Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τρίτη 25 Ιουνίου 2019


ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΔΟΕ


Η διεξαγωγή του συνεδρίου της ΔΟΕ δεν έκρυβε καμιά έκπληξη καθώς η άσχημη κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο, που δείγμα της είναι η απουσία οποιασδήποτε μαζικής διαδικασίας συγκρότησης, δεν μπορούσε παρά να αποτυπώσει και εκλογικά την κυριαρχία των συστημικών παρατάξεων ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΕΡΑ-ΑΕΕΚΕ.


Πρόκειται για μια διαδικασία που, έξω, μακριά και ενάντια στη βάση, κινείται όλο και πιο δεξιά, υιοθετώντας ακόμα πιο αντιδραστικές θέσεις υπέρ της αξιολόγησης και του προσοντολόγιου. Δεν πρόκειται βέβαια για μια αντιδραστική στροφή, όπως ακουγόταν από δυνάμεις της αριστεράς, αφού και ο προηγούμενος δρόμος που βάδιζε, κάθε άλλο παρά αγωνιστικός ήταν. Μόνο που όσο κυλά ο καιρός δεν κρατά ούτε τα προσχήματα!

Έκδηλη ήταν η αγωνία από την πρώτη μέρα στο κυνήγι εντυπωσιασμών και διαγωνισμού αγωνιστικότητας στις πλάτες των αναπληρωτών από τη μεριά τόσο του ΠΑΜΕ όσο και των Παρεμβάσεων. Εξάντλησαν την παρέμβασή τους στην απαίτηση(!) προς το προεδρείο να συμπεριλάβει το προσοντολόγιο στην ημερήσια διάταξη πράγμα που φυσικά δεν έγινε, της ονομαστικής ψηφοφορίας για την αξιολόγηση που επίσης δεν έγινε, αλλά η διαμαρτυρία θεωρήθηκε πετυχημένη ,συνέχεια προφανώς της νίκης(!!!)του κινήματος που ανάγκασε την κυβέρνηση να υποσχεθεί ακόμα μια φορά διορισμούς, όπως ακούστηκε από εισηγήσεις των αντίστοιχων χώρων.
Η παρέμβαση των Αγωνιστικών Κινήσεων με προκηρύξεις και η τοποθέτησή τους σε συζητήσεις στο περιθώριο του συνεδρίου είχαν στόχο να αποκαλύψουν ότι όχι μόνο δεν θα γίνει κανένας διορισμός αλλά το βάθος, ο χαρακτήρας και η ένταση της επίθεσης από τις κυβερνήσεις του συστήματος απαιτούν οικοδόμηση πραγματικού και όχι εικονικού μαζικού κινήματος που θα συγκρουστεί με τον αντίπαλο ξεπερνώντας τις υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.




Δεν υπάρχουν σχόλια: