Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τρίτη 14 Απριλίου 2020

ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ



Ο ένας αδύνατος, με γκρίζα μαλλιά, σκούρο κοστούμι, σοβαρή ριγέ γραβάτα, το κεφάλι λίγο σκυφτό, με χαμηλή, χωρίς πολλές διακυμάνσεις και ανεπαίσθητα κρατήματα φωνή. Σεμνός, θεοσεβούμενος επιστήμονας!

Ο άλλος γεροδεμένος, αθλητικός, με σκούρο κοντοκουρεμένο μαλλί, γυαλί πρεσβυωπίας και ωριμότητας, σταθερή, ήρεμη, σίγουρη φωνή και χακί μπουφάν της πυροσβεστικής, έτοιμος να αναλάβει υπηρεσία στους δρόμους. Αποφασιστικός, αποτελεσματικός αξιωματικός!

Και ο πάνω απ’ όλους, στο γραφείο όπου εργάζεται
νυχθημερόν, όρθιος, χωρίς σακάκι, με μονόχρωμη γαλάζια γραβάτα, πάντα με λευκό πουκάμισο, απευθύνει διάγγελμα και το μάτι του δεν παίζει. Ηγέτης, ο άνθρωπος του λαού!

ΟΣΚΑΡ στους στιλίστες και τον σκηνοθέτη!

Ο πρώτος μας έδωσε αναλυτικά στοιχεία για τις χώρες με πολλούς νεκρούς, αλλά δεν είπε τίποτα για αυτές με λίγους. Χθες η Ελλάδα επίσημα μετρούσε 99 θύματα και η Βουλγαρία 31. Με μονότονο ύφος ενημέρωσε πώς λειτουργεί η «Ανοσία Αγέλης». Έτσι, για να συνηθίζουμε και να γνωρίζουμε τι θα ακολουθήσει το αφήγημα της κυβερνητικής επιτυχίας!

Ο δεύτερος ανακοίνωσε νέες απαγορεύσεις. Ποια drones; Με τη μύτη θα εντοπίσει την τσίκνα την Κυριακή. Ήρθε για να μείνει.

Και ο τελευταίος, άλλος ένας πρωθυπουργός που θα μας σώσει.

Οι «σωτήρες» επιλέγουν και δασκαλεύουν τους εκπροσώπους τους και οι εκπρόσωποι καταθέτουν τα ταλέντα τους. Τα εικονίσματα των κυβερνητικών εκπροσώπων και τα λιβανιστήρια καθαγιάζουν την κυβερνητική πολιτική.

Στο ημερολόγιο βάλαμε σημάδι στις 10 Μάρτη, τελευταία μέρα με τα σχολεία ανοιχτά. Από τότε όλοι στα σπίτια μέσα. Αν έχουμε… Κυκλοφορούμε με ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΑΤ’ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Απαγορεύσεις μπορούν να βγάλουν άπειρες. Εν όψει του Πάσχα, απαγορεύονται οι φιλικές παρέες. Όμως, πόση καραντίνα μπορεί να σηκώσει ο καπιταλισμός; Σαν το χταπόδι τρώει τα πλοκάμια του.

Να μη νοσήσουμε, να μην πέσουμε στην ανάγκη τους. Να προστατευτούμε από τον κορωνοϊό και τους σωτήρες. Η αυτοπροστασία χρειάζεται την καχυποψία στην προπαγάνδα και την αντίδραση στον παραλογισμό.

Η μόνη καραντίνα που δεν θα άρουν είναι η καραντίνα στο μυαλό. Μαύρη προπαγάνδα και ψέμα περιορίζουν την κρίση των ανθρώπων. Μα και εκεί δεν υπάρχει απόλυτος εγκλεισμός. Σαν τρίχα να ’ναι η χαραμάδα, θα μπει φως.

Γι’ αυτό επιμένουμε και διεκδικούμε.

Β.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: