Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Κυβέρνηση και Υπουργείο θεσπίζουν την ωρομισθία στους εκπαιδευτικούς! Να μην τους περάσει!

Με ταχύτατα βήματα προχωράει η κυβέρνηση την παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών και την διάλυση των εναπομεινάντων εργασιακών δικαιωμάτων των αναπληρωτών. Μετά την οριστική απόλυση χιλιάδων συναδέλφων, τόσο με την εφαρμογή του Προσοντολογίου όσο και με τους αποκλεισμούς από τα παράβολα. Μετά την θέσπιση των «τρίμηνων προσωρινών αναπληρωτών» τον Οκτώβρη. Τώρα το υπουργείο προχωράει σε ένα σαρωτικό χτύπημα καθώς με το άρθρο 114 στον νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση, φέρνει ξανά την ωρομισθία στις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών.

            Με βάση το άρθρο αυτό «σε εξαιρετικές περιπτώσεις που αντικειμενικοί λόγοι (;) δεν επιτρέπουν την πρόσληψη προσωρινού αναπληρωτή, προσλαμβάνονται ωρομίσθιοι με διάρκεια εργασίας έως 1 διδακτικό έτος, από τον οικείο Διευθυντή Εκπαίδευσης, με βάση σειρά κατάταξης και προτιμήσεις. Αν δεν υπάρχουν υποψήφιοι, εκδίδεται τοπική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος».

            Η κυβέρνηση και το υπουργείο έχουν βρει ευκαιρία την πανδημία και προωθούν όλες τις αντιδραστικές επιδιώξεις τους. Πριν από λίγους μήνες θέσπισαν μια ακόμα ελαστική σχέση εργασίας (τρίμηνοι) και τώρα το προχωράνε παρακάτω:

Ωρομίσθιος θα σημαίνει:

·         Συνολικές απολαβές (γιατί δεν θεωρείται αυτό μισθός), 300 (!) ευρώ! (και αν)

·         Άμεση σύνδεση των αποδοχών του με παρουσιολόγια και την λειτουργία του σχολείου, καθώς οι ωρομίσθιοι δεν πληρώνονται τις σχολικές εορτές ή αργίες, ούτε τις διακοπές Πάσχα ή τα Χριστούγεννα

·         Παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών. Δημιουργία και άλλης κατηγορίας εργαζόμενου, μετά τους αναπληρωτές. Ένταση της πολυδιάσπασης και του κατακερματισμού του κλάδου.

Συνάδελφοι,

            Κυβέρνηση και υπουργείο προχωράνε με θρασύτατους ρυθμούς την διάλυση των όποιων δικαιωμάτων μας έχουν απομείνει. Παράλληλα στήνουν ένα χουντικής έμπνευσης κλίμα τρομοκρατίας και καταστολής σε όποιον αντιδρά.

Μην έχουμε καμία αυταπάτη, ότι αυτή η επίθεση θα σταματήσει από μόνη της. Πρέπει να σημάνει γενικός συναγερμός. Να μην αφήσουμε να διαλύσουν παραπέρα το δικαίωμά μας στην δουλειά. Μόνο αν βρεθούμε, συζητήσουμε και κινητοποιηθούμε  μαζικά μπορούμε να βάλουμε φρένο σε αυτήν την λαίλαπα. Να μην περάσει η παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών μας σχέσεων!

Όχι στην θέσπιση ωρομισθίων εκπαιδευτικών!

 Όχι στις ελαστικές σχέσεις εργασίας!

Να διεκδικήσουμε:

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

Μονιμοποίηση των αναπληρωτών. Μαζικούς μόνιμους Διορισμούς





Δεν υπάρχουν σχόλια: