Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019

Μπροστά στο νέο γύρο επίθεσης και επικίνδυνων εξελίξεων Να χαράξουμε τους δρόμους του αγώνα

Μπροστά στο νέο γύρο επίθεσης και επικίνδυνων εξελίξεων
Να χαράξουμε τους δρόμους του αγώνα

Το σύστημα επιτίθεται αλλά οι λαοί παλεύουν! Παρά το κλίμα φασιστικοποίησης, παρά την άγρια καταστολή και την επιβολή κλίματος πλήρους αστυνομικής βίας και ανομίας, χιλιάδες διαδηλωτές πορεύτηκαν σε όλη τη χώρα με αφορμή τις πορείες για το Πολυτεχνείο. Οι φοιτητές ανιχνεύουν ξανά τους δρόμους του αγώνα, ενώ η κυβέρνηση μπουκάρει στην ΑΣΟΕΕ, ανοίγει κεφάλια, συλλαμβάνει στο σωρό, απειλεί φοιτητικές συνελεύσεις που αποφασίζουν κατάληψη.

Από τη Γαλλία και την Παλαιστίνη μέχρι τη Χιλή, το Εκουαδόρ και τη Βολιβία και έως τους εκπαιδευτικούς και τους εργάτες στις ΗΠΑ, οι λαοί βγαίνουν ξανά στους δρόμους του αγώνα για να αντισταθούν στην επελαύνουσα βαρβαρότητα.
Η επέμβαση στη Συρία του τούρκικου στρατού και το νέο ματοκύλισμα των λαών της περιοχής, έρχεται να επιβεβαιώσει την επικινδυνότητα των ανταγωνισμών των ιμπεριαλιστών στην Α. Μεσόγειο και τη Μ. Ανατολή, στη σημερινή φάση που βρίσκεται η προσπάθεια των βασικών ιμπεριαλιστών να ξαναμοιράσουν τις αγορές παγκόσμια. Παράλληλα, βλέπουμε σήμερα και τις μωροφιλοδοξίες που αναπτύσσονται από τις εξαρτημένες αντιδραστικές αστικές τάξεις της περιοχής, για διεύρυνση της κυριαρχίας τους και για αναζήτηση ενός πιο επωφελούς, γι’ αυτές, ρόλου με την επαναχάραξη συνόρων σε στεριά και θάλασσα.
Με τη νέα συμφωνία –μαμούθ παραμονής και επέκτασης των αμερικάνικων βάσεων σε όλη τη χώρα, ο τόπος μας μπαίνει στην πρώτη γραμμή των αντιδραστικών επιδιώξεων στην περιοχή και οι κίνδυνοι για το λαό μας αυξάνονται δραματικά.
Το σύστημα κάνει «καλά» τη δουλειά του. Οι κυβερνήσεις αλλάζουν, αλλά η καθεμία πιάνει το νήμα από το σημείο που το άφησε η προηγούμενη, για να επιταχυνθεί παραπέρα και να κλιμακωθεί ποιοτικά η επίθεση στα κατακτημένα δικαιώματα στη ζωή, στη δουλειά, στις σπουδές, στις ελευθερίες, στον πολιτισμό.
Ενας τρομακτικός ιστορικός αναχρονισμός εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας: κυριλέ παράγοντες του συστήματος δε διστάζουν να εκφράζουν φασιστικές απόψεις, που δεν παύουν να είναι τέτοιες ακόμα και όταν αυτές «φοράνε γραβάτα».
Η ΝΔ εκμεταλλεύεται την τεράστια προσφορά του ΣΥΡΙΖΑ. Το πέρασμα τρίτου μνημονίου και πλήθους αντιλαϊκών μέτρων, την «αριστερή» νομιμοποίηση του φιλοαμερικανισμού και του «ανήκομεν στη δύση», τη διάχυση απογοήτευσης και τον παροπλισμό του λαϊκού κινήματος. Και η ΝΔ συνεχίζει: ήδη στους τρεις μήνες διακυβέρνησης:
Ø    Απαγόρευσε το άσυλο και θεσμοθέτησε την εργοδοτική ασυδοσία.
Ø    Προσπαθεί να επιβάλει κλίμα απόλυτης τρομοκρατίας και αποθράσυνσης της κρατικής και παρακρατικής βίας.
Ø    Ψηφίζει νόμο έκτρωμα που πλήττει τις συλλογικές συμβάσεις (ακόμα και την εθνική) και επιδιώκει να ευνουχίσει κάθε ουσιαστική δυνατότητα του εργατικού κινήματος να οργανώσει αγώνες και απεργίες.
Ø    Στήνει απανωτές κατασταλτικές επιχειρήσεις στοχεύοντας συνολικά στο λαό.
Ø    Πουλάει φιλέτα στο κεφάλαιο, το οποίο «επενδύει» με δάνεια-χρήματα του ελληνικού λαού για να βγάλει υπερκέρδη και να καταστρέψει ολόκληρες περιοχές.
Ø    Ετοιμάζει νέο χτύπημα στα ασφαλιστικά δικαιώματα μέσω της παραπέρα αλλαγής της δομής του ασφαλιστικού συστήματος.
Ø    Ολοκληρώνει την πλήρη μετατροπή της χώρας σε στρατιωτική βάση της πιο δολοφονικής μηχανής του πλανήτη, του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και του ΝΑΤΟ, εμπλέκοντας το λαό της χώρας σε επικίνδυνες περιπέτειες.
Ø     Στην εκπαίδευση προετοιμάζει επίθεση τεράστιου μεγέθους στα δικαιώματα στις σπουδές και στη δουλειά, στήνοντας απανωτούς σκληρούς εξεταστικούς φραγμούς και εξωθώντας τη νεολαία είτε εκτός σχολείου είτε σε δομές κατάρτισης (ιδιωτικές ή δημόσιες). Και η «αυτονομία» της σχολικής μονάδας μαζί με την (αυτό-αξιολόγηση) περιμένουν στη γωνία. Ενώ οι αναπληρωτές περνούν ξανά το γνωστό μαρτύριο ανακαλύπτοντας τη συνεχιζόμενη απάτη σε σχέση με τους μόνιμους διορισμούς.
Και ο ΣΥΡΙΖΑ του τρίτου μνημονίου, της αντιλαϊκής επίθεσης και του φιλοαμερικανισμού νιώθει… πολύ αριστερός και ετοιμάζει και τη δική του μετάλλαξη.
Το πολιτικό σκηνικό λοιπόν, όλο και πιο δεξιά όλο και πιο αντιδραστικά.
·         Τώρα που οι ποικίλες αυταπάτες τελείωσαν,
·         τώρα που έχει γίνει πλατιά κατανοητό ότι το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα είναι βαθιά σαπισμένο και ανεπίστρεπτα άρρωστο,
·         τώρα που οι υποσχέσεις της «σωστής ψήφου που θα δώσει τη λύση» τελείωσαν,
·         τώρα που φαίνεται καθαρά σε όλους ότι δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες ΟΛΜΕ-ΔΟΕ, οι οποίες θα συνεχίσουν ακόμα πιο αποφασιστικά στην γραμμή της αδράνειας και της υποταγής – έως και της ανοιχτής υποστήριξης της αντιδραστικής κυβερνητικής πολιτικής… 
Τώρα είναι η ώρα να ξεκινάμε να συγκροτούμε τη μόνη δυνατή απάντηση.
Να οργανώσουμε τους δικούς μας αγώνες. Με το δικό μας σχεδιασμό, για τα δικά μας συμφέροντα. Κόντρα στην υποταγή σε εικονικά κινήματα και θεαματικά γεγονότα, με πραγματικές κινήσεις και συνελεύσεις στα Πρωτοβάθμια Σωματεία, στις ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ. Με Επιτροπές Αγώνα.
Να οικοδομήσουμε κινήσεις κοινής δράσης με στόχο την εξυπηρέτηση του κινήματος και την έξοδο των εκπαιδευτικών σε αγωνιστικούς δρόμους. Να χτίσουμε εστίες αντίστασης για κάθε μικρό και μεγάλο ζήτημα. Να παλέψουμε για τη συγκρότηση ενός μεγάλου αγώνα για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής.
Ενάντια στον πόλεμο, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις –
αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους λαούς, στους πρόσφυγες και τους μετανάστες –
έξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ!
Ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση στα δικαιώματά μας –
αγώνας για το δικαίωμα στη ζωή, στη δουλειά, στις σπουδές.
Κάτω η κρατική τρομοκρατία – κάτω τα χέρια από τις ελευθερίες
Ø  Κάτω τα χέρια από την απεργία, τα συνδικάτα και τις συλλογικές συμβάσεις.
Ø  Να αποσυρθούν όλες οι αντιδραστικές προτάσεις Κεραμέως.
Ø  Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί. Κατάργηση του νόμου 4589 για το προσοντολόγιο.
Ø  Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.
Ø Ανατροπή όλου του θεσμικού πλαισίου αξιολόγησης – αυτοαξιολόγησης.
Με σωματεία όπλα των εργαζομένων – όχι κρατικά, κυβερνητικά, εργοδοτικά.
Ενισχύστε - Ψηφίστε 

Δεν υπάρχουν σχόλια: