Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Για τα εκλογικά αποτελέσματα στις ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

 
 ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΙΣ  ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ




ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟ ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΨΗΦΟΙ


ΕΛΜΕ 2018
ΕΛΜΕ 2019
ΕΛΜΕ 2018
ΕΛΜΕ 2019
ΨΗΦΙΣΑΝ
4399
4666


ΕΓΚΥΡΑ
4154
4374


ΛΕΥΚΑ
245
292


ΑΚΥΡΑ


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
968
1092
23.30%
24,96%
ΔΑΚΕ
1249
1370
30.07%
31,32%
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
827
813
19.91%
18,58%
ΣΥΝΕΚ
652
596
15.7%
13,62%
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
84
104
2.02%
2,37%
ΠΕΚ
280
283
6.74%
6,47 %
ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
94
127
2.27%
2,90%




Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
τα αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη νέων Δ.Σ στις πέντε  ΕΛΜΕ του νομού Θεσσαλονίκης , συνολικά ιδωμένα, δεν κατέγραψαν σημαντικές μεταβολές συγκρινόμενα με τα περσινά, αν και είναι υπαρκτές  κάποιες διαφοροποιήσεις. Το πιο αρνητικό στοιχείο των τελευταίων χρόνων, δηλ. η κινηματική αδράνεια συνέχισε και συνεχίζει να χαρακτηρίζει τις εξελίξεις στο χώρο των εργαζόμενων στην εκπαίδευση, προσδίδοντας  σε σημαντικό βαθμό κοινοβουλευτικό χαρακτήρα στις εκλογικές διαδικασίες των ΕΛΜΕ. Αρχικά, να σημειώσουμε μια αισθητή άνοδο της συμμετοχής των συναδέλφων στις εκλογές σε όλες τις ΕΛΜΕ του νομού, με διφορούμενο πρόσημο.

Την άνοδο αυτή  αξιοποίησε η ΔΑΚΕ σε ένα πρώτο επίπεδο, καταφέρνοντας να πετύχει  αύξηση των δυνάμεών της, δημιουργώντας προσδοκίες  προς κάθε κατεύθυνση εν όψει διαδικασιών στελέχωσης θέσεων (επίκεινται  τοποθετήσεις σε Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας, σε Διευθύνσεις σχολείων και στις διάφορες επιτροπές) και με δεδομένο ότι το ξεδίπλωμα της επίθεσης της κυβέρνησης της Ν.Δ στο χώρο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν έχει ακόμα εκδηλωθεί σε όλη του την έκταση. Ρόλο σε αυτή τη μικρή άνοδό της  έπαιξε και η πάγια πολιτική αξιοποίησης των σημαντικών ερεισμάτων που διαθέτει στα ΠΥΣΔΕ  και των πελατειακών σχέσεων που προωθεί.
 Αντίθετα, ο άλλος «εταίρος» του πρώην κυβερνητικού συνδικαλισμού, η ΠΕΚ κατέγραψε στασιμότητα  για μία ακόμη φορά, στην οποία αντανακλώνται και τα προβλήματα του πολιτικού της φορέα.
Τα ΣΥΝΕΚ, ως εκπρόσωπος του πρώην κυβερνητικού συνδικαλισμού, παρά την προσπάθειά τους να ανακυκλώσουν τις αυταπάτες και να παρουσιαστούν ως βασικός  φορέας μιας αντιδεξιάς πολιτικής, «ξεχνώντας» τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση αλλά και ως «αντιπολίτευση», σημείωσαν μικρή πτώση .   
Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ( ΠΑΜΕ) κατέγραψε ελάχιστη άνοδο, διατηρώντας ουσιαστικά  στα περσινά επίπεδα τα εκλογικά της ποσοστά.
Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ) σημείωσαν  άνοδο, κερδίζοντας ένα μέρος της αύξησης της συμμετοχής και  διατηρώντας  τη δεύτερη θέση σε εκλογικά ποσοστά μετά από τη ΔΑΚΕ στις τοπικές ΕΛΜΕ.
ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ δώσαμε και αυτή τη χρονιά τη μάχη και όχι μόνο προεκλογικά. Επισκεφθήκαμε πολλά σχολεία, απευθυνθήκαμε σε εκατοντάδες συναδέλφους , τοποθετηθήκαμε χωρίς μισόλογα και βερμπαλισμό  για την επίθεση που προετοιμάζει και αυτή η κυβέρνηση εναντίον μας, ως τμήμα του λαού, και τονίσαμε την αναγκαιότητα λήψης ενωτικών πρωτοβουλιών για την απόκρουση της επίθεσης. Καταγράψαμε μικρή άνοδο, παρά κάποιες επιμέρους απώλειες, παρεμβαίνοντας  για πρώτη φορά  στις τέσσερις από τις  πέντε ΕΛΜΕ.
Άνοδο κατέγραψε και η ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Η  τωρινή κυβέρνηση της ΝΔ, έχει βαλθεί να ξεθεμελιώσει ότι δεν πρόλαβαν ή δεν μπόρεσαν οι προηγούμενες αντιλαϊκές κυβερνήσεις (των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ μονοκομματικές ή με τις απαραίτητες «τσόντες» κάθε φορά). Από την πρώτη στιγμή, πατώντας πάνω στην απογοήτευση που έφερε στο λαό


Δεν υπάρχουν σχόλια: