Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

Αθήνα , πανεκπαιδευτική κινητοποίηση



Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η πανεκπαιδευτική κινητοποίηση. Η αρχική συγκέντρωση ήταν στα Προπύλαια, συνέχισε με πορεία προς την Βουλή, όπου ψηφιζόταν το νέο Πολυνομοσχέδιο για την εκπαίδευση.

Με αξιόλογη συμμετοχή, η οποία υπήρξε σταθερή και σε προηγούμενες κινητοποιήσεις, κυρίως από τον κόσμο των εκπαιδευτικών, αποδεικνύεται ότι υπάρχουν διαθέσεις αντίστασης απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης και του Υπουργείου. Ωστόσο, η απάντηση του κινήματος είναι αναντίστοιχη των απαιτήσεων για να καταφέρει να μπλοκάρει την παραπάνω πολιτική τόσο από άποψη αιτημάτων όσο και μαζικότητας. Οι ευθύνες γι' αυτό βαραίνουν
κυρίαρχα τις συνδικαλιστικές ηγεσίες (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ), που για ακόμη μία φορά έπαιξαν στην ουσία τον ρόλο του αθόρυβου υποστηρικτή της κυβερνητικής πολιτικής αλλά και στις δυνάμεις του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ, που επίσης, αποδείχτηκαν ανίκανες να δώσουν αγωνιστική διέξοδο στον κόσμο.

Με την στάση τους όλο το προηγούμενο διάστημα, οι παραπάνω, άφησαν στο απυρόβλητο βασικές πτυχές της κυβερνητικής πολιτικής, βάζοντας πλάτη στην τηλεκπαίδευση, με αιτήματα που αποπροσανατόλιζαν τον απαιτούμενο αγώνα απέναντι στο πολυνομοσχέδιο. Με πρακτικές όπως η άρνηση πραγματοποίησης Γενικών Συνελεύσεων και κήρυξη απεργίας-τουφεκιάς στον αέρα, μία μέρα πριν την ψήφιση, απογοήτευσαν κόσμο που θέλει να αντισταθεί και εγκλώβισαν αγωνιστικές διαθέσεις. Διαθέσεις που τους ανάγκασαν να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση της Τετάρτης, όσο και αν ήθελαν να ξεφύγουν από αυτή την "υποχρέωση", εξαγγέλλοντας συναυλία για την ίδια μέρα.

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών και ΑΕΙ-ΤΕΙ, συμμετείχαν στην διαδήλωση με σχετικά μαζικό μπλοκ, στηρίζοντας με τα συνθήματά τους την άποψη, πως ο κόσμος των εκπαιδευτικών και της νεολαίας, πρέπει να αντισταθεί στην ταξική λαίλαπα που φέρνει το νέο πολυνομοσχέδιο θέλοντας να χτυπήσει τόσο τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, όσο και το δικαίωμα των λαϊκών παιδιών και της νεολαίας στην εκπαίδευση.

Είναι σημαντικό, να συνεχιστεί ο αγώνας απέναντι στην κυβερνητική πολιτική και την επόμενη μέρα από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Με την μαζικοποίηση και πολιτικοποίηση του εκπαιδευτικού κινήματος και την εμπλοκή ακόμα περισσότερου κόσμου εκπαιδευτικών αλλά και νεολαίας, ώστε να ανατραπεί αυτή η πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: