Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Οι προεκλογικές υποσχέσεις διορισμού φέρνουν μετεκλογικές απολύσεις


Οι προεκλογικές υποσχέσεις διορισμού φέρνουν μετεκλογικές απολύσεις

Με το βλέμμα στραμμένο στην κοινοβουλευτική κάλπη, ο ΣΥΡΙΖΑ, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, αναβαθμίζει την επιχείρηση εξαπάτησης των συμβασιούχων-αναπληρωτών.Η εγκριτική για 10.500 διορισμούς για τις σχολικές χρονιές 2020-21 και 2021-22, δεν είναι τίποτε άλλο παρά άλλη μία υπόσχεση, γραφτή αυτή τη φορά, πως ΘΑ κάνει διορισμούς μετά από δυο χρόνια, αν τον ψηφίσουμε για να ξανακυβερνήσει. Ωμός εκβιασμός!
Τόσο η περίφημη εγκριτική πράξηόσο και οι 4.500 διορισμοί στην ειδική αγωγή, που τάχα έχουν δρομολογηθεί,είναι αέρας κοπανιστός. Το μόνο σίγουρο είναι πως όλοι οι αναπληρωτές θα απολυθούν με τη λήξη της σχολικής χρονιάς. Φέτος, μάλιστα, εκτός από το ερώτημα αν θα δουλέψουν από τον Σεπτέμβρη, έχει προστεθεί και το ερώτημα με ποια κριτήρια, τα παλιά ή τα νέα του νόμου Γαβρόγλου-προσοντολόγιο;Πάνω σε αυτή τη σύγχυση μπορεί να παιχτούν διάφοροι τυχοδιωκτισμοί.
Όσα χρόνια διαρκεί η απόλυτη αδιοριστία τόσα χρόνια υπόσχονται διορισμούς.ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβερνήσεις, από τη μια απέλυαν και από την άλλη υπόσχοντανπροσλήψεις. Έφτασαν να τάζουν 20.000 διορισμούς. Προεκλογικά, το 2015, η ΝΔ έλεγεπως θα κάνει10.000 προσλήψεις.Ταυτόχρονα, όλοι ανεξαιρέτως οι μνηστήρες της εξουσίας, δηλώνουν ανερυθρίαστα υποταγή στις μνημονιακές συμφωνίες, δηλαδή, απολύσεις και αδιοριστία.Βάσει των μνημονίων, το προσωπικό στην εκπαίδευση πρέπει να μειωθεί, γεγονός που οδηγεί στη μείωση των προσλήψεων αναπληρωτών και στην ελαστικοποίηση-«αναπληρωτικοποίηση» των εργασιακών σχέσεων των μονίμων.
Καμιά κυβέρνηση δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα της αδιοριστίας, δεν πρόκειται να κάνει μαζικούς διορισμούς. Οι μαζικοίμόνιμοι διορισμοί μπορούν να επιβληθούν μόνο από ένα μαζικό εκπαιδευτικό κίνημα που θα τους διεκδικεί.






Δεν υπάρχουν σχόλια: