Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Ο λαός και ο κόσμος της αντίστασης μπροστά σε νέα καθήκοντα

Σε ασφυκτικό κλίμα αστυνομοκρατίας ΕΓΙΝΑΝ απεργιακές συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας

Χαιρετίζουμε τους εργαζομένους που απέργησαν σήμερα 26 Νοέμβρη και όσους –σε πολλές πόλεις της χώρας- κατάφεραν να πραγματοποιήσουν απεργιακές συγκεντρώσεις.

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες εργαζόμενους που συμμετείχαν στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στη διαδήλωση που ακολούθησε μέχρι την Ομόνοια. Ηταν η μοναδική ανοιχτή συγκέντρωση με δημόσια ανακοινωμένο απεργιακό κάλεσμα και αυξημένους κινδύνους καταστολής και έγινε χωρίς την κάλυψη της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ που είχαν απεργιακές αποφάσεις αλλά δεν καλούσαν σε απεργιακές συγκεντρώσεις.

Οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν, βρέθηκαν μπροστά σε πρωτόγνωρες (για τις τελευταίες δεκαετίες) δυσκολίες. Επρεπε να βρουν τρόπους να περάσουν όλα τα αστυνομικά μπλόκα. Οταν το κατάφερναν έπρεπε να αντέξουν την ασφυκτική πίεση που δημιουργούσε η όλο και πιο στενή περικύκλωση από μονάδες καταστολής όλων των ειδών, από κλούβες και αύρες. Και τελικά, μετά το τέλος της διαδήλωσης, να καταφέρουν αποχωρήσουν με ασφάλεια.

Καταγγέλλουμε αυτήν την άθλια εικόνα μιας πόλης άγρια αστυνομοκρατούμενης, μια εικόνα που θυμίζει εφιάλτη, καθώς και το νέο όργιο τρομοκρατίας που υπήρξε αλλού (πχ. Γιάννινα).

Η νέα αυτή κατάσταση είναι τμήμα της σαρωτικής επίθεσης του συστήματος που εξελίσσεται σε όλα τα μέτωπα. Μια επίθεση που συντρίβει, χωρίς υπερβολή, κατακτήσεις ενάμιση αιώνα στα εργασιακά, στην περίθαλψη, στην εκπαίδευση και στις ελευθερίες.

Στη νέα αυτή κατάσταση, είμαστε σίγουροι ότι η λαϊκή πάλη θα βρει τις λύσεις της. Θα αναμετρηθεί με τις αδυναμίες της, θα ξεκαθαρίσει εχθρούς και φίλους, θα φρενάρει αυτόν τον απίστευτο ιστορικό αναχρονισμό που βιώνουμε.

Θα καταφέρει να συντρίψει όλες τις απαγορεύσεις και την κρατική καταστολή και θα οργανώσει απεργιακές συγκεντρώσεις εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων. Γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος υπεράσπισης της ζωής μας.

·         Κάτω τα χέρια από τις ελευθερίες – τις διαδηλώσεις – τις απεργίες.

·         Να ανακληθούν όλα τα πρόστιμα που έχουν καταγραφεί σε διαδηλωτές – να ανακληθεί κάθε δίωξη.

·         Απαιτούμε μέτρα προστασίας από την πανδημία.

·         Κάτω το εκτρωματικό νομοσχέδιο Βρούτση.

·         Να ανατραπεί η αντιδραστική επίθεση ενάντια στα λαϊκά δικαιώματα στην εκπαίδευση – κάτω η Τράπεζα Θεμάτων και η τηλε-«εκπαίδευση», να μην περάσουν το νομοσχέδιο για την ΤΕΕ και τα σχέδια Πισσαρίδη.



Δεν υπάρχουν σχόλια: