Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Το ήσυχο χιούμορ και η ανησυχία που πρέπει να γίνει σαρκασμός και αναδυόμενη αναμέτρηση!



Η Βασίλισσα Ελισάβετ από τα βάθη του πιο βαθύ της ανακτόρου σε αποστειρωμένη συνέντευξη κάλεσε τους Βρετανούς πολίτες να αντιμετωπίσουν με… ήσυχο χιούμορ και αυτή τη δυσκολία όπως διαχρονικά έκαναν… Μόνο που η ειρωνεία είναι σημάδι αδυναμίας. Και όπως έλεγε ο θαμμένος –όχι πολύ μακριά από τα βασιλικά ανάκτορα – μεγάλος διασπορέας ανατροπών , ο σαρκασμός ταιριάζει στο επαναστατικό πνεύμα.

Τη ίδια στιγμή σε αφιέρωμα των αμερικάνικων μέσων ενημέρωσης ο Τσιόδρας και οι επικεφαλής λοιμοξιωλόγοι γίνονται «οι αναδυόμενοι ήρωες των ημερών».
Γίνεται κοινός τόπος κάτι –που μόνο βέβαια αβάσιμο δεν είναι- πως δηλαδή μετά τον κορονωϊό –τίποτε δεν θα είναι όπως πριν …

Όμως ότι είναι βάσιμο δεν είναι κατ ανάγκη υποχρεωτικό!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΠΧ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΣΑΝ ΣΚΥΛΙΑ ΣΤΟ ΑΜΠΕΛΙ (ΓΡΑΨΕ ΣΠΙΤΙ) ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΗΜΕΡΑ …
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΈΡΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΝΑ ΦΤΩΧΥΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΦΤΩΧΟΙ!  ΑΥΡΙΟ….

Χρόνια τώρα κέρδη εκατομμυρίων επί δισεκατομμυρίων συσσωρεύονται σε χρηματιστηριακούς τίτλους και δηλωμένες ή άδηλες καταθέσεις χωρίς να βρίσκουν διέξοδο στην παραγωγή και να λιμνάζουν γιατί δεν μπορούν να αποφέρουν κι άλλο κέρδος .
Είναι πολιτική και οικονομική επιλογή ό, τι θα εφαρμοστεί στο επίπεδο της οικονομίας και των εργασιακών σχέσεων και συνθηκών.

Είναι πολιτική επιλογή η προσπάθεια να αναπαραχτεί από τις όποιες πληγές του το σύστημα της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, το σύστημα της κεφαλαιοκρατικής συσσώρευσης πλούτου.

Όταν οι ηγέτες και οι ελίτ αυτής της διαχείρισης πραγμάτων και ανθρώπων σαν να ήταν πράγματα , βγαίνουν «χεσμένοι» μπροστά στις τηλεοράσεις, αν και κάποιοι συνεχίζουν να διατηρούν το ύφος χιλίων καρδιναλίων , υποστηρίζουν αυτό που επέκριναν χτες (παράδειγμα Τζόσνσον και Τραμπ) σίγουρα μία πλατιά αποκάλυψη λαμβάνει χώρα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Υποχρεώνονται θαρρείς οι καταπιεζόμενες μάζες σε όλο τον πλανήτη να αναγνωρίσουν μία παγκόσμια κοινότητα στον τρόπο που τους αντιμετωπίζει το σύστημα ως αναλώσιμο υλικό. Οι επιπτώσεις αυτής της οδυνηρής αποκάλυψης δεν έχουν ακόμα αξιολογηθεί.
Αυτή τη στιγμή η Μέκκα του Κεφαλαίου βρίσκεται στο επίκεντρο της υγειονομικής κρίσης!
Οι πραγματικοί «αναδυόμενοι ήρωες» της σήμερον  είναι αυτοί που αντιμετωπίζουν σε νοσοκομεία, υπηρεσίες, βιομηχανίες , υποχρεωτικά έγκλειστοι στο σπίτι τον φονικό ιό . Οι λαϊκοί άνθρωποι σε όλα τα πλάτη και τα  μήκη της οικουμένης!

Πρέπει από σήμερα να δημιουργούνται όροι , κατευθύνσεις σκέψεις , κινήσεις και προϋποθέσεις ώστε οι «αναδυόμενοι ήρωες» του σήμερα και του αύριο να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τον αμέτρως φονικότερο ιό του συστήματος που θέλει να αναπαραχτεί πάνω στις αναλώσιμες υπάρξεις τους!

Οι δυνάμεις που αναφέρονται στην αριστερά δεν πρέπει να μετατρέψουν την βάσιμη εκτίμηση για την επιδείνωση των κοινωνικών όρων μετά την πανδημία σε αποδοχή της υποχρεωτικότητας της! Να το αναλύσουν αυτό , να το διαδώσουν και να το παλέψουν πλατιά!
Για άλλη μια φορά: Έτσι ήρθαν τα πράγματα , μα έτσι δεν θα (τα) πάμε!
Τίποτα δεν είναι «αντικειμενικό» και υποχρεωτικό!

Δημήτρης Μάνος μέλος των αγωνιστικών κινήσεων εκπαιδευτικών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: