Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Εκλογές στον σύλλογο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καλαμαριάς "Προμηθέας"

Με κάθε κυβερνητικό σχήμα: Μας καλούν σε κανονικότητα και μας υπόσχονται κόλαση!

Μόνη λύση η ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΑΓΩΝΩΝ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Με εκλογές ή όχι, και με όποια κυβέρνηση το κυβερνητικό έργο είναι το ίδιο:

• Εγκύκλιοι και υπουργικές αποφάσεις εντείνουν την αξιολογική περικύκλωση του κλάδου. Συνεχείς συνεδριάσεις του συλλόγου διδασκόντων, επιμόρφωση «εντός του σχολικού ωραρίου», «ομάδες σχολείων» κλπ. Το έδαφος έχει στρωθεί με στόχο να περάσει βελούδινα η τελική φάση της αξιολογικής επίθεσης. Την ίδια στιγμή προετοιμάζεται η «περιγραφική αξιολόγηση» στην υποχρεωτική εκπαίδευση, θεσμοθετώντας ένα άθλιο αναλυτικό φακέλωμα των μαθητών και δουλειά χωρίς αρχή και τέλος για τους εκπαιδευτικούς.



• Το προσοντολόγιο όχι μόνο οδηγεί σε χιλιάδες απολύσεις αναπληρωτών αλλά και θεσμοθετεί το κυνήγι χαρτιών και πιστοποιήσεων, ως το μόνο τρόπο για να έχει κάποιος έστω και μια ελπίδα ότι θα βρει μια δουλειά.

Συνολικά, σε όλη την εκπαίδευση, προωθούνται μέτρα που επιδιώκουν μια εκπαίδευση πιο σκληρή και ταξική. Με εκπαιδευτικούς κατηγοριοποιημένους, τρομοκρατημένους, άβουλους.

Από την άλλη η ΝΔ υπόσχεται ακόμα πιο αποφασιστική και επιθετική εφαρμογή της ίδιας πολιτικής .

Εκτός από τους κυβερνητικούς διαχειριστές έχουμε να αναμετρηθούμε με τις συνδικαλιστικές δυνάμεις κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Αυτές που χρησιμοποιούν τα συνδικαλιστικά βιογραφικά για μια θέση σε υπουργεία και που καταθέτουν προτάσεις πιο … δίκαιης σφαγής δικαιωμάτων.

Είναι και οι δυνάμεις που θέλουν να αναφέρονται στην αριστερά. Αυτές που σέρνουν τον κλάδο για να ψηφίσει τους «αγωνιστές αιρετούς» στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, που αναζητούν κι αυτές ρόλο συνομιλητή με το σύστημα. Που βολεύονται με τα εικονικά τηλεοπτικά «κινήματα» και τις έδρες σε σωματεία και ομοσπονδίες που δεν παράγουν καμία μαζική κίνηση, κανέναν αγώνα. Που «ικανοποιούνται» με διορισμούς διοικήσεων συνδικάτων από τα αστικά δικαστήρια.

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις δεν παραγνωρίζουν την πραγματικότητα, ούτε υποτιμούν τις δυσκολίες. Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση ήρθε να δώσει ακόμα ένα χτύπημα στο κίνημα που, έτσι κι αλλιώς, είχε τα σοβαρά προβλήματά του. Οι αυταπάτες για «μνημόνια που σκίζονται» ή τουλάχιστον για συγκράτηση της επίθεσης από «αριστερές» κυβερνήσεις, έδωσαν τη θέση τους στην απογοήτευση . Στην λογική ότι ο λαός το μόνο που έχει να περιμένει είναι κάποιες κινήσεις μεγαλοψυχίας από τις δυνάμεις που έφεραν τα πράγματα σε αυτή την κατάσταση.

Η εποχή μας χαρακτηρίζεται από έναν πρωτοφανή ιστορικό αναχρονισμό. Το σύστημα ευνοημένο από την ήττα και υποχώρηση του κινήματος ξεθεμελιώνει το σύνολο των κατακτήσεων που είχαν κερδηθεί από σκληρούς λαϊκούς αγώνες τον προηγούμενο αιώνα. Αν μπορούσε, θα έκανε νέο παγκόσμιο πόλεμο για να ξεπεράσει την κρίση του. Και όσο αυτό δεν μπορεί να γίνει, «εκτονώνεται» σε ευρεία καταστροφή χωρών, υποδομών, παραγωγικών δυνάμεων, σε εξανδραποδισμό λαών, σε συντριβή των εργατικών κατακτήσεων. Και βέβαια σε περιστολή των ελευθεριών και στην φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής. Δεν είμαστε σε κανένα σημείο ισορροπίας στον κόσμο. Οι ανταγωνισμοί και οι τυχοδιωκτισμοί των ιμπεριαλιστών θα γεννούν όλο και πιο πολλούς κινδύνους. Η ΝΑΤΟϊκή επιθετικότητα θα ενταθεί.

Η χώρα μας δε διανύει καμία μεταμνημονιακή κανονικότητα, όπως ανερυθρίαστα ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ η… επιστροφή στην κανονικότητα που υπόσχεται η ΝΔ σημαίνει ακόμα πιο σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα. Η επόμενη κυβέρνηση, όποια και αν είναι αυτή θα συνεχίσει το ίδιο έργο.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ όμως ΝΑ ΒΑΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΕΝΟ: Τον δρόμο της συγκρότησης κινήματος αντίστασης ενάντια στη φτώχεια, τη συντριβή των δικαιωμάτων, τη φασιστικοποίηση, την προσφυγιά, τον πόλεμο. Είναι ο δρόμος της συγκρότησης αγώνων όχι για να βγει η μία ή η άλλη κυβέρνηση αλλά για να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ τη ζωή μας, τη δική μας και των παιδιών μας.

Παλεύουμε για

• δωρεάν δημόσια παιδεία για όλους κόντρα στους ταξικούς φραγμούς

• μόνιμους μαζικούς διορισμούς και μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών

• ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς – ενάντια στην αξιολόγηση, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και την εντατικοποίηση

• αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις

Με ένα κίνημα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στα παζάρια και το συμβιβασμό

Στις εκλογές για το συνέδριο της ΔΟΕ, και για το ΔΣ του συλλόγου ενισχύστε - ψηφίστε:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: