Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Αναπληρωτές: Η κυβέρνηση συνεχίζει την επίθεση - Μόνο με μαζικό αγώνα θα κερδίσουμε το δίκιο μας!

 

Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ τσακώνονται για το ποιος θα καρπωθεί πολιτικά το προχώρημα των μόνιμων διορισμών στην Ειδική Αγωγή. Προσπαθούν επίμονα να πείσουν τους αναπληρωτές ότι η πολιτική που ακολουθήθηκε -ιδιαίτερα- τα τρία τελευταία χρόνια ήρθε να ανατρέψει την κατάσταση της αδιοριστίας και να δικαιώσει την αδικία του καθεστώτος της αναπλήρωσης. Η πραγματικότητα όμως που βιώνουμε και διαμορφώνεται με βάση τις πολιτικές αυτές δεν έχουν καμιά σχέση με όλα αυτά που προβάλλουν.

 

Η ψήφιση και η εφαρμογή του προσοντολογίου έχει ανατρέψει τις ζωές χιλιάδων συναδέλφων αναπληρωτών. Κόσμος, με βάση την νέα μοριοδότηση που επικράτησε, βλέπει ότι δεν πρόκειται να ξαναδουλέψει ούτε καν σαν αναπληρωτής. Με αυτόν τον τρόπο συνάδελφοι πετιούνται δια παντώς στην ανεργία, ακολουθώντας τους κοινωνιολόγους αλλά και τους καθηγητές καλλιτεχνικών που θα μείνουν άνεργοι με βάση τα νέα ωρολόγια προγράμματα που συγκροτήθηκαν.

Μαζί με αυτό έχουμε τον διετή ή και τριετή αποκλεισμό πάνω από 10 χιλιάδων συναδέλφων από την δυνατότητα να κάνουν καν δήλωση για αναπληρωτές λόγω τεχνικού λάθους στο παράβολο! Η κυβέρνηση με περίσσιο θράσος δηλώνει ότι δεν θα κάνει τίποτα απολύτως για αυτό πετώντας όλο αυτόν τον κόσμο στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα. Μαζί με αυτά επαναφέρει -μέσω του νόμου που ψηφίστηκε το καλοκαίρι- την διετή τιμωρία για όποιον αναπληρωτή δεν παρουσιαστεί στην θέση του. Αυτήν είναι η πολιτική των «διορισμών» του συστήματος. Οι απολύσεις και οι αποκλεισμοί χιλιάδων συναδέλφων. Η κατάργηση του δικαιώματος στην μόνιμη και σταθερή δουλειά. Η συνέχιση της αντιμετώπισης των αναπληρωτών σαν εργαζόμενους β κατηγορίας.

 

Την χρονιά που μας πέρασε η κυβέρνηση ψήφισε δυο αντιδραστικά εργαλεία στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Από την μια το νόμο Κεραμέως που μαζί με άλλα θα οδηγήσει σε μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού μέσω της αύξησης του αριθμού των μαθητών ανα τάξη στο δημοτικό. Από την άλλη την τροπολογία για την παγίωση της εξ αποστάσεως ψευτοεκπαίδευσης. Ένα πολυεργαλείο που στα πλαίσια της τηλεργασίας απέδειξε πώς μπορεί να καταργήσει κάθε εργασιακό δικαίωμα των εκπαιδευτικών (εργασιακό ωράριο, διακοπές και αργίες, άδειες κτλ), αλλά και πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μπαλώσει εκπαιδευτικά κενά χωρίς να χρειαστεί να προσλάβει εκπαιδευτικούς. Μαζί με αυτά η κυβέρνηση υπόσχεται το ξεκίνημα της αξιολόγησης από Σεπτέμβρη για να μπορέσει να χειραγωγήσει και να εκβιάσει ακόμα περισσότερο τους εκπαιδευτικούς. Είναι ζητήματα με τα οποία θα έρθουμε αντιμέτωποι με το ξεκίνημα της νέας σχολική χρονιάς.

 

Η κυβέρνηση και το υπουργείο νιώθουν άνετοι γιατί αξιοποιούν και εντείνουν την πολυδιάσπαση που έχει επικρατήσει στο εσωτερικό των αναπληρωτών. Τις ψευτοαντιπαραθέσεις για κομμάτια ή κλάδους που ευνοούνται από αυτές τις πολιτικές. Η αλήθεια όμως είναι μια. Αυτή η πολιτική που εντείνει και διευρύνει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, αυτή η πολιτική που πετάει στον δρόμο εκατοντάδες συναδέλφους με μια υπογραφή (κοινωνιολόγοι κτλ), είναι μια πολιτική ενάντια σε όλους τους εργαζομένους και δεν ευνοεί κανέναν. Αντιθέτως δημιουργεί χειρότερους συσχετισμούς για όλους μας. Να είμαστε σίγουροι ότι για τους συναδέλφους που διορίστηκαν μόνιμοι στην Ειδική Αγωγή η κυβέρνηση θα κάνει το παν για να αποδεχτούν ολοκληρωτικά την λογική της αξιολόγησης, να μάθουν στην πειθάρχηση στις κυβερνητικές πολιτικές, να εμπεδώσουν στην κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων.

 

Έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη χρονιά με πολλαπλά μέτωπα. Η κυβέρνηση διατείνεται ότι λύνει τα προβλήματα των αναπληρωτών αλλά εμείς ξέρουμε πολύ καλά πώς αυτά εντείνονται! Η πολυδιάσπαση και ο κανιβαλισμός δεν πρόκειται να μας σώσουν. Δίνουν μόνο αέρα στην κυβέρνηση να συνεχίζει τις πολιτικές της ανενόχλητη. Και αυτήν την χρονιά πρέπει να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας στην μόνιμη και σταθερή δουλειά, στους μαζικούς και μόνιμους διορισμούς! Να μην αφήσουμε κανέναν συνάδελφο να πεταχτεί έξω! Με συνελεύσεις και μαζικό αγώνα να κερδίσουμε το δίκιο μας!

 

• Κάτω οι νόμοι 4692 (Κεραμέως) και 4589 (προσοντολόγιο)

 

• Να αρθεί ο αποκλεισμός των συναδέλφων από τους πίνακες για τα παράβολα

 

• Μαζικοί Μόνιμοι διορισμοί- Μονιμοποίηση των αναπληρωτών

 

• ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ στα σωματεία μας



Δεν υπάρχουν σχόλια: