Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΞΩ Ο ΠΟΜΠΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

 


Ανεπιθύμητος στο λαό μας ο εκπρόσωπος των αρχιφονιάδων των λαών

 


Η επίσκεψη του αμερικανού υπουργού εξωτερικών, Πομπέο, στη χώρα μας αποτελεί μεγάλη πρόκληση στα αντιπολεμικά, αντιαμερικανικά και αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του λαού μας.

Με την επίσκεψη αυτή ο Πομπέο έρχεται να προωθήσει τα πολεμοκάπηλα συμφέροντα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στη χώρα και στην ευρύτερη περιοχή, σε μια περίοδο που οξύνεται επικίνδυνα ο ανταγωνισμός των ΗΠΑ με Ρωσία, Κίνα και ευρωπαίους ιμπεριαλιστές για το ξαναμοίρασμα του κόσμου και την κυριαρχία στις σφαίρες επιρροής. 

Βαλκάνια, βόρεια Αφρική, ανατολική Μεσόγειος, Μέση Ανατολή βρίσκονται στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης των ιμπεριαλιστών, κυρίως των ΗΠΑ με τη Ρωσία, αυξάνοντας κατακόρυφα τους πολεμικούς κινδύνους για το λαό μας και τους λαούς της περιοχής.

Ο Πομπέο δεν έρχεται στη χώρα μας για να προωθήσει την ειρήνη. Κανέναν δεν πρέπει να ξεγελούν οι εκκλήσεις των Αμερικάνων για «πάγωμα» της αντιπαράθεσης των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας. Το «πάγωμα» αυτό, αν επιτευχθεί, δεν γίνεται για ειρηνικούς σκοπούς αλλά για να ενισχύσει τη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ στον ανταγωνισμό του πολεμόχαρου αυτού οργανισμού και των ΗΠΑ με τον κύριο αντίπαλό τους, τη Ρωσία.

 Άλλωστε, στο πλαίσιο αυτού του ανταγωνισμού καθώς και του πολέμου  όλων των ιμπεριαλιστών εναντίον όλων οξύνεται και ο αντιδραστικός ανταγωνισμός των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας. Καθεμιά τους διεκδικεί για τον εαυτό της αυξημένους ρόλους και βάζει υποθήκες για να αυξήσει τα κέρδη της, φέρνοντας πιο κοντά τον κίνδυνο να γίνουν οι  λαοί  Ελλάδας και Τουρκίας κρέας για τα κανόνια.

Ο Πομπέο θα  δυναμώσει την εξάρτηση της χώρας από τις ΗΠΑ και θα βαθύνει ακόμα περισσότερο τη μετατροπή της σε μια απέραντη βάση-ορμητήριο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και των πολεμικών σχεδίων του.

Την ίδια στιγμή, το τεράστιο κόστος των  εξοπλισμών  της χώρας που ετοιμάζονται με οπλικά συστήματα και από τις ΗΠΑ θα κληθεί να πληρώσει και με τον ιδρώτα του ο λαός μας, που στενάζει από την ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης στους μισθούς, στα μεροκάματα και σε όλα τα εργασιακά, δημοκρατικά, συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες. Η συζήτηση για στράτευση της νεολαίας στα 18 δείχνει τα πραγματικά σχέδια της ΝΔ και του συστήματος και τους τεράστιους κινδύνους που απειλούν και τη νεολαία στη χώρα μας.

 

Για όλους αυτούς τους λόγους να αντιδράσουμε στην επίσκεψη Πομπέο!


Ø Έξω ο Πομπέο από τη χώρα

Ø Έξω οι βάσεις, το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η ΕΕ

Ø Μόνο ο λαός  μπορεί να παλέψει  για ειρήνη, δουλειά δημοκρατία

Ø Κοινή πάλη των λαών της Μεσογείου ενάντια στους ιμπεριαλιστές και τις εξαρτημένες αστικές τάξεις!

                                    ΟΛΟΙ ΣΤΑ  ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ.  

 ΔΕΥΤΕΡΑ 28/9 


Αθήνα , 6:30 μ.μ., πάρκο Ελευθερίας

Θεσσαλονίκη , 6:00 μ.μ. ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Πάτρα , 6:00 μ.μ. Πλ. Γεωργίου

Ηράκλειο ,  6:30 μ.μ. στα Λιοντάρια




Δεν υπάρχουν σχόλια: