Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Τα ξένα αφεντικά ήρθαν και «παρέλασαν» για να γιορταστεί η… ανεξαρτησία της χώρας!

 



            Με ιδιαίτερες τιμές -και φυσικά με την «τήρηση του απαραίτητου πρωτοκόλλου που αρμόζει στις περιστάσεις»- υποδέχτηκε η αστική τάξη και το πολιτικό της προσωπικό τους «επίτιμους καλεσμένους για τον εορτασμό των 200 χρόνων από το 1821». Οι «μεγάλες δυνάμεις» Γαλλία- Βρετανία και Ρωσία «παρέλασαν» με την παρουσία των φρεγατών τους στο λιμάνι του Πειραιά. Ιδιαίτερη ξεχωριστή τιμή επιδόθηκε στην άλλη «μεγάλη δύναμη» τις ΗΠΑ, με την παρουσία του πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου «Αϊζενχάουερ» στο λιμάνι της Σούδας και την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή του πρωθυπουργού.

            Η αστική τάξη και το πολιτικό της προσωπικό προκαλεί για ακόμα μια φορά τον λαό. Όχι μόνο γιατί στα πλαίσια του εορτασμού «γιόρτασε» με χλιδή την ώρα που ο λαός υποφέρει από τον εγκλεισμό και την πανδημία. Αλλά γιατί πολύ απλά ο εορτασμός αποτέλεσε άλλη μια επιβεβαίωση και βάθεμα της εξάρτησης της χώρας από τα ξένα αφεντικά. Άλλη μια υποθήκη του λαού στα σχέδια των ιμπεριαλιστών στην περιοχή.

            Τα γαλλικά «Rafale» και τα αμερικάνικα «F-16» που «εντυπωσίασαν τους ουρανούς» αποτέλεσαν ένα μήνυμα «ανήκομε εις την δύσιν» προς πάσα κατεύθυνση.  Το υπονοούμενο του Μητσοτάκη για «παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων» προς τον Ρώσο Πρωθυπουργό στην κοινή συνέντευξη τύπου αποτελεί ακόμα ένα σήμα προς τις ΗΠΑ, ότι διατίθεται να τις υπηρετήσει στην ενδοϊμπεριαλιστική κόντρα που ανοίγει με τις τελευταίες δηλώσεις του Αμερικάνου Προέδρου. 

            Η αστική τάξη που διασφάλισε την ηγεμονία και την κυριαρχία της στην χώρα, με την συμβολή των «μεγάλων δυνάμεων» και τα «δάνεια της Ανεξαρτησίας», γιόρτασε για να ευχαριστήσει τα ξένα αφεντικά της. Να τις ευχαριστήσει που συνεχίζουν και την στηρίζουν στην καταπίεση του λαού. Αλλά και να τις υπηρετήσει πρόθυμα στα επικίνδυνα πολεμικά τους σχέδια. Κυβέρνηση και «αντιπολίτευση» έδωσαν τα διαπιστευτήρια του σύγχρονου ραγιαδισμού.

            Βαδίζουμε σε μια περίοδο κλιμάκωσης των πολεμικών εντάσεων. Με πρωταγωνιστή τις ΗΠΑ όλες οι μεγάλες δυνάμεις υιοθετούν πολεμικές ρητορικές και πολιτικές. Αυτά τα σχέδια υπηρετεί και η αστική τάξη στην χώρα μας, με την παραχώρηση όλης της επικράτειας για την δημιουργία στρατιωτικών βάσεων και την διενέργεια πολεμικών ασκήσεων. Η αξιοποίηση της Αλεξανδρούπολης για την στρατιωτική άσκηση «DEFENDER Europe 2021», κινείται σε αυτή την κατεύθυνση. Με αυτόν τον τρόπο θεωρεί η αστική τάξη ότι θα ωφεληθεί στην αντιπαράθεσή της με την αστική τάξη της Τουρκίας. Παράλληλα με αυτά έχει ψηφίσει την αύξηση της στρατιωτικής θητείας ενώ προωθεί και την υποχρεωτική στράτευση στα 18 για να μάθει από νωρίς στα νέα παιδιά να θυσιάζονται για τα σχέδιά τους.

            Οι εργαζόμενοι και οι νέοι πρέπει να κινηθούν και να συγκροτηθούν σε άλλη κατεύθυνση. Δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από τις πολεμικές κραυγές και τους κινδύνους. Αντιθέτως θα αποτελέσουν οι ίδιοι τα θύματα μαζί με τους λαούς των άλλων χωρών από τις ενδοϊμπεριαλιστικές κόντρες.

·         Για αυτό πρέπει να κινηθούν μαζικά και αποφασιστικά κόντρα και ενάντια στα πολεμικά σχέδια.

·         Κόντρα και ενάντια στην εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστών.

·         Κόντρα και ενάντια στην καλλιέργεια του εθνικισμού και του μίσους με τους γειτονικούς λαούς.

·         Γιατί η παρουσία των «μεγάλων δυνάμεων» στην περιοχή, δεν διασφαλίζει την ειρήνη και την ισορροπία, αλλά υπηρετεί την ένταση και τις αντιπαραθέσεις.

·         Φονιάδες των λαών ΕΕ - Αμερικάνοι!




1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Θα σας πω πως γιορτάζουμε την "ανεξαρτησία" μας. Με εκατοντάδες διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, με ανθρώπους να πεθαίνουν εξαιτίας της ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ διαχείρισης, με τα νοσοκομεία να γεμίζουν και με τη χώρα μας να...πρωτοτυπεί παγκοσμίως με ανοίγματα στην...κορύφωση μίας πανδημίας που έχει ισοπεδώσει το σύστημα υγείας. Και τι λέει η "κομμουνιστική" αριστερά; ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ. Μάλιστα για τα σχολεία μας λέει καθαρά: ΑΝΟΙΧΤΕ.

Λοιπόν την άλλη Δευτέρα θέλουν να ανοίξουν τα σχολεία. Τι κάνουμε συνάδελφοι; Επιστρέφουμε; Μέσα σε ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ; Με κίνδυνο της ζωής μας, των μαθητών και των γονιών; Γιατί αυτό λέτε αυτή είναι η πρότασή σας. Δε μου λέτε συνάδελφοι σας φαίνεται λογικό να εκβιάζουν οι λιανέμποροι με προσφυγές στην δικαιοσύνη και τελικά να πιάνει τόπο η απειλή τους ενώ εμείς κοιμόμαστε όρθιοι; Γιατί η ΟΛΜΕ δεν κινείται νομικά εναντίον της Κεραμέως για το άνοιγμα των σχολείων έτσι όπως το σχεδιάζουν; Γιατί δεν το απαιτήσατε εσείς; Γιατί δεν καλέσατε και τους γονείς να το κάνουμε όλοι μαζί; Φαντάζεστε η κυβέρνηση να είχε απέναντί της χιλιάδες εκπαιδευτικούς και γονείς; Γιατί να μην τους ασκήσουμε πίεση και έτσι με την νομική οδό; Και όλα αυτά για δύο εβδομάδες μέχρι τις διακοπές του Πάσχα. Αξίζει όλο αυτό για δύο εβδομάδες;

Απευθύνθηκαν τόσο καιρό οι τοπικές ΕΛΜΕ στους συλλόγους γονέων; Εξηγήσανε στους γονείς ότι τίθεται ΣΕ ΑΜΕΣΟ ΚΙΝΔΥΝΟ η ζωή των παιδιών τους αλλά και η δική τους; Εσείς το απαιτήσατε αυτό; Θεωρείτε ότι θα ήταν θετικοί οι γονείς στο να στείλουν το παιδί τους σχολείο αν τους εξηγήσουμε πόσο επικίνδυνο είναι αυτό που πάει να γίνει στις 12; Υπήρξαν προτάσεις και από εσάς και από άλλες "αριστερές" παρατάξεις για το πως θα ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ το άνοιγμά τους στην πράξη; Οτιδήποτε ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΟΧΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ από τα σχολεία, κινητοποιήσεις γονιών και εκπαιδευτικών σε κάθε σχολείο σε κάθε περιοχή, κάποια μορφή πάλης. Είναι απλό να διεκδικήσουμε άνοιγμα ΜΟΝΟ ΑΦΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ. Αν δεν εξασφαλίζονται αυτοί (που δεν εξασφαλίζονται) ΌΧΙ ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

Ή μήπως αυτό το "διεκδικούμε ασφαλές άνοιγμα" είναι στα χαρτιά; Γιατί δεν έχει νόημα να φωνάζουμε για ασφαλές άνοιγμα ενώ είμαστε έτοιμοι να γυρίσουμε με το δικό τους άνοιγμα χωρίς μάχη.

Γιατί αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι αποδέχεστε την επιστροφή μας κανονικότατα και δεν προτείνετε τίποτα απολύτως για το πως θα το εμποδίσουμε. Συνεπώς έχω το δικαίωμα να θεωρώ ότι τελικά είστε υπέρ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΥ, ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ όπως και όλες οι παρατάξεις της ΟΛΜΕ και συνολικά η ΟΛΜΕ.

ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΟΝΙΩΝ-ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ (ΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΟ) ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΑΝΟΙΓΜΑ

ΑΝΟΙΓΜΑ ΜΟΝΟ ΕΦΟΣΟΝ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΟΧΙ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Προμηθεύς Επαναστάτης