Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

«Τώρα με τον κορονοϊό – Να ανοίξει επιτέλους η Μακρόνησος!»


Επανερχόμαστε γιατί φαίνεται ότι ενόχλησε πολύ και συνεχίζει να ενοχλεί η άποψή μας για την «εξ’ αποστάσεως» κοροϊδία του υπ. Παιδείας, τώρα που αποκαλύπτονται σιγά σιγά οι πραγματικές στοχεύσεις της κυβέρνησης της ΝΔ.

Τη σκυτάλη της λύσσας ενάντια στις Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών (http://agkinekp.blogspot.com/2020/03/blog-post_54.html) παρέλαβε άλλο μέλος της καθεστωτικής «παρεούλας», με «άρθρο» που μας είχε διαφύγει και με, υποτίθεται, ευφάνταστο τίτλο «Ποιος κορωνοϊός; Η επανάσταση δεν μπορεί να περιμένει, σύντροφοι» (https://www.dailypost.gr/me-apopsi/poios-korwnoios-h-epanastash-den-mporei-na-perimenei-suntrofoi/). Παρεμπιπτόντως, είναι φοβερό το μέγεθος της ογκώδους κοινοτοπίας που χωράει σε ένα άδειο από επιχειρήματα άρθρο.

Πρόκειται για τις περιπτώσεις που σου ‘ρχεται στο νου η φράση «θα ήταν κωμικό αν δεν ήταν τραγικό». Στην προκειμένη περίπτωση ισχύει το ανάποδο: θα ήταν τραγικό αν δεν ήταν τόσο κωμικό!

Ο… εμβριθής αρθρογράφος έβαλε τη γνωστή κασέτα (καμία νέα ιδέα, καμία… καινοτομία, τα ίδια και τα ίδια). Και αντιλαμβανόμενος μάλλον ότι «θα πιαστεί να αντιγράφει» πρόσθεσε μια… νέα αντιγραφή, βγαλμένη από το «παλιό οπλοστάσιο» επιχειρημάτων του στρατοπέδου συγκέντρωσης της Μακρονήσου (αλλά και αυτών των ναζί) περί… διανοητικής κατάστασης:

«Η πολιτεία όμως οφείλει να αξιολογήσει τη διανοητική τους κατάσταση (Σημ: την δική μας) βάσει όσων οι ίδιοι δημοσιοποιούν και να προστατέψει τα παιδιά από το να έρχονται σε επαφή με ανυπόστατες «ληγμένες» ιδεολογικές αγκυλώσεις. Το σχολείο δεν μπορεί να είναι όργανο ιδεολογικής κατήχησης και η προστασία των μαθητών από τέτοιες επιδιώξεις, εμπίπτει στις υποχρεώσεις μιας ευνομούμενης πολιτείας.»

Ο αρθρογράφος όμως θέλει να εμφανίζεται και ως «δημοκράτης», γράφοντας «κανείς δεν επιτρέπεται να αξιολογήσει τις πολιτικές τους πεποιθήσεις. Μπορούν να οργανώνονται όπου θέλουν και να ψηφίζουν ότι θέλουν»… όμως υπονοεί ότι οι Έλληνες δεν είναι δυνατόν να πιστεύουν εις τον κομμουνισμόν (για να θυμηθούμε τα λόγια ενός άλλου… μεγάλου δημοκράτη).

Να λοιπόν τι εννοούμε ότι ο καπιταλισμός γεννά το φασισμό! Οι απολογητές του καπιταλισμού δεν μπορούν πια να κρύψουν την εγκληματική, παρασιτική και καταστροφική φύση του συστήματος που υπηρετούν, τους «ξεφεύγει» πάντα η αντιδραστική του φύση. 

Ναι, η επανάσταση μπορεί να περιμένει! Και θα «περιμένει» αρκετά ακόμα, με βάση το επίπεδο λαϊκής συγκρότησης. Όμως, το ξεγύμνωμα του κυρίαρχου σήμερα συστήματος, που ενώ «τρέχει» χωρίς αντίπαλο και τα κάνει… όλα μαντάρα, εξελίσσεται ραγδαία. Τώρα που οι χιλιάδες νεκροί δεν είναι μόνο οι 30.000 από πείνα την ημέρα στην Αφρική και την Ασία, ξεχασμένοι από «θεό και ανθρώπους», αλλά οι χιλιάδες νεκροί στις «Μέκκες» του καπιταλισμού, είναι πολύ δύσκολο να «κουκουλωθεί η βρωμιά». Γι’ αυτό επιτίθενται σε όσους αντιστέκονται και διεκδικούν ενάντια σε αυτό το σάπιο σύστημα και τους σάπιους προπαγανδιστές του.


agkinekp.blogspot.gr
3/4/2020
 
ΥΓ: Σε κάτι λέει αλήθεια ο αρθρογράφος: Εμείς πράγματι έχουμε επαφή με τους μαθητές. Με άλλα λόγια δουλεύουμε. Όχι σαν κάτι «ιδεολογικούς» φίλους του εν λόγω… εκπαιδευτικού ειδήμονα, που έχουν ρίξει χρόνια  άγκυρα σε επιτροπές και επιτροπάτα, κι έχουν να μπουν σε τάξη από την εποχή του εξατάξιου. Όσο για την «παρέα» των προπαγανδιστών της βαρβαρότητας των κυρίαρχων ΜΜΕ, που υποκρίνονται τους «ελεγκτές της εξουσίας» με το αζημίωτο (θυμηθείτε τους μισθούς των "μεγαλοδημοσιογράφων" από τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου τύπου), αποτελούν απλά τον αναμεταδότη- παπαγάλο- φερέφωνο της εξουσίας στοχεύοντας στη χειραγώγηση της κοινωνίας. Τόσο πριν, έτσι και τώρα, όσο και μετά τον κορονοϊό…


Δεν υπάρχουν σχόλια: