Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ



Κάηκε η Μόρια! Κάηκαν τα σπίτια των προσφύγων. Τα άθλια παραπήγματα μέσα στο κολαστήριο ήτανε στέγη. Πάλι δεν έχουν τίποτα. Σώθηκε ό,τι πρόλαβαν να πάρουνε στα χέρια τους. Βρέθηκαν ξανά στους δρόμους και τα χωράφια

Η τραγωδία της προσφυγιάς δείχνει να μην έχει τελειωμό.

 

Λυσσάνε στα κανάλια να αποδείξουν πως τη Μόρια την έκαψαν οι πρόσφυγες. Η κυβέρνηση έστειλε τα ΜΑΤ, άνοιξε δρόμο στους φασίστες, χρησιμοποιεί στρατό και μυστικές υπηρεσίες για να «λύσει» το προσφυγικό! Η καταστροφή της Μόριας ανοίγει τον δρόμο για να υλοποιήσει η κυβέρνηση τα σχέδιά της.

Όσοι πρόσφυγες δε μπούνε σε κλειστές δομές-φυλακές, θα απελαθούν. Όσοι παίρνουν άσυλο πετάγονται στον δρόμο.

 

Οι ιμπεριαλιστές της Ε.Ε. που ευθύνονται για τους πολέμους που γεννούν την προσφυγιά, παίζουν με τις ζωές των ξεριζωμένων. Τους χρησιμοποιούν ως διαπραγματευτικό χαρτί για να προωθήσουν τα συμφέροντά τους.

 

Σπεύδει ο ΣΥΡΙΖΑ να χύσει τα κροκοδείλια δάκρυά του. Αυτός έφτιαξε τη Μόρια και τα άλλα κολαστήρια                                                                                   συγκέντρωσης προσφύγων. Αυτός υπέγραψε κατάπτυστες συμφωνίες που εξοντώνουν τους πρόσφυγες.

 

Η πανδημία του κορωνοϊού όξυνε τα προβλήματα στους καταυλισμούς και η καραντίνα, που απομόνωσε τον λαό, έδωσε τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να εφαρμόσει τους αντιδραστικούς νόμους. Η πολιτική που ακολουθεί οδηγεί στη φυσική εξόντωση των προσφύγων.

 

Δεν άφησε τίποτα η φωτιά παρά μόνο την ανάγκη για ελευθερία και ανθρώπινα δικαιώματα. Δικαίωμα στη ζωή, τη δουλειά, την υγεία, την εκπαίδευση, την ελεύθερη μετακίνηση.

 

Απαιτούνται ρωμαλέοι κοινοί αγώνες των λαών για να σταματήσει ο πόλεμος που σπέρνει τον θάνατο, την καταστροφή και την προσφυγιά.

 

Μόνο ένα ισχυρό κίνημα μπορεί να βοηθήσει την προσφυγιά.

Τα κινήματα ανατρέπουν πολιτικές και νόμους.

Οι αγώνες αφοπλίζουν τον ρατσισμό και τον φασισμό.

Στους αγώνες οικοδομείται η φιλία των λαών.

Με αγώνες θα ριζώσουν οι πρόσφυγες.

Η αλληλεγγύη να εκφραστεί με αγώνες.

 

Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη στις 7:00 μμ στη Πλατεία Βικτωρίας 
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ και ΠΟΡΕΙΑ προς τη Βουλή 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ! 



Δεν υπάρχουν σχόλια: