Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

ΣΧΟΛΙΟ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕΠΕ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ "ΑΛ. ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ" που ανάρτησε ο πρόεδρος του Δ.Σ.

Γράφω πρώτη φορά σχόλιο σε ανάρτηση του συνάδελφου Β. και το ξέρει. Αλλά οι συνθήκες είναι τόσο πιεστικές που μας κάνουν να αναθεωρούμε τακτική. Θα πω καταρχάς κάτι που αφορά όλους εκείνους που άνοιξαν τον δρόμο στην τηλ"εκπαίδευση" με το "δείτε την ως προσφορά κι επικοινωνία με τους μαθητές μας" πως απλά μεγαλώνει η απόστασή τους από τους εκπαιδευτικούς της βάσης.

Το ΔΣ του Δελμούζου μας λέει πως σχολεία που έχει κλείσει ο Δήμος για λόγους ασφαλείας, θα τα ανοίξουμε εμείς κοιτώντας τα δελτία καιρού! Ξεσάλωσαν ήδη οι δ/ντές στον Δελμούζο και παίρνουν τηλέφωνο βραδιάτικα τους συναδέλφους. Γιατί αλήθεια δεν δίνουν γραπτή βεβαίωση οι δ/ντές; Ή μήπως όλοι εμείς που δεν μπορούμε να ξεμυτήσουμε απ' τα σπίτια μας πρέπει να προσκομίσουμε γραφτή βεβαίωση του κάθε Δημάρχου. Τι να του ζητήσουμε να γράψει; Βεβαιώνω ότι δεν έριξα αλάτι πριν τον χιονιά και δεν έστειλα μια μπουλντόζα μετά;

Μιας και ξέρει να δίνει οδηγίες το ΔΣ γιατί δεν κάνει τον κόπο να τις κωδικοποιήσει; Να μας πει ποια σχολεία είναι ασφαλή για να τα εξαιρέσει ο Δήμος να πάνε και τα παιδιά. Ή για τους εκπαιδευτικούς ισχύει άλλος νόμος; Κακώς είναι κλειστά τα σχολεία στην Αρτέμιδα; Δυστυχώς, η ανακοίνωση του ΔΣ καλύπτει την κυβέρνηση και το υπουργείο που εκβιάζει τους εκπαιδευτικούς.

Για την ουσία της τηλ"εκπαίδευσης". Ο απολογισμός είναι αρνητικός πέρα για πέρα. Γι' αυτόν την απεχθάνονται εκπαιδευτικοί και μαθητές. Ούτε έμαθαν ούτε στηρίχτηκαν οι μαθητές μας. Δεν βλέπουμε στην τάξη τις συνέπειες, δεν βλέπουμε πως εγκλεισμός και τηλ"εκπαίδευση" τους έχει διαλύσει; Δεν γράφω άλλα για τους μαθητές μας γιατί αδικώ το ζήτημα. Όσο για εμάς συνθηματικά θέτω κάποια ζητήματα. Εξουθένωση, απαξίωση, νεύρα και κι ένα αίσθημα πως είμαστε το παιδί για όλες τις δουλειές που ταυτόχρονα εισπράττει σφαλιάρες.

Το πρόβλημα δεν είναι οι υποδομές, το αν η τηλ"εκπαιδευση" θα γίνεται απ' το σχολείο. Είναι που αναγνωρίζουμε πως μπορεί να υπάρχει εκπαίδευση με σχολεία κλειστά, πως μπορεί να υπάρχει εκπαίδευση πίσω από μια οθόνη, πως είναι εκπαιδευτική διαδικασία ο λόγος πίσω από κλειστές ή ανοιχτές κάμερες. Τι σημασία έχει;

Κλείνοντας θα πω πως η οργή μεγαλώνει τόσο για την κυβέρνηση όσο και για την συνδικαλιστική ηγεσία. Τα έχει διαλύσει όλα η πρώτη, νοσοκομεία, σχολεία, συγκοινωνίες... και ό,τι έχει σχέση με παροχές για τον λαό και βρήκαν πού να πουλήσουν τσαμπουκά. Στους εκπαιδευτικούς!

Οι πανομοιότυπες ανακοινώσεις των ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ μπορεί να μπερδεύουν και να αδειάζουν τους συναδέλφους αλλά αυτό δεν θα κρατήσει για πάντα. Ας συνεχίσουν να γράφουν για τον καιρό, την ΕΜΥ και τα ημερομήνια... τα ΔΣ των σωματείων μας! Μας εξοργίζουν ακόμη περισσότερο από την κυβέρνηση

Β.Δ.
.................................
Ακολουθεί η απόφαση του ΔΣ του ΣΕΠΕ "Αλ. Δελμούζος"
Την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου διενεργούμε τηλεκπαίδευση αποκλειστικά από τις σχολικές μας μονάδες, αν είναι εφικτή η απόλυτα ασφαλής πρόσβαση μας σε αυτές .
Συνάδελφοι ,
Το ΔΣ του συλλόγου ξεκαθαρίζει για ακόμη μια φορά πως η τηλεκπαίδευση διενεργείται αποκλειστικά στις σχολικές μονάδες, με την υλικοτεχνική υποδομή που διαθέτουν. Παρουσιαζόμαστε στις σχολικές μας μονάδες την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου , με την προϋπόθεση πως είναι εφικτή η ασφαλής πρόσβαση μας σε αυτές. Ακολουθούμε ευλαβικά τις οδηγίες της ΕΜΥ και τις προειδοποιήσεις της για παγετό ! Σε καμία περίπτωση δεν θέτουμε σε κίνδυνο την σωματική μας ακεραιότητα ! Αν για οποιοδήποτε λόγο, το πρωί της Παρασκευής, κρίνουμε πως δεν είναι εφικτό να προσεγγίσουμε το σχολείο , επικοινωνούμε τηλεφωνικά με την διεύθυνση του σχολείου , η οποία ενημερώνει τους μαθητές του τμήματος, πως δεν θα διεξαχθεί η τηλεκπαίδευση. Ο σύλλογος θα καλύψει συνδικαλιστικά τους συναδέλφους που θα δηλώσουν αδυναμία να προσεγγίσουν τις σχολικές μονάδες τους. Καλούμε τις διευθύνσεις των σχολικών μονάδων να δείξουν συναδελφική αλληλεγγύη στους συναδέλφους που δεν έχουν την δυνατότητα να αφήσουν μόνα τους τα παιδιά τους και να προσέλθουν στο σχολείο για τηλεκπαίδευση. Ας αναλογιστούμε πως ελάχιστες σχολικές μονάδες έχουν την υποδομή για ταυτόχρονη, άνω των τεσσάρων χρηστών, σύνδεση δικτύου και με έντονα προβληματικούς όρους σύνδεσης .
Επιπρόσθετα το ΔΣ του συλλόγου :
Καλεί τα μέλη του να αγνοήσουν επιδεικτικά , την προσπάθεια εκφοβισμού του ΓΓ του υπουργείου παιδείας. Η διεύθυνση της κάθε σχολικής μονάδας αναφέρει, ανώνυμα, τον αριθμό των εκπαιδευτικών και την αιτία που δεν κατάφεραν να διεξάγουν τηλεκπαίδευση. Προσοχή, αν ο εκπαιδευτικός παρουσιαστεί στην σχολική μονάδα του, ο λόγος που δεν υλοποιεί την τηλεκπαίδευση, είναι αποκλειστικά η έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής !
Αλληλεγγύη - Ενότητα - Αγώνας


Δεν υπάρχουν σχόλια: