Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Πανελλαδική Σύσκεψη των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών

Μετά από μια περίοδο εγκλεισμού και περιορισμών εξαιρετικά κρίσιμη, με δραματική επιδείνωση των όρων ζωής, εργασίας και σπουδών του λαού, που το σύστημα μετρά., πραγματοποιήθηκε το διήμερο 4-5 Σεπτέμβρη η σύσκεψη των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών η οποία ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Μετά το άνοιγμα των εργασιών από το προεδρείο, ακολούθησαν οι χαιρετισμοί των προσκεκλημένων που παραβρέθηκαν στη σύσκεψη(ΝΑΡ, Αγωνιστικές Κινήσεις φοιτητών, Ταξική Πορεία) και στη συνέχεια έγιναν οι εισηγήσεις. Η συζήτηση ήταν πλούσια και δημιουργική με το βλέμμα μπροστά και με έγνοια την ανάπτυξη του κινήματος για να μπορέσει αποκρούσει την ανελέητη κυβερνητική επίθεση σε δουλειά, σπουδές, ελευθερίες. Το όνειρο του συστήματος είναι ο εφιάλτης του λαού.

Σε μια περίοδο που ξεθεμελιώνουν όλες οι κατακτήσεις του λαού, συρρικνώνουν τους μισθούς, καταργούν τα ωράρια, μειώνουν συντάξεις, χτυπούν την ασφάλιση, διαλύουν την περίθαλψη, αφαιρούν ελευθερίες, καταργούν σπουδαστικά δικαιώματα, καταστέλλουν τους αγώνες, τονίστηκε η  δυνατότητα να ανατραπεί ο δυσμενής συσχετισμός και η επίθεση στον χώρο της εκπαίδευσης. Η ανησυχία των εκπαιδευτικών για την κακή χρονιά που έρχεται δείχνει πως δεν έχουν νομιμοποιήσει στη συνείδησή τους πλευρές της επίθεσης. Εκφράστηκε η πεποίθηση ότι τα πράγματα μπορούν να πάνε και αλλιώς για το συμφέρον του λαού κι ότι δεν πρέπει να υποτιμούμε τη λαϊκή οργή.

Απασχόλησε ιδιαίτερα το πώς θα υλοποιηθεί ο στόχος για κεντρική μάχη των εργαζόμενων στην εκπαίδευση ενάντια στην κυβέρνηση, πώς θα ξεπεραστούν τα εμπόδια, οι απαγορεύσεις των νέων νόμων που βγάζουν όλους τους αγώνες στην  παρανομία. Τονίστηκε πως τα σωματεία πρέπει να ξαναγίνουν όργανα πάλης για να μπορούν να νικούν. Η απεργία στην αρχή της σχολική χρονιάς είναι απαραίτητη. Απαιτείται δέσμευση, προετοιμασία και οργάνωση.


Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών θα προχωρήσουν αποφασιστικά το επόμενο διάστημα για να υλοποιήσουν τους στόχους που έθεσαν, για να υπηρετήσουν τον λαό που πρέπει να πάρει τη ζωή στα χέρια του






Δεν υπάρχουν σχόλια: