Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Επτά νομά σε ένα… δωμά.



Η νίκη του ρεαλισμού.
Το μέσο επίπεδο μιας τυπικής πυρηνικής οικογένειας στη χώρα μας (περίπου… τετραμελούς δηλαδή 2 ενήλικες και 1 και… ½ παιδιά- αυτή είναι η πληθυσμιακή πραγματικότητα που επέβαλλε η συνεχής αντιλαϊκή επίθεση τα τελευταία χρόνια) είναι εκεί γύρω στα 70 τετραγωνικά. Ένα ευρύχωρο δυάρι και όχι τριάρι δηλαδή με την τάση που υπάρχει μάλιστα στα… νεόδμητα να ενώνεται σαλόνι και κουζίνα και μάλιστα με ταβάνια πολύ πιο χαμηλά από τα παλιά σπίτια που επέτρεπαν την κυκλοφορία του αέρα , χωρίς τους κλασσικούς διαδρόμους των παλιών σπιτιών. Στα παλιά  υπάρχουν  βέβαια άλλα θέματα. Δεν προβλέπονταν πχ παιδικό δωμάτιο.


Σε αυτή την αντικειμενικά  δύσκολη διαβίωση σε πολλά σπίτια έχουμε συνύπαρξη παππούδων ή γιαγιάδων.

Η συντριπτική πλειοψηφία των σχετικά παλιότερων αλλά και νεώτερων σπιτιών δεν διαθέτει δεύτερη τουαλέτα. Πολλά νεόδμητα η σχετικά νεόδμητα διαθέτουν μία μικρότερη.

Σε αυτή την χωροταξική πραγματικότητα  θα εφαρμοστεί η μαζική καραντίνα.

Σε αυτούς τους χώρους θα περιοριστεί (;) η πιθανώς νοσούσα περίπτωση της οικογένειας. Η ούρηση και η αφόδευση του νοσούντος; Η Αγία Χλωρίνη….
Το αν οι υπόλοιποι κολλήσουν είναι μία σοβαρή στατιστική πιθανότητα : να αρρωστήσεις σπίτι σου φτωχέ. για να μην μεταφερθεί η πίεση στο   σύστημα υγείας!  

Και η Φαίη Σκορδά βεβαίως αρρώστησε σπίτι της αλλά προφανώς μετακινήθηκε σε άλλο δωμάτιο του «μεγάρου» και από εκεί μας στέλνει εμψυχωτικά μηνύματα.
Πέρα από τη δική της περίπτωση γεννάται το ερώτημα πως πχ  ο Καρακούσης (διευθυντής του Βήματος) και ο γνωστός Πρετεντέρης βρέθηκαν θετικοί  –όπως και άλλοι «επώνυμοι»- φορείς του ιού που προφανώς δεν κάνει ταξικές διακρίσεις σε ποιον κολλά . Κάνει διακρίσεις όμως η διάγνωση του   από όλους αυτούς  που έχουν την οικονομική δυνατότητα  να «στάξουν τα φράγκα» για να τον διαγνώσουν έγκαιρα . Αυτή είναι η στατιστική πραγματικότητα που βρίσκεται πίσω από τις ανακοινώσεις που μας κάνουν οι «επώνυμοι». Από τα άνετα διαμερίσματα και τις βίλλες τους. Δεν τους χτυπά πιο εύκολα ο ιός. Το ακριβώς αντίθετο!
Είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στον ιό κατά τον Πρωθυπουργό , μόνο που κάποιοι είναι πολύ , πολύ πιο ίσοι!
Δημήτρης Μάνος μέλος των αγωνιστικών κινήσεων εκπαιδευτικών.

ΥΓ. Σε αυτό το οικιστικό περιβάλλον , στο ασφυκτικό πλαίσιο θα εφαρμοστεί η τηλε… εκπαίδευση και η σύγχρονη ή ασύγχρονη διδασκαλία της ύλης! Εφόσον υπάρχει υπολογιστής διαθέσιμος κατ ελάχιστη απαίτηση. Όσο μάλιστα πάμε προς την εφαρμογή οι πάντα διαθέσιμες και πρόθυμες ομοσπονδίες του κλάδου φαίνεται να προβληματίζονται για την εφαρμογή της ….  Αποδεικνύονται ρεαλιστές οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών που ζητούσαν το αδύνατο! Δυνατό όμως με ανυποχώρητους αγώνες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: