Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ; ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ!

 

Η κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεση της στην εκπαίδευση σε όλα τα επίπεδα .

Τόσο στις μεγάλες ενότητες… (νόμος 4823 για αξιολόγηση, ελάχιστη βάση εισαγωγής και πέταγμα πολλών υποψηφίων από τις σχολές, επιμονή στην Τράπεζα Θεμάτων για τη χρονιά που έρχεται, πανεπιστημιακή αστυνομία και κάρτα εισόδου, μειώσεις μισθών για όσους αντιδρούν),

...όσο και στις μικρότερες με πλήθος εγκυκλίων (απειλή για μη διορισμό στους νεοδιόριστους που δεν θα παρουσιαστούν, αύξηση των κριτηρίων και σεμιναρίων, εισηγήσεις για εφαρμογή της «μικτής εκπαίδευσης» στις νησιώτικες περιοχές, συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων κλπ).

Παράλληλα προωθεί την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού (και) στους εκπαιδευτικούς για να επιβάλλει νέους τεχνητούς διαχωρισμούς και να βρει πρόσχημα για επιπλέον χτυπήματα στα εργασιακά μας δικαιώματα και ετοιμάζεται να ανοίξει τα σχολεία της χώρας δίχως να τηρούνται οι στοιχειώδεις όροι ασφάλειας για τη μη διάδοση του ιού και  εμπαίζει μάλιστα την κοινωνία με δηλώσεις ότι μπορεί να βρεθούν χώροι στους δήμους για να μοιραστούν τα τμήματα τη στιγμή που αδυνατεί να απορροφήσει ακόμα και τα προνήπια στοιβάζοντάς τα σε κουτιά στις σχολικές αυλές!

Την ίδια  στιγμή η Υπουργός Παιδείας προκαλεί τους εκπαιδευτικούς δηλώνοντας ότι θα βρουν διαφορετικό σχολείο από αυτό που άφησαν πριν τις διακοπές!

Είναι φανερό στον κάθε εκπαιδευτικό ότι αυτή η μετωπική και πολύπλευρη επίθεση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τα πρακτικά του συλλόγου διδασκόντων, παρά το γεγονός ότι μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν. Δεν μπορούν οι σύλλογοι διδασκόντων να αντιμετωπίσουν την επίθεση. Η συνδικαλιστική ηγεσία και των δύο ομοσπονδιών εμπαίζει τους εκπαιδευτικούς και αναλώνεται σε αψιμαχίες για δευτερεύοντα και τριτεύοντα θέματα (πχ υπηρεσιακές μεταβολές).

Μόνο ένας κεντρικός απεργιακός πανεκπαιδευτικός αγώνας που θα κηρύξουν καθηγητές και δάσκαλοι, που θα οργανωθεί το διάστημα της διοικητικής λειτουργίας των σχολείων και θα απευθύνεται και στην αγωνιζόμενη νεολαία της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μπορεί να βάλει φραγμό στην κυβερνητική λαίλαπα.

Η λαϊκή  οργή ενάντια στην κυβέρνηση για τις καταστροφικές πυρκαγιές, για το πέταγμα χιλιάδων υποψηφίων έξω από τις σχολές, για τα αντεργατικά και αντισυνταξιοδοτικά μέτρα αποτελεί ευνοϊκό έδαφος και  μπορεί να συναντηθεί με τους αγώνες και την αντίσταση των εκπαιδευτικών!

·         ΝΑ ΚΗΡΥΞΟΥΝ ΟΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ - ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΥΛΕΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΑΓΩΝΑ.

·         ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των νόμων 4777 (Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη), 4823 (αξιολόγηση), των νόμων 4692 (Τράπεζα Θεμάτων), 4763 (Τεχνική Εκπαίδευση – κατάρτιση), 4777 (Πανεπιστημιακή Αστυνομία – Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής)!

·         ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΒΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ!

·         ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΜΕΙΩΣΗ ΑΡΙΘΜΟΥ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ, ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ – Όχι στις αναστολές εργασίας, τις απολύσεις και τις περικοπές μισθού.




Δεν υπάρχουν σχόλια: