Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΒΙΑ


ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΒΙΑ


Σύμφωνα με τη μυθολογία, τα αδέρφια Κράτος και Βία, πιστοί υπηρέτες του Δία, εκτελούσαν αγόγγυστα κάθε θεϊκή εντολή. Για τον Κράτο, προσωποποίηση κάθε ωμής εξουσίας, δίκαιο ήταν ό,τι έλεγε «ο πατέρας θνητών και αθανάτων». Στην τραγωδία του Αισχύλου «Προμηθέας Δεσμώτης», τα δύο τρομερά αδέλφια βοήθησαν τον Ήφαιστο να δέσει τον Προμηθέα στα βράχια του Καυκάσου, ο οποίος έπρεπε να υπομένει βουβός το ταπεινωτικό μαρτύριο. Η σιγή ήταν κομμάτι της τιμωρία του. Ο Κράτος, που δεν μπορούσε να νοιώσει οίκτο ή φιλία, λέει: «Ελεύθερος κανείς, μονάχα ο Δίας… Είναι σκληρόψυχος ο κάθε νέος αφέντης».


Ο Ένγκελς, 2.500 χρόνια μετά, έγραφε:
«Η βία δεν είναι μια απλή πράξη βούλησης, αλλά απαιτεί, για να μπορέσει να ασκηθεί, συγκεκριμένα εργαλεία, ανάμεσά τους το πιο τέλειο από αυτά καταργεί το λιγότερο τέλειο, τ’ αποκαλούμε όπλα!… Η νίκη της βίας, στηρίζεται στην παραγωγή όπλων κι αυτή πάλι με τη σειρά της στην οικονομική δύναμη… Παντού και πάντα, μόνο οι οικονομικοί όροι και τα μέσα της εξουσίας είναι σε θέση να επιβάλουν τη βία, που χωρίς αυτά, παύει να είναι βία…
Για να κρατιούνται στο χαλινάρι οι πολίτες έγινε απαραίτητη η αστυνομία…που δεν αποτελείται μονάχα από οπλισμένους ανθρώπους, μα και από υλικά εξαρτήματα, από φυλακές και κάθε λογής ιδρύματα καταναγκασμού…».
Ο Λένιν το είπε κοφτά: «Κράτος είναι μια ιδιαίτερη οργάνωση δύναμης, είναι η οργάνωση της βίας για την καταπίεση κάποιας τάξης».

Η κυβέρνηση βάλθηκε να αποδείξει, αυτό που θέλει να καταρρίψει. Φορέας της βίας είναι το κράτος κι αυτό δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από «ευρήματα» όπως κράνη και στειλιάρια.
Το κράτος νομοθετεί, βάζει πρόστιμα, τιμωρεί, φυλακίζει, δέρνει, βασανίζει, εξευτελίζει και στέλνει τελεσίγραφα.

-Δεκαπέντε μέρες διορία έχουν οι καταληψίες δημόσιων και ιδιωτικών κτιρίων για να τα εκκενώσουν. Μετά, όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος. Θα εισβάλει η αστυνομία. Τα προτιμούν άδεια, παρόλο που ο χειρότερος νοικάρης είναι η κλεισούρα. Θα γεμίσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης!
-Σχέδιο επίθεσης σε κάθε σχολή έχει η αστυνομία. Το είδαμε στην ΑΣΟΕΕ. Το θέμα είναι και στις άλλες σχολές να μπουν ξανά μπροστά οι φοιτητές που μένουν όρθιοι κι όχι αυτοί που γονατίζουν.
-Μπαίνουν κανόνες στις διαδηλώσεις. Απ’ το πεζοδρόμιο και με προσοχή! Αποστομωτική απάντηση, οι διαδηλωτές να μη χωρούν στους δρόμους.
-Τα πρόστιμα για αφισοκόλληση βροχή! Αν δε σε παίζουν τα ΜΜΕ, δεν θα έχεις λόγο!
-Συλλήψεις κι εξευτελισμός συλληφθέντων. Τα ΜΑΤ μπορούν να επιβάλουν τον νόμο και την τάξη με κάθε μέσο!
-Απαγορεύεται το τσιγάρο. Σιγά μη κόπτονται για την υγεία των ανθρώπων. Μέτρο πειθάρχησης και ελέγχου, τίποτε άλλο.
-Επιβραβεύεται ο ρουφιάνος. Γιατί πρέπει να φοβόμαστε τον διπλανό μας.
Το κράτος «φροντίζει» για εμάς. Αυτό είναι ο διπλανός μας!

Οι νόμοι όταν δεν πείθουν, επιβάλλονται με ξυλοδαρμούς! Μας το λέει γλυκά ο Βορίδης…
Αν σηκώσεις τα χέρια για να καλύψεις το κεφάλι σου, θεωρείται αντίσταση κατά της αρχής!
Αν φωνάξεις «βοήθεια», θα θεωρηθεί εξύβριση.
Η βία της αστυνομίας είναι σύννομη, κάθε αντίσταση παράνομη!

Ένας "κοινός θνητός-απλός πολίτης" οφείλει «να καταδικάσει τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται» για να μη θεωρηθεί προστάτης «άνομων και παραβατικών». Πρόκειται για δήλωση αποκήρυξης των λαϊκών αγώνων.
Η βία των μαζών που αγωνίζονται, των λαών που παλεύουν για ανεξαρτησία συνδέεται προβοκατόρικα με την ατομική βία.
Η βία των τρανών και μεγαλόσχημων, που κυβερνούν, νομοθετούν, δικάζουν, πληροφορούν και ευλογούν τα όπλα, είναι ορθή!!!
Η βία των μαζών που αντιπαλεύουν τη βία τους είναι το απόλυτο κακό, είναι μια διαβολική δύναμη που έχει μολύνει την ιστορία και τις ψυχές των ανθρώπων!
Όλα αυτά λέγονται παρά την ηθική και πνευματική ανύψωση που επέφεραν όλες οι νικηφόρες επαναστάσεις, παρά το γεγονός ότι σήμερα μια σειρά λαοί παλεύουν για την ανεξαρτησία τους.
«Η βία παίζει και έναν άλλο ρόλο στην ιστορία, εκτός από τον ρόλο του κακοποιού, έναν επαναστατικό προοδευτικό ρόλο, είναι η μαμή κάθε παλιάς κοινωνίας που κυοφορεί μια νέα», έλεγε ο Μαρξ.

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία ανακαλύπτουν ξανά τις αγωνιστικές λεωφόρους!

Οι λαοί της Λατινικής Αμερικής ξεχύνονται στους δρόμους!
Με σφεντόνες πολεμά ο λαός της Παλαιστίνης!

Μπορούν να νικήσουν!


Β.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: