Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021

Συμμετέχουμε στην ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ – ΑΝΤΙΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΑΠΡΙΛΗ, ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ, ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ

 

Συμμετέχουμε στην ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ – ΑΝΤΙΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΑΠΡΙΛΗ, ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ, ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΝα σπάσουμε την απόλυτη σιγή που υπάρχει για τις επικίνδυνες εξελίξεις στη χώρα και την περιοχή!

·         Η Ελλάδα μετατρέπεται σε μια από άκρο σε άκρο «βολική» αμερικανονατοϊκή βάση. Από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη, το έδαφος, ο αέρας, τα στρατόπεδα και τα λιμάνια της χώρας διατίθενται στην πιο εγκληματική πολεμική μηχανή του πλανήτη.

·         Η χώρα γιορτάζει την «ανεξαρτησία» της  με τον πρωθυπουργό πάνω στο αμερικάνικο αεροπλανοφόρο Αιζενχάουερ.

·         Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δηλώνει «οι άνδρες μας μάτωσαν δίπλα σε Αμερικανούς στρατιώτες στους πολέμους στους οποίους συμμετείχαμε, και αυτό θα γίνει επίσης και στο μέλλον»!

Και πότε όλα αυτά; Σε μια στιγμή που η συνεχιζόμενη κρίση του καπιταλιστικού – ιμπεριαλιστικού συστήματος το οδηγεί στην κλιμάκωση της επίθεσής του στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα αλλά και σε παρόξυνση των ανταγωνισμών ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Μια παρόξυνση που έχει ως αποτέλεσμα την καταστροφή χωρών, τους χιλιάδες νεκρούς και τα αλλεπάλληλα κύματα προσφύγων. Πρωταγωνιστής αυτών των εξελίξεων είναι οι ΗΠΑ που με ορολογία και διπλωματία πολέμου, με  μέτρα και κυρώσεις ενάντια σε αντιπάλους, με κινητοποίηση στρατιωτικών δυνάμεων και ασκήσεων, φέρνουν πιο κοντά τις απειλές ολέθρου για τους λαούς του κόσμου! Στο πλαίσιο αυτών των επικίνδυνων για τους λαούς σχεδιασμών, νομίζει η άρχουσα τάξη της χώρας ότι –ως το «καλό παιδί»- με όλα αυτά, θα κερδίσει πόντους απέναντι στην ανταγωνίστρια άρχουσα τάξη της Τουρκίας, που παίζει το ρόλο του «άτακτου παιδιού». Θύματα οι λαοί, οι οποίοι στην πραγματικότητα δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν.

Ταυτόχρονα, νέες οπλικές αγορές – μαμούθ είναι στα σκαριά, ενώ η νεολαία προετοιμάζεται να σφαγιαστεί σε αντιδραστικούς πολέμους. Η αύξηση της στρατιωτικής θητείας και η φιλολογία για στράτευση στα 18 αυτήν την πολιτική έρχεται να εξυπηρετήσει. Αυτήν την πολιτική την εξυπηρετούν η κυβέρνηση και όλοι οι μνηστήρες της κυβερνητικής εξουσίας, ενώ οι δυνάμεις που αναφέρονται στο κίνημα έχουν «βαρέσει» σιωπητήριο…

Όμως η πραγματικότητα δείχνει τα πραγματικά καθήκοντα. Ένα από αυτά είναι, απέναντι σε αυτούς τους τεράστιους κινδύνους, οι λαοί της περιοχής να συγκροτήσουν ισχυρό αντιιμπεριαλιστικό, αντιπολεμικό κίνημα. Να οικοδομήσουν τη δική τους αλληλεγγύη κόντρα στους κοινούς εχθρούς.

·         Φιλία και διεθνιστική αλληλεγγύη με τους γειτονικούς λαούς!

·         Αγώνας ενάντια στα ιμπεριαλιστικά πολεμικά σχέδια και σε κάθε εμπλοκή της χώρας σε αυτά!

·         Έξω οι βάσεις και τα πυρηνικά από τη χώρα. Έξω ΝΑΤΟ-ΗΠΑ και ΕΕ!

·         Όχι στον εθνικισμό, το ρατσισμό και το σοβινισμό!

·         Να πάρει πίσω η κυβέρνηση την αύξηση της στρατιωτικής θητείας! Όχι στράτευση στα 18!

·         Όχι στα νέα εξοπλιστικά προγράμματα και τις προσλήψεις μισθοφόρων στρατιωτών!

·         Πάλη για υγεία- παιδεία- εργασιακά δικαιώματα και ελευθερίες!
Δεν υπάρχουν σχόλια: