Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

‘Ένα είναι το κόμμα, μία –όμως- και η ομοψυχία!



Ολόκληρο το μήνυμα του Γραμματέα του ΚΚΕ:

«Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, δεν έχει θέση μια «εθνική ομοψυχία» εθνικιστικού ή κοσμοπολίτικου τύπου. Η ομοψυχία του ελληνικού λαού πρέπει να εκφραστεί απέναντι στις πολιτικές που βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία του, εξαιτίας των τεράστιων ελλείψεων σε υποδομές και προσωπικό στον τομέα της υγείας, με ευθύνη όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων. Γιατί, τίποτα δεν αλλάζει την κατεύθυνση της κοινωνικής προόδου, εάν ο λαός δεν πάρει την υπόθεση στα δικά του χέρια, υλοποιώντας τις απαιτούμενες κοινωνικές, οικονομικές, πολιτικές ανατροπές».

Ερωτήματα: Ποιους περιλαμβάνει ο «ελληνικός λαός»;
Παλιότερα, όπως την  όριζαν σε… συνέχειες τα συνέδρια του ΚΚΕ συμπεριλαμβάνονταν σε αυτήν την άλλου τύπου ομοψυχία  η «αντιμονοπωλιακή αστική τάξη».
Σήμερα;

Τίποτα δεν αλλάζει την κατεύθυνση της κοινωνικής προόδου λοιπόν , «αν δεν πάρει ο λαός την υπόθεση στα δικά του χέρια υλοποιώντας τις απαιτούμενες κοινωνικές, οικονομικές , πολιτικές ανατροπές».  Από γενικής απόψεως δεν μπορεί κανείς και να διαφωνήσει….
Γιατί όμως αυτή η γενικότητα και όχι η πιο κατανοητή θέση για «την ανατροπή της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής»; Αυτής της τωρινής , της  συγκεκριμένης , με συγκεκριμένα αιτήματα και διεκδικήσεις. Και όχι αυτής του μακρύτερου μέλλοντος.. .
Η υπέρτατη υλοποίηση αντικαπιταλιστικών στόχων που μπορεί να επιτύχει ο λαός σε δοσμένο χρόνο και τόπο! Δεν είναι μόνο θέμα έκφρασης αλλά ουσίας.

 Πως γεφυρώνεται το κενό ανάμεσα στο σήμερα και το αύριο; Οι πρακτικές και ο λόγος του κόμματος δεν προσαρμόζουν το σήμερα στο ανατρεπτικό αύριο αλλά μάλλον το αντίθετο. Υποτάσσουν το αύριο στις –καπιταλιστικές- επιταγές του σήμερα:
Οι συγκεκριμένες  θέσεις   (γιατί το συγκεκριμένο είναι η ενότητα και η συμπήκνωση του πολλαπλού κατά Μάρξ)  στους εκπαιδευτικούς πχ για μία διαφορετική τηλεκπαίδευση … Ή πάλι  η φοβερή  πρόταση για τους εθελοντές τελειόφοιτους φοιτητές ιατρικής –που ήδη καταρρίπτεται ακόμη και για την επικινδυνότητα της από εργαζόμενους στην υγεία και καθηγητές της ιατρικής, μας δείχνουν ότι η… άλλη ομοψυχία του ΚΚΕ δεν διαφέρει και πολύ- απλά εκφράζεται παραπληρωματικά -  από την «εθνικιστική και κοσμοπολίτικη» της Αγγελοπούλου.  Που υμνεί με συγκινητική κατάνυξη σε ανακοίνωση της  όσους  «προσφέρουν εθελοντικά ,χωρίς να παίρνουν κάτι παραπάνω».

Όπως εξ άλλου έπραξε  το κόμμα που δηλώνει εκπρόσωπος της εργατικής τάξης και  πρόσφερε εθελοντικά (ακόμα και αν του ζητήθηκε πάλι εθελοντική είναι η πολιτική απόφαση!)   τα αρχεία του στο μεγάλο υπό διαμόρφωση αρχείο    της γαληνότατης κυρίας της Οικογενείας των Αγγελόπουλων για τον εορτασμό της «εθνικής παλλιγεννεσίας του 21».   

Η κυρία Γιάννα «της καρδιά τους» (όσων την εξύμνησαν και την εξυμνούν)    εκπληρώνει  πάντως  και τους δύο όρους της «κακής», κατά ΚΚΕ, ομοψυχίας.
  Του εθνικισμού και  ….περισσώς   του κοσμοπολιτισμού!

Δημήτρης Μάνος μέλος των αγωνιστικών κινήσεων εκπαιδευτικών 

Δεν υπάρχουν σχόλια: