Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τετάρτη 8 Απριλίου 2020



ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ»

Είναι υποχρεωτική ή δεν είναι η εξ αποστάσεως «εκπαίδευση»; Στα χαρτιά δεν είναι ούτε η σύγχρονη ούτε η ασύγχρονη.

Όμως, το σκηνοθετημένο καραγκιοζιλίκι
των αντιφατικών δηλώσεων της υπουργού και της υφυπουργού, οι προφορικές διαταγές, η ευθυνοφοβία των λεγόμενων στελεχών εκπαίδευσης, οι κομπλεξικοί κονδυλοφόροι των εφημερίδων, οι προβοκάτορες των καναλιών και των ραδιοφώνων μαζί με τη συναίνεση της συνδικαλιστικής ηγεσίας, ασκούν αφόρητες πιέσεις στους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στο εικονικό σχολείο.

Η κυβέρνηση δε δίνει «εντέλλεσθε», πειθαναγκάζει. Πετάει το μπαλάκι στον κάθε εκπαιδευτικό χωριστά να αποκλείσει τους πιο αδύναμους μαθητές. Γιατί η εξ αποστάσεως  «εκπαίδευση», εκτός από εργαλείο αδιοριστίας και διάλυσης εργασιακών σχέσεων, είναι και εργαλείο διεύρυνσης ανισοτήτων στις σπουδές.

Ο αποκλεισμός δεν έχει να κάνει μόνο με την πρόσβαση στο διαδίκτυο και σε τεχνικά μέσα. Η Ζαχαράκη ανέφερε πως το 20% δεν έχει καν τα μέσα για σύνδεση ενώ η Κεραμέως το μείωσε στο… 1%. Αυτό, όμως, μπορεί κάπως να καλυφθεί. Τις τελευταίες μέρες το υπουργείο μοιράζει τάμπλετ και λάπτοπ κατά βούληση.

H ταξικότητα βρίσκεται στα σπίτια των ανέργων και των φτωχών, που δεν έχουν τα μέσα, τον χρόνο, τη γνώση αλλά και τη όρεξη να βοηθήσουν τα παιδιά τους. Την βλέπουμε να αποτυπώνεται στο «δε θέλω και στο δεν μπορώ» των μαθητών ή πιο απλά και κυνικά στο «είναι απροσάρμοστα και δεν παίρνουν τα γράμματα».

Η υπουργός ανακοίνωσε πως μετά το Πάσχα όλοι οι εκπαιδευτικοί θα κάνουν ταχύρρυθμα εξ αποστάσεως σεμινάρια για την… εξ αποστάσεως. Μυρίζει προχώρημα της σύγχρονης και της ύλης. Η ύλη über alles!

Να αρνηθούμε τη συμμετοχή στην ΕΞΑΕ, να προστατέψουμε όλους τους μαθητές μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: