με το γαρύφαλλο”(!!!) και παρουσιάζοντας ένα εικονικό κίνημα (ΠΑΜΕ) που μόνο αυτό υπάρχει και κάνει “μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις”(;).

Η ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ είχε πτώση συνέπεια και του αποδυναμωμένου ψηφοδελτίου της.

Σ’ αυτό το δυσμενές κλίμα, οι ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ κατέγραψαν ένα θετικό αποτέλεσμα με μεγαλύτερο ποσοστό και αύξηση ψήφων από τις εκλογές του Δεκέμβρη για Δ.Σ. Αποτέλεσμα της συνέχειας και της συνέπειας στην παρέμβασή τους που εκτιμήθηκε θετικά από τους καθηγητές. Όμως, όπως έχουν τονίσει επανειλημμένα δεν ψάχνουμε ψηφοφόρους αλλά συνοδοιπόρους για να βαδίσουμε μαζί στον δρόμο του ΑΓΩΝΑ, της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ, για μια ΕΛΜΕ ταξική και αγωνιστική όχι κυβερνητική και συνδιαχειριστική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: