Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2020
“...Οι ιδέες αυτές που υπερασπίζω είναι δικές μου.
Είναι ένα κομμάτι από τον ίδιο τον εαυτόν μου.
Πώς είναι δυνατόν να τις εγκαταλείψω;
Ρούχα είναι να τα βγάλεις και να τα παρατήσεις.
Μα κι αν μπορούσα ακόμα, πάλι δε θα τις άφηνα.
Δεν είναι λοιπόν αφέλεια εκ μέρους σας να νομίζετε ότι μπορείτε ν’ απαλλαγείτε σεις από τις ιδέες αυτές που κερδίζουν έδαφος από μέρα με τη μέρα, στέλνοντας μας στην κρεμάλα;...”
            Πρωτομαγιά 1886: Η απολογία του Αύγουστου Σπάις

       Για αυτές τις ιδέες
συνέχισαν να παλεύουν και μετά το Σικάγο του 1886 και να δίνουν τη ζωή τους η εργατιά, ο κόσμος της δουλειάς. Ο Μάης του '36, η εκτέλεση των 200 κομμουνιστών την πρωτομαγιά του 1944 στην Καισαριανή, αποτελούν σταθμούς αυτού του συνεχούς-διαχρονικού αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση και τη βαρβαρότητα.
            Ήταν αυτές οι ιδέες, οι κινητήρες της νικηφόρας ταξικής πάλης τον προηγούμενο αιώνα που συγκρότησαν το σώμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο. Και ήταν η υποχώρησή τους που άνοιξε το δρόμο στο κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό να πάρουν τη ρεβάνς. Να εξαπολύσουν μια καταιγίδα αναχρονισμού, επιχειρώντας να επιβάλλουν μεσαίωνα εργασιακό, κοινωνικό, πολιτικό.
l  Σήμερα παρά το καθεστώς εγκλεισμού, οι ιδέες αυτές πάλι δεν είναι, δεν μπορεί να είναι “ρούχα” για να τις πετάξουμε ή να τις βάλουμε στην καραντίνα. Ούτε να τις εξευτελίζουμε με δήθεν συμβολικές(;) ενέργειες.
l  Σήμερα στον καιρό των (κορονο)ιών και των καπιταλιστικών τεράτων απαιτείται να εναντιωθούμε στην επιχείρηση του συστήματος να απαλλαγεί από τις ιδέες αυτές με κυβερνητικές παρεμβάσεις και απαγορεύσεις.
l  Σήμερα οι εκπαιδευτικοί μπροστά στο κυβερνητικό νομοσχέδιο σφαγείο δικαιωμάτων, έχουν ένα λόγο παραπάνω να συμμετέχουν στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις. Υψώνοντας φωνή ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ. Για να μην περάσει το νσχ λαιμητόμος. Παλεύοντας για δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά - για όλο το λαό μόνιμη εργασία.

          Η Εργατική Πρωτομαγιά αποτελεί οδηγό αγώνα, βήμα υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας στην εργασία, στις σπουδές, στην υγεία, στις ελευθερίες,
στη ζωή, χωρίς εκμετάλλευση και πολέμους.

          Οι ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ καλούν τους συναδέλφους να τιμήσουν την κόκκινη Πρωτομαγιά συμμετέχοντας στις συγκεντρώσεις-διαδηλώσεις την 1η Μάη


Δεν υπάρχουν σχόλια: