Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Σάββατο 24 Απριλίου 2021

ΟΛΟΙ στις απεργιακές διαδηλώσεις στις 6 Μάη!

Στη σκιά της επίθεσης σε εργασιακά – συνδικαλισμό ,  της εγκληματικής πολιτικής για την πανδημία και της όξυνσης των κινδύνων στην περιοχή, η φετινή Πρωτομαγιά

Ø  Όπως ακριβώς το σύστημα «γιόρτασε» την επέτειο του Πολυτεχνείου και της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου με όργιο κρατικής καταστολής, όπως «γιόρτασε» την ανεξαρτησία της χώρας με τεμενάδες στο Αιζενχάουερ και τους Αμερικάνους, έτσι «γιορτάζει» την εργατική Πρωτομαγιά με νέο όργιο επίθεσης στα εργασιακά και στο συνδικαλισμό μέσω του νομοσχεδίου Χατζηδάκη. Ένα νομοσχέδιο που:


Απελευθερώνει τις υπερωρίες, χτυπάει παραπέρα τις συλλογικές συμβάσεις και τη συλλογική διαπραγμάτευση μέσω της λεγόμενης «ατομικής διαπραγμάτευσης, μονιμοποιεί την τηλε-εργασία, θεσμοθετεί την ηλεκτρονική ψηφοφορία για την πραγματοποίηση απεργίας, όπου είναι απαραίτητη η υπερψήφισή της από το 50%+1 των μελών του Σωματείου, θεσμοθετεί –κατά τη διάρκεια απεργίας- προσωπικό ασφαλείας, ώστε να καλύπτεται το ένα τρίτο των υπηρεσιών, ποινικοποιεί τις απεργιακές φρουρές, τις καταλήψεις αλλά και την απλή προπαγάνδιση της απεργίας, τιμωρεί τα σωματεία που αρνούνται να εγγραφούν στο Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων.


Συνολικά, το εκτρωματικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη επαναφέρει όρους εργασίας και συνδικαλισμού που ανάγονται στο 1850! Επιδιώκει την πλήρη παράδοση των εργαζομένων στις ορέξεις των αφεντικών αλλά και στην απαγόρευση οποιασδήποτε δυνατότητας των εργαζομένων να παράξουν ένα συνδικαλισμό ταξικό, αγωνιστικό, ενάντια στους εργοδότες και το αστικό κράτος.

Ø  Από την άλλη, η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στην πανδημία γίνεται κάθε μέρα και πιο επικίνδυνη. Η πολιτική επιμονή της να μην προσλαμβάνει γιατρούς και νοσηλευτές, να μην φτιάχνει ΜΕΘ και να μην φροντίζει την πρωτοβάθμια περίθαλψη έχει οδηγήσει την Ελλάδα να έχει τον υψηλότερο αριθμό θανάτων ανά πληθυσμό στην Ευρώπη.


Το (αντι-)παραγωγικό μοντέλο της «βαριάς βιομηχανίας του τουρισμού» οδηγεί στο άρον άρον άνοιγμά του με ανυπολόγιστες συνέπειες. Ενώ τα σχολεία ανοίγουν χωρίς να έχει παρθεί απολύτως κανένα μέτρο για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Αυτή είναι η «ισχυρή Ελλάδα», αυτή είναι η «ανάπτυξή» τους.


Ø  Και την ίδια στιγμή, η περιοχή μυρίζει μπαρούτι. Πρωταγωνιστής αυτών των εξελίξεων είναι οι ΗΠΑ που με ορολογία και διπλωματία πολέμου, με  μέτρα και κυρώσεις ενάντια σε αντιπάλους, με κινητοποίηση στρατιωτικών δυνάμεων και ασκήσεων, φέρνουν πιο κοντά τις απειλές ολέθρου για τους λαούς του κόσμου! Η Ελλάδα μετατρέπεται σε μια από άκρο σε άκρο «βολική» αμερικανονατοϊκή βάση. Από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη, το έδαφος, ο αέρας, τα στρατόπεδα και τα λιμάνια της χώρας διατίθενται στην πιο εγκληματική πολεμική μηχανή του πλανήτη. Οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί οξύνονται κατακόρυφα, όπως και οι αντιδραστικοί ανταγωνισμοί ανάμεσα στις αστικές τάξεις της περιοχής.

Οι εξελίξεις, λοιπόν, είναι επικίνδυνες για το λαό σε όλα τα επίπεδα.

Σε αυτό το περιβάλλον θα γιορταστεί η φετινή εργατική Πρωτομαγιά. Σε ένα περιβάλλον, όπου προστίθεται η άθλια επιλογή της ΓΣΕΕ και αρκετών Εργατικών Κέντρων να υποταχθούν στην κυβερνητική απόφαση και να παρατείνουν τις αργίες του Πάσχα, καλώντας σε «εορτασμό» (μαζί με την κυβέρνηση) στις 4 Μάη – και μάλιστα χωρίς ούτε την επίφαση απεργιακών συγκεντρώσεων!

Αποτελεί μια επιλογή που πρέπει de facto να αποδοκιμαστεί. Και να γίνουν παντού απεργία - απεργιακές συγκεντρώσεις την Πέμπτη 6 Μάη.

Οι νεκροί του Σικάγο, οι νεκροί του ’36, οι νεκροί της Καισαριανής, οι αγώνες της εργατικής τάξης και των εργαζομένων, θα γιορταστούν στους σημερινούς αγώνες για ζωή και δουλειά με δικαιώματα, ενάντια στην εκμετάλλευση, την καταπίεση και τον πόλεμο.



Δεν υπάρχουν σχόλια: