Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Καλούμε τους συναδέλφους του Σ.Ε.Π.Ε. «Αλ. Δελμούζος» να γυρίσουν την πλάτη στο Διοικητικό Συμβούλιο που στηρίζει την κυβερνητική πολιτική





Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Με την τελευταία του κατάπτυστη απόφαση (https://www.syllogosdelmouzos.gr/index.php/2016-09-17-04-47-54/862-na-thesmothetithei-amesa-i-eks-apostaseos-synedriasi-tou-syllogou-didaskonton-ton-sxolikon-monadon) το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Δελμούζου απέδειξε πως είναι πολύτιμο αγκωνάρι στήριξης της κυβερνητικής πολιτικής. Ζητά «να
θεσμοθετηθεί άμεσα η εξ αποστάσεως συνεδρίαση του «Συλλόγου Διδασκόντων» των σχολικών μονάδων», γιατί «τα σχολεία μας, έστω και κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες, ουσιαστικά λειτουργούν»!!!Έτσι, θεωρεί πως θα ανθίσει η δημοκρατία!

Ουσιαστικά, ζητά τη νομιμοποίηση των χειρισμών και των ψεμάτων που ασκούνται στον κλάδο από την πρώτη μέρα που έκλεισαν τα σχολεία. Ζητά να ολοκληρωθεί η απάτη της εξ αποστάσεως «εκπαίδευσης». Ζητά την πλήρη απελευθέρωση της διοίκησης να πατήσει τον κλάδο. Ζητά από την κυβέρνηση να μη διστάζει, να θεσμοθετήσει εκτάκτως και «άμεσα» την εικονική πραγματικότητα.

Αυτό το «ουσιαστικά λειτουργούν» είναι το αποτέλεσμα των αφόρητων πιέσεων που ασκούνται στον κλάδο από την κυβέρνηση, σύσσωμη την αντιπολίτευση, τους συντονιστές, τους περισσότερους διευθυντές και κάθε λογής παρατρεχάμενους, τους κομπλεξικούς κονδυλοφόρους των εφημερίδων, τους προβοκάτορες των ΜΜΕ και τη συνδικαλιστική ηγεσία που ανοιχτά στηρίζει την κυβέρνηση.

Η ηγεσία του «Δελμούζου» από την πρώτη στιγμή χειροκρότησε το έργο της κυβέρνησης «το μάθημα συνεχίζεται». Λογικό να καταλήξει κομπάρσος στο σήριαλ «όλα βαίνουν καλώς»! Πολύ φοβόμαστε πως δεν «το τερμάτισε»! Δεν υπάρχει πάτος.
Δεν ρωτούμε ποιοι ψήφισαν τη συγκεκριμένη απόφαση. Από τα γραπτά  και τη δράση τους,  βλέπουμε πως όλες οι παρατάξεις συμφωνούν στην εξ αποστάσεως «εκπαίδευση».Γκρινιάζουν λιγάκι για τη «σύγχρονη» για τεχνικούς και νομικίστικους λόγους. Άξιος ο μισθός τους!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η κυβέρνηση επίσημα δεν έχει θεσμοθετήσειως υποχρεωτική την εξ αποστάσεως «εκπαίδευση» ούτε τη σύγχρονη ούτε την ασύγχρονη. Όμως, όλοι γνωρίζουμε τις αφόρητες πιέσεις που ασκούνται στον κάθε εκπαιδευτικό χωριστά να πάρει «την ατομική ευθύνη» να πετάξει στο περιθώριο τους πιο αδύναμους μαθητές. Γιατί η εξ αποστάσεως  «εκπαίδευση», εκτός από εργαλείο αδιοριστίαςκαι διάλυσης εργασιακών σχέσεων, είναι και εργαλείο διεύρυνσης ανισοτήτων στις σπουδές.

Το Δ.Σ. της ΔΟΕ αλλά και τα περισσότερα πρωτοβάθμια σωματεία αντί να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και να στηρίξουν τουςσυναδέλφους, έχουν στοιχηθεί πίσω από την κυβέρνηση.
Ως Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών έχουμε πάρει ξεκάθαρη θέση απ’ την αρχή και δεν ταλαντευόμαστε. Τα σχολεία δε λειτουργούν και δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Καλούμε τους συναδέλφους να μην ενταχθούν με κανέναν τρόπο στην εξ αποστάσεως «εκπαίδευση» και να διατηρήσουν επαφή με τους μαθητές τους έξω από τις πλατφόρμες του υπουργείου και των σχολείων.

Αυτές τις δύσκολες στιγμές που ζούμε, που δίνουμε τη μάχη για τη ζωή, να διατηρήσουμε την αλληλεγγύη μας.Να μη δεχτούμε να θυσιαστούν τα δικαιώματα τα δικά μας και των παιδιών. Να δημιουργήσουμε από τώρα όρους που θα μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες καταστάσεις που θα έρθουν, μόλις τελειώσει ο εφιάλτης της πανδημίας.

·         Όχι στη νομιμοποίηση της λεγόμενης «τηλε-εκπαίδευσης», είμαστε σε επαφή με τους μαθητές μας και τις οικογένειές τους έξω από τις πλατφόρμες του υπουργείου - Οχι στη νομιμοποίηση της αδιοριστίας και του ανταγωνισμού. 
·         Άμεση μείωση της ύλης σε όλες τις βαθμίδες και καμία παράταση της σχολικής χρονιάς – ματαίωση προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων.
·         Να σταματήσει η υποκριτική κουβέντα για την υποτιθέμενη «αναπλήρωση ύλης» - καμία αναπλήρωση ύλης δεν μπορεί να γίνει.
·         Καμιά μείωση εισακτέων-Γενναία αύξηση του αριθμού των εισακτέων σε όλες τις σχολές.

 
Σ.Ε.Π.Ε. «Αλ. Δελμούζος»

Δεν υπάρχουν σχόλια: