Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των εκλογών για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά



Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής
(ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ / ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ /
ΑΡΕΝ ΠΕΙΡΑΙΑ / ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ), ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ,  ΠΕΙΡΑΙΑΣ 18 - 12 - 2019



Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των εκλογών για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά
1.       Η μεγάλη αύξηση της συμμετοχής στις εκλογές για ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά αντιστοιχίστηκε με μεγάλη άνοδο της κυβερνητικής ΔΑΚΕ. Η αύξηση αυτή οφείλεται σε δύο λόγους:
Ο ένας είναι το γεγονός, ότι ακόμα το δυναμικό που έχει συνηθίσει να προσβλέπει στις σχέσεις του με τις κυβερνήσεις και τη διοίκηση είναι ακόμα σε φάση αναμονής μπροστά στις νέες τοποθετήσεις σε Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας, σε Διευθύνσεις σχολείων και στις διάφορες επιτροπές. Το δυναμικό αυτό δεν έχει προλάβει ακόμα να δυσαρεστηθεί και είναι σε φάση… προσωπικής ελπίδας. Θυμίζουμε ότι στην περσινή μας ανακοίνωση σημειώναμε ότι «η μεγάλη πτώση της τοπικής ΔΑΚΕ οφείλεται κυρίως σε εσωτερικές αντιθέσεις και αντιπαραθέσεις», αντιθέσεις που φέτος κουκουλώθηκαν κάτω από το κλίμα της προαναφερόμενης ελπίδας.
Ο δεύτερος είναι ότι ένα συντηρητικό τμήμα είναι ακόμα σε καθεστώς ευφορίας μετά την εκλογική νίκη της ΝΔ, η οποία είναι πρόσφατη. Το ξεδίπλωμα της επίθεσης δεν έχει ακόμα εκδηλωθεί σε όλη του την έκταση και αυτό αποτέλεσε για το συντηρητικό αυτό τμήμα το κίνητρο να ξαναπαρουσιαστεί στην ΕΛΜΕ, από την οποία απείχε για χρόνια.

2.       Η κεντρική διαδικασία και τυπικής πασοκοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ ευνόησε τις ΣΥΝΕΚ στο διαγκωνισμό της με την ΠΕΚ. Άλλωστε, οι ΣΥΝΕΚ αποτελούν την άλλη όψη του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Με την έννοια αυτή, κατάφεραν σχεδόν να ακολουθήσουν ποσοστιαία την αύξηση της συμμετοχής, πράγμα που δεν κατάφερε η «γειτονική» τους ΠΕΚ. Το ΠΑΜΕ παρέμεινε σε υψηλά νούμερα χωρίς να καταφέρει όμως να συγκρατηθεί ποσοστιαία.

3.       Η Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής έδειξε, με την όχι αμελητέα απόλυτη αύξηση του αριθμού ψήφων, ότι αποτελεί ένα σταθερό σχήμα αναφοράς για ένα μεγάλο τμήμα συναδέλφων, που αναζητούν τις λύσεις στην προοπτική του ξεδιπλώματος αγώνων και συγκρότησης του κινήματος σε μια λογική κόντρα στο συμβιβασμό, την υποταγή, τα παζάρια και τη βρωμιά του κρατικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Η δεύτερη έδρα χάθηκε για μία μόλις ψήφο (και με δεδομένη και την ύπαρξη δύο ακούσιων άκυρων), αλλά πρέπει να σημειώσουμε ότι τη δεύτερη έδρα θα μας την «έδινε» ο κρατικός καλπονοθευτικός νόμος που εφαρμόζεται και ο οποίος παραβιάζει την απλή αναλογική του καταστατικού μας, κόντρα στην σταθερή πρότασή μας στην εφορευτική επιτροπή να εφαρμόζει την καταστατική απλή αναλογική. Στα θετικά καταγράφεται και η όχι μικρή συμμετοχή συναδελφισσών και συναδέλφων αναπληρωτών.

4.       Είμαστε μπροστά σε κλιμάκωση της επίθεσης στα δικαιώματα στην ασφάλιση, στις εργασιακές σχέσεις, στη δωρεάν παιδεία, στις ελευθερίες. Η αξιολογική προετοιμασία μετεξελίσσεται σε αξιολογική επίθεση, η αδιοριστία παρατείνεται, το «νέο λύκειο» προετοιμάζει τις ταξικές του μυλόπετρες, οι ιδιωτικοποιήσεις προχωρούν.

Ο δυσμενής συσχετισμός σε επίπεδο ΔΣ δεν πρέπει και δεν θα μπλοκάρει τη συγκρότηση αγώνων. Η Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής θα στηριχτεί στην διαπιστωμένη απόφαση πολλών συναδέλφων να αντισταθούν, και θα παλέψει για τη συγκρότηση μαζικών γενικών συνελεύσεων ώστε να σαρωθεί ο συσχετισμός στα ΔΣ και να οργανωθούν πραγματικοί και ανυποχώρητοι αγώνες. Αυτή είναι η μόνη πραγματική ελπίδα! 








2019
2018
ΣΥΝΟΛΟ
1290
1045
Άκυρα - Λευκά
22
7
ΠΑΜΕ - ΑΣΕ
385 (3) - 30,4 %
383 (3) - 36,9 %
ΔΑΚΕ
318 (2) - 25,1 %
141 (1) - 13,6 %
ΣΥΝΕΚ
283 (2) - 22,3 %
242 (2) - 23,3 %
ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
186 (1) - 14,7 %
157 (2) - 15,1 %
ΠΕΚ (ΠΑΣΚ)
93 (1) -  7,3 %
103 (1) -  9,9 %
Κίνηση Παιδεία για Δημοκρατία και Ανάπτυξη
3 (0)

ΑΡΕΝ

 12 (0) -  1,1 %

Δεν υπάρχουν σχόλια: