Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

ΣΕΡΝΕ ΜΕ ΚΙ ΑΣ ΚΛΑΙΩ

Και Σάββατο και ηλεκτρονική θα είναι η ψηφοφορία για τους αιρετούς. Έτσι αποφάσισε η κυβέρνηση. Δικές της είναι οι εκλογές, ό,τι θέλει κάνει.

Την κάθετη διαφωνίας τους εξέφρασαν οι παρατάξεις που παίρνουν μέρος σε αυτές. Όλες παίρνουν μέρος, πλην Λακεδαιμονίων που απέχουν πάντα.

Και τι δεν έγραψαν. Περί απαξίωσης του θεσμού του αιρετού, περί αυταρχισμού, περί νοθείας… Καταλαβαίνει κάποιος πως η διαδικασία είναι απαράδεχτη. Κάπου μπέρδεψαν και τα σωματεία. Τι δουλειά έχουν τώρα τα εργαλεία πάλης των εργαζόμενων με τους κρατικούς θεσμούς διοίκησης ουδείς ασχολείται. Αχταρμάς.

Η Κεραμέως που κατάλαβε ποιους έχει απέναντί της, ξεκαθάρισε: «Αυτά είναι, κάντε ό,τι νομίζετε». Η αντίσταση κι αντίδραση τους ούτε στα λόγια δεν άντεξαν. Είδαν κι αποείδαν και στείλανε τα ψηφοδέλτια με πλήθος ονόματα υποψηφίων αιρετών. Σέρνε με κι ας κλαίω, είναι σχεδόν όλοι τους.

Θα δούμε ποιοι θα απέχουν από αυτές τις τηλε-εκλογές έστω και για λόγους διαφορετικούς από τους Λακεδαιμόνιους- Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών.

Άλλη μία πρόβα τζενεράλε της κυβέρνησης. Τηλε-εκλογές έρχονται και στα σωματεία. Εκεί θα δοθεί μάχη. Όμως κάποιοι έχουν ήδη παραδοθεί. Αν αφορούσε η παράδοση μόνο τον εαυτό τους, δεν θα πείραζε και τόσο. Μας σέρνουν όλους πίσω τους.

Δύσκολο να αποφασίσει κάποιος τι θα ήθελε να κάνει η συνδικαλιστική ηγεσία. Να μιλά ή να μη μιλά, να πράττει ή να μην πράττει; Ό,τι κι αν κάνει, πρόβλημα!

Τα σωματεία δεν θα έπρεπε να έχουν καμιά δουλειά με τη διοίκηση. Οι αιρετοί κατέχουν διοικητική κι όχι συνδικαλιστική θέση.

Καλά τα λέμε. Το θέμα είναι τι κάνουμε.

Ας ξεκινήσουμε με αποχή από τη φάρσα των εκλογών για ανάδειξη αιρετών στα συνδιοικητικά όργανα, να απεργήσουμε όλοι στις 15 του μήνα και να συμμετέχουμε στις Γενικές Συνελεύσεις. Εκεί παίρνονται οι αποφάσεις και ξεπερνιούνται ηγεσίες και βαρίδια. Αλλιώς θα αποφασίζουν άλλοι για εμάς.

 Β.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: