Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Κυριακή 12 Μαΐου 2019

Η Διεύθυνση Π.Ε. Αν. Αττικής συγχωνεύει τμήματα, δημιουργεί τεχνητά πλεονάσματα ωρών και μετακινεί εκπαιδευτικούς


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η Διεύθυνση Π.Ε. Αν. Αττικής συγχωνεύει τμήματα, δημιουργεί τεχνητά πλεονάσματα ωρών και μετακινεί εκπαιδευτικούς


Λίγο πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς, η ΔιεύθυνσηΠρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, εφαρμόζοντας το ΠροεδρικόΔιατάγμα 79/2017, συγχωνεύει τμήματα, δημιουργεί τεχνητά πλεονάσματα ωρών και μετακινεί συναδέρφους για να καλύψουν τα κενά που υπάρχουν σε άλλα σχολεία.

Συγκεκριμένα, για να καλυφθούν δύο κενά (δάσκαλος τάξης και ειδικότητα) σε σχολείο της Παλλήνης, η Διεύθυνση αποφάσισε αιφνιδιαστικά, να μετακινήσειγια εννέα ώρες συνάδερφο ειδικότητας από τα σχολεία του Πικερμίου, που ως εκείνη τη στιγμή συμπλήρωνε κανονικά το υποχρεωτικό της ωράριο, αφού προηγουμένωςείχε φροντίσει να συγχωνεύσει τμήματα του ολοήμερου.
Αναμένεται τις επόμενες μέρες τροποποίηση του ωρολόγιου προγράμματος των δύο σχολείων,ενώ υπάρχει πιθανότητα να γίνει και άλλη συγχώνευση.Ως συνέπεια αυτών, αρκετοίσυνάδερφοι στο Πικέρμι εμφανίζονται ξαφνικά να μην καλύπτουν το υποχρεωτικό τους ωράριο!Αν και γίνονται όλα αυτά, ούτε το σχολείο της Παλλήνης λύνει οριστικά το πρόβλημα που έχει. Η Διεύθυνση, δηλαδή, προκειμένου να μπαλώσει ένα πρόβλημα, δημιουργεί αλλού άλλο ένα.

Η παραπάνω εξέλιξη, αποκαλύπτειτον αντιδραστικό χαρακτήρα του Π.Δ.79/2017, που μπορεί να οδηγήσει ανά πάσα στιγμή μες στην σχολική χρονιά σε συγχωνεύσεις, σευπεραριθμίες και σε μετακινήσεις εκπαιδευτικών. Φέτος μάλιστα, με τις εγγραφές στην Α΄ Δημοτικού, μπαίνουν σε εφαρμογή οι κακόφημες επιτροπές ελέγχου εγγραφών, που θα οδηγήσουν σε υποχρεωτικές μετακινήσεις μαθητών, σε συγχωνεύσεις τμημάτων καισε πλεονάσματα ωρών εκπαιδευτικών-υπεραριθμίες,προκειμένου να εξοικονομηθούν θέσεις εργασίας για να καλυφθούν τα κενά.
Την ώρα που,προεκλογικά,η κυβέρνηση πουλάει ελπίδα σε χιλιάδες συμβασιούχους εκπαιδευτικούς, τάζοντάς τους μαζικούς διορισμούς, αποφεύγει να κάνει τις προσλήψεις που είναι απαραίτητες για να λειτουργήσουν στοιχειωδώς τα σχολεία. Αποδεικνύεται πως στόχος της είναι να περιορίσει στο ελάχιστο τις προσλήψεις αναπληρωτών και να ελαστικοποιήσει-«αναπληρωτικοποιήσει» την εργασία των μόνιμων.
Επειδήτο συνδικαλιστικό κίνημα βρίσκεται σε οπισθοχώρηση, με ευθύνη της συνδικαλιστικής του ηγεσίας,η κυβέρνηση βρίσκει την ευκαιρία να δημιουργήσει τετελεσμένα, για να ζητά στη συνέχειαυποταγή στη λογική του «λιγότερο κακού», αφού, τάχα, με τις διαφωνίες και τις αντιδράσεις δεν μπορεί να πετύχει κανείς οτιδήποτε.Καλούμε τους συναδέρφους να κλείσουν τα αυτιά στις φωνές των Σειρήνων και με όπλο τη συναδερφική αλληλεγγύη,να βαδίσουμε τον δύσκολο δρόμο του αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής που διαλύει τη δουλειά και τη ζωή μας.
Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών καταγγέλλουν τηΔιεύθυνσηΠρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, απαιτούννα σταματήσουν οι συγχωνεύσεις, να μη γίνει καμία μετακίνηση συναδέρφου και να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν.
Καλούμε το Δ.Σ. του «Δελμούζου» να πάρει θέση.


1 σχόλιο:

ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Με βάση την παραπάνω καταγγελία σκέφτομαι τα εξής :
1)Η Δ/νση νομιμοποιείται βάση του προεδρικού διατάγματος 79 να προβεί στις παραπάνω κινήσεις , ποια πρέπει να είναι η στάση του σωματείου;
Να πει ότι δεν καταγγέλλουμε γιατί η Δ/νση κινείται νόμιμα;
Μήπως τα σωματεία πρέπει να υπερασπίζονται τα συμφέροντα των εργαζομένων ακόμα κι αν η επίθεση είναι "νόμιμη";Αν δεν είναι αυτός ο ρόλος τους , τότε ποιος είναι;
2)Οι αγωνιστές αιρετοί του ΠΥΣΠΕ τι θέση θα έπαιρναν απέναντι σε αυτό;
Οτι η διεύθυνση δεν αυθαιρετεί γιατί κινείται βάση νόμων;Το καθήκον τους είναι να ελέγχουν αν τηρείται ο νόμος;Η συμμετοχή σε ένα τέτοιο κρατικό όργανο πάντως μόνο έναν τέτοιο ρόλο θα μπορούσε να έχει...
3)Είναι βασικό να προσδιορίσουμε ξανά ποια είναι η φύση του σωματείου , να ελέγχει τη νομιμότητα της διοίκησης ή να είναι εργαλείο των εργαζομένων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους απέναντι στο σύστημα...