Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

Καταγγελία:
Για τις άθλιες συνθήκες κράτησης μεταναστών στο λιμεναρχείο της Λέρου






    Γύρω στους 200 είναι οι μετανάστες που εδώ και μερικές μέρες κρατούνται στο λιμεναρχείο της Λέρου. Πρόκειται για «νεοεισερχόμενους» για τους οποίους η οδηγία είναι ότι δεν πηγαίνουν στο ΚΥΤ (Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης) αλλά αντίθετα κρατούνται εκεί μέχρι νεωτέρας. Το αποτέλεσμα; 200 ξεριζωμένοι, ανάμεσά τους αρκετά γυναικόπαιδα που μένουν εδώ και μέρες στην αυλή του λιμεναρχείου,   έχοντας μία (!) μόνο χημική τουαλέτα. Το βράδυ μάλιστα που έβρεξε τους κοίμισαν μέσα σε φορτηγά.

    Αυτό είναι μόνο μια μικρή εικόνα της καθημερινής φρίκης που αντιμετωπίζουν αυτοί οι άνθρωποι. Αυτοί που με την επίσημη ανακοίνωση του πρωθυπουργού έχουν βαπτιστεί «ασύμμετρη απειλή» και ο μεγαλύτερος «εχθρός» που έχει να αντιμετωπίσει «ενωμένο το έθνος».
Είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι της αντιμεταναστευτικής/ αντιπροσφυγικής πολιτικής των κυβερνήσεων και της ΕΕ. Που θέλει να φυλακίσει τους πρόσφυγες σε «κλειστές δομές»-στρατόπεδα συγκέντρωσης, έτσι για να εφαρμοστεί τάχιστα η πολιτική της «αποτροπής». Που θέλει να τους χρησιμοποιήσει τόσο σαν θύτες απέναντι στον ελληνικό λαό ώστε να τους κατηγορήσει για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει όσο και σαν εργαλεία απόσπασης της εύνοιας των δυτικών ιμπεριαλιστών (ΗΠΑ και ΕΕ), στα πλαίσια της ελληνοτουρκικής αντιπαράθεσης.

    Αφού λοιπόν τους στοιβάζει σε άθλιες συνθήκες καταργώντας ουσιαστικά και τα πιο στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα, αντιμετωπίζοντάς τους σαν ανθρώπους δεύτερης κατηγορίας, τους χαρακτηρίζει σαν εστίες μόλυνσης και καταπάτησης της υγιεινής. Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι ξεριζωμένοι από τον τόπο τους λόγω των συνεχών ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, του διαμελισμού και διάλυσης των χωρών τους. Όχι μόνο δεν είναι εχθροί μας αλλά αντίθετα έχουμε κάθε συμφέρον να αναπτύξουμε κοινούς αγώνες για ανθρώπινες συνθήκες ζωής με δικαιώματα.

  Εχθροί μας είναι οι ιμπεριαλιστές που γεννούν τους πολέμους και την προσφυγιά αλλά και οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Τουρκίας που τους στηρίζουν και χρησιμοποιούν τους πρόσφυγες στα δικά τους παιχνίδια. Απέναντι στο κάλεσμα της κυβέρνησης  για «εθνική ενότητα» ενάντια στους «πρόσφυγες-εισβολείς», με βάση το οποίο επιδιώκεται να εμπεδωθεί ένα κλίμα φασιστικοποίησης, ο λαός μας δεν πρέπει να «τσιμπήσει» αλλά αντίθετα να αναπτύξει τους δικούς του αγώνες ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό και στον εθνικισμό. Δείχνοντας παράλληλα την αλληλεγγύη του στα θύματα αυτών, διεκδικώντας ανθρώπινες συνθήκες ζωής και οικοδομώντας σχέσεις φιλίας και ειρήνης με τους γειτονικούς λαούς.

Όχι στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό και στον εθνικισμό
Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες.
Κοινοί αγώνες για ζωή με δικαιώματα


Λέρος 6/03/2020

Δεν υπάρχουν σχόλια: