Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Για τις δήθεν υποχωρήσεις του υπουργείου Παιδείας


Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να «εισακούσει» τις διαμαρτυρίες των γονέων και μαθητών των Πειραματικών σχολείων και να ακυρώσει τις εξετάσεις για την εισαγωγή στα πρότυπα Λύκεια είναι μία κίνηση επουσιώδης μπροστά στους γενικούς στόχους του πολυνομοσχέδιου και ταυτόχρονα αποπροσανατολιστική. Όταν μάλιστα συνδυάζεται με διασπορά ειδήσεων για υποχώρηση της κυβέρνησης και σε άλλα, μαζικότερης αναφοράς μέτρα, όπως το ηλικιακό όριο στα ΕΠΑΛ ή τον ανώτερο-κατώτερο αριθμό μαθητών για τα τμήματα της πρωτοβάθμιας.


Πέρα από το γεγονός ότι οι μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί δεν έχουν τίποτα χειροπιαστό από αυτές τις «υποχωρήσεις» που κινούνται στο επίπεδο των… φημών, ακόμα και αν υιοθετηθούν υπό την πίεση της μαζικότητας των κινητοποιήσεων που προηγήθηκαν καθώς και των αυριανών συγκεντρώσεων και πορειών, ελάχιστα αποδυναμώνουν το βασικό αντιδραστικό νομοθέτημα. Εξ άλλου, αν περάσει το νομοσχέδιο λαιμητόμος, μπορούν από το Υπουργείο άνετα να επανέλθουν.

Να μην υπάρξει καμία χαλάρωση στις κινητοποιήσεις και στο αίτημα της ανατροπής της τροπολογίας της ντροπής για την λεγόμενη «τηλεκπαίδευση» και της απόσυρσης του αντιδραστικού πολυνομοσχέδιου. Να μην δοθεί καμία δικαιολογία στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες να αναδιπλωθούν.

Μαζικές Γενικές Συνελεύσεις!
ΟΛΟΙ στους δρόμους και στα συλλαλητήρια της 19/5!




Δεν υπάρχουν σχόλια: